• 9006閱讀
  • 273回復

[意見]討論 YFF 區增設獨立直播區及新聞區 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線TriFox

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2010-09-03
希望大家可以討論下呢樣野嘅可行性
[ 本文被TriFox在2010-09-03 16:30重新編輯 ]
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2010-09-03
先問
yff資訊區同yff新聞區點區別?

再問
yff直播區係咪開有關yff賽事o既直播post?
即係西/意都開得?

咁同一時間,原有直播區可唔可以再開相同賽事o既topic?
只愛足球
離線TriFox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2010-09-03
引用第1樓迪克2010-09-03 16:36發表的“”:
先問
yff資訊區同yff新聞區點區別?
再問
yff直播區係咪開有關yff賽事o既直播post?
.......

其實覺得最主要差別係 YFF 區可以傾曬所有關 YFF 以內球員動向、情況、得分等會/有機會影響到 YFF 得分制嘅話題而又唔會影響到純粹睇新聞、直播 d 好友
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2010-09-03
多此一舉,覺得
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2010-09-03
引用第2樓TriFox2010-09-03 16:45發表的“”:
其實覺得最主要差別係 YFF 區可以傾曬所有關 YFF 以內球員動向、情況、得分等會/有機會影響到 YFF 得分制嘅話題而又唔會影響到純粹睇新聞、直播 d 好友

我當然明白個用意

所以我先有以上o既問題
而唔係問開o黎為咩
只愛足球
離線seattleqoo
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2010-09-03
真係唔需分開直播區, 至於新聞區, 本身已經有yff資訊區, 仲要點分??
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2010-09-03
引用第2樓TriFox2010-09-03 16:45發表的“”:

同埋宜家已經有yff資訊區
開多個yff新聞區...?

2者點區別呢?
只愛足球
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2010-09-03
引用第5樓seattleqoo2010-09-03 16:53發表的“”:
真係唔需分開直播區, 至於新聞區, 本身已經有yff資訊區, 仲要點分??

嗯~我一開始已經問緊呢個問題了
只愛足球
離線senal
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2010-09-03
贊成「YFF 區增設獨立直播區及新聞區」呢項提議,咁樣做可以同時兼顧兩方面 (YFF 玩家 / 非 YFF 玩家) 的利益。

一方面,YFF 玩家可以名正言順、毫無保留地討論,促進會員之間的交流,令大家玩得更投入以及享受遊戲的過程。與此同時,增設兩個版區亦可以擴大好友 YFF 區的規模,令到好友喺 YFF 呢方面更加「專業」,發揮好友的優勢,吸納更多會員前來討論,對好友日後發展帶來正面的幫助。

另一方面,非 YFF 玩家喺原先的兩個版討論或閱讀時,唔會再受到任何有關 YFF 內容性質的騷擾,一直以來因上述帶來的不滿得以妥善解決。

所以,呢項建議係一個兩全其美的做法,達致雙贏局面。
YFF Overall Rank
2008-2009: 40 | 2009-2010: 1 | 2010-2011: 210 | 2011-2012: 64 | 2012-2013: 9 | 2013-2014: 157 | 2014-2015: 6
今季 Fantrax: 2
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2010-09-03
引用第8樓arsenal2010-09-03 16:57發表的“”:
贊成「YFF 區增設獨立直播區及新聞區」呢項提議,咁樣做可以同時兼顧兩方面 (YFF 玩家 / 非 YFF 玩家) 的利益。
一方面,YFF 玩家可以名正言順、毫無保留地討論,促進會員之間的交流,令大家玩得更投入以及享受遊戲的過程。與此同時,增設兩個版區亦可以擴大好友 YFF 區的規模,令到好友喺 YFF 呢方面更加「專業」,發揮好友的優勢,吸納更多會員前來討論,對好友日後發展帶來正面的幫助。
另一方面,非 YFF 玩家喺原先的兩個版討論或閱讀時,唔會再受到任何有關 YFF 內容性質的騷擾,一直以來因上述帶來的不滿得以妥善解決。
.......

我想知真係有幾多非 YFF 玩家不滿

我感覺佢地只係少數
只愛足球
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2010-09-03
其實可以暫時只試行直播區一區就夠啦。

係YFF 專用直播區入便,大家咪可以任講YFF 既野囉。係原有既直播區入便,咪唔比講YFF 既野囉。咁咪可以各取所需。唔駛阻住對方囉。

試左,WORK 既,先再諗其他都未遲。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2010-09-03
引用第10樓freezefox2010-09-03 16:59發表的“”:
其實可以暫時只試行直播區一區就夠啦。
係YFF 專用直播區入便,大家咪可以任講YFF 既野囉。係原有既直播區入便,咪唔比講YFF 既野囉。咁咪可以各取所需。唔駛阻住對方囉。
.......

點樣唔俾講yff野先...
講左要扣分?
只愛足球
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2010-09-03
引用第9樓迪克2010-09-03 16:58發表的“”:
我想知真係有幾多非 YFF 玩家不滿 [表情]
我感覺佢地只係少數 [表情]

少數都要重視架嘛。少數都要尊重架嘛。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2010-09-03
引用第12樓freezefox2010-09-03 17:00發表的“”:
少數都要重視架嘛。少數都要尊重架嘛。 [表情] [表情]

我要搵返你尋晚句野

你等等
只愛足球
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2010-09-03
搵到:
引用第139樓freezefox2010-09-02 23:19發表的“”:
再講多次,好友只係提供平台比人討論,平台已經提供,無必要顧及大家既習慣同喜好。
.......

只愛足球