• 37198閱讀
  • 1111回復

Chicago BULLS - See Red! [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線杜菲斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 45  發表于: 2010-11-06
今場波.....其實之前真係冇乜期望會贏到

不過打得都唔錯啦,起碼和到打加時

我諗主要係輸加時果陣睇唔實 PP 同 Ray Gun......

Noah 最後一擊帶甩埋都係

佢有 double double,收貨啦

而 Rose 差一個 a 就都係雙雙    

精華片段

http://www.nba.com/games/20101105/CHIBOS/gameinfo.html?ls=gt2hp0021000073#nbaGIboxscore
離線大少*
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 46  發表于: 2010-11-07
noah真係經驗唔夠.....尾段好騰雞.....

仲有公牛需要加強內線防守....有幾球都俾boston係咁猜到空晒....跟住傳入去籃底...輕鬆上籃....

其實我地班球員仲有好多進步空間既.....俾D時間佢地啦
離線杜菲斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 47  發表于: 2010-11-07
引用第46樓大少*2010-11-07 13:20發表的“”:
noah真係經驗唔夠.....尾段好騰雞.....
仲有公牛需要加強內線防守....有幾球都俾boston係咁猜到空晒....跟住傳入去籃底...輕鬆上籃....
其實我地班球員仲有好多進步空間既.....俾D時間佢地啦[表情]

岩,現階段要 Noah 幾乎一個頂住內線真係好吃力......

過埋今個月啦.....情況就應該會大大改善

希望 Taj Gibson 同 Deng 繼續畀心機

Rose 就一直進步中
離線索女
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 48  發表于: 2010-11-09
我支持左差唔多十年...前幾年o係某討論區都有開fans club~
其實最大問題都係SG...但上年唔簽番BG我覺得好岩
諾亞加保沙真令人期待
離線杜菲斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 49  發表于: 2010-11-09
引用第48樓索女2010-11-09 19:45發表的“”:
我支持左差唔多十年...前幾年o係某討論區都有開fans club~
其實最大問題都係SG...但上年唔簽番BG我覺得好岩
諾亞加保沙真令人期待 [表情]

有冇興趣入會呀.....多 d 黎傾下偈

你講得冇錯,SG 的確係全隊最弱既位置

好多時既工作都由 Rose 負責埋.....

同埋 Noah + Boozer 呢個組合係內線一定有優勢

對住中下游或者同級球隊應該仲明顯
離線杜菲斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 50  發表于: 2010-11-12
今場對勇士.....差唔多全部時間都 lead 住黎打

所以都幾輕鬆

Deng 既表現依然 keep 住平穩,攞到 double double

一於唔講咁多,去片

http://www.nba.com/tvc/index.html?gamecode=20101111/GSWCHI&brand=NBA
離線JHELSEA
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 51  發表于: 2010-11-12
大炒30分
離線杜菲斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 52  發表于: 2010-11-12
引用第51樓JHELSEA2010-11-12 20:58發表的“”:
大炒30分 [表情]

希望呢場大勝能夠打起班球員既信心
離線索女
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 53  發表于: 2010-11-12
引用第49樓杜菲斯2010-11-09 23:36發表的“”:
有冇興趣入會呀.....多 d 黎傾下偈 [表情]
你講得冇錯,SG 的確係全隊最弱既位置
.......

當然有...
我覺得依2,3年球隊打得好係因為有個領袖低係度
以前白蘭特,哥羅福勁就夠勁...但bring唔起隊波
其實我最鐘意係軒歷治,見倒佢上隊要打後備/SG
真係幾SAD...但奈何有ROSE
同埋以前兩個教練都係後衛出身,特別係史佳斯
唔係佢軒歷治都唔會成長得咁快
PS:我幾鐘意吉信,迪尼高唯一貢獻就係重用佢
離線杜菲斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 54  發表于: 2010-11-12
引用第53樓索女2010-11-12 21:40發表的“”:
當然有...
我覺得依2,3年球隊打得好係因為有個領袖低係度
以前白蘭特,哥羅福勁就夠勁...但bring唔起隊波
其實我最鐘意係軒歷治,見倒佢上隊要打後備/SG
.......

Taj Gibson 真係成熟左,好多方面都有明顯既進步.....

例如身體對抗
離線JHELSEA
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 55  發表于: 2010-11-14
贏WIZARD
離線杜菲斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 56  發表于: 2010-11-14
今場有 Hinrich 倒戈

公牛既整體發揮都唔錯啦

場波入面有 Rose 既鏟籃,真係好型

賽事精華片段:
http://www.nba.com/tvc/index.html?gamecode=20101113/WASCHI&brand=NBA
離線索女
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 57  發表于: 2010-11-14
離線ming仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 58  發表于: 2010-11-14
我好鐘意Hinrich的
離線杜菲斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 59  發表于: 2010-11-17
作客火箭贏 95-92

Rose 3 分波 5 射 4 中,全場入左 33 分

賽事精華片段:
http://www.nba.com/tvc/index.html?gamecode=20101116/CHIHOU&brand=NBA

明早 10:30 又有一場硬仗,就係作客馬刺

加油呀