• 4532閱讀
  • 71回復

[動漫]細個果陣最鐘意的卡通 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 15  發表于: 2010-11-09
IQ博士, 鬼太郎, 黃金俠, 電子神童石野男, 星仔走天涯, 山T女福星, 忍者小靈精, 足球小將, 聖鬥士星矢,
龍珠, 城市獵人, Touch, 伙頭智多星, 亂馬1/2, 怪物小王子, 北斗之拳, 神奇小子...............

好懷念.........
我諗有好多呢度大部份人未睇過甚至未聽過..........
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 16  發表于: 2010-11-10
細個果陣應該最鍾意睇聲控四驅車既「四驅兄弟」
離線tc2218
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 17  發表于: 2010-11-10
星矢﹐機動戰士﹐龍珠﹐忍者貓黨﹐叮噹﹐機動警察﹐魔神英雄傳﹐魔動王﹐至尊勇者﹐童夢﹐達爾大冒險﹐宇宙騎士﹐高智能方程式﹐同埋天空之城﹐風之谷等等宮崎峻作品
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18  發表于: 2010-11-10
引用第14樓啪啪啪啪啪啪2010-11-09 21:13發表的“”:
http://bbs.hkbff.net/read.php?tid=38843&keyword=%AB%D5%B9C%A5%D5%AE%D1
[表情] [表情] [表情]

幽遊白書睇animax播到爛哂.....
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19  發表于: 2010-11-10
卡通唔係漫畫, 咁就....

變形金剛 , macross, 六神合體, 龍珠, 足球小將, 我要衝線, touch, 足球風雲, 黃金戰士, 長腿叔叔, 相聚一刻, cyber formula, 魔神英雄傳, 模型神童三四郎, 老邦三世, 哥布拉, 超音戰士....

星矢, 幽遊, 入樽當然favourite, 不過我係睇漫畫先, 所以唔計la

講開呢排有人將我個久保嘉晴當左大久保嘉人.....
http://www.youtube.com/watch?v=ywqKhnL7QSY
[ 本文被icemanbergkamp在2010-11-10 16:43重新編輯 ]
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20  發表于: 2010-11-10
數碼暴龍
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21  發表于: 2010-11-10
引用第15樓麻凡2010-11-09 22:44發表的“”:
IQ博士, 鬼太郎, 黃金俠, 電子神童石野男, 星仔走天涯, 山T女福星, 忍者小靈精, 足球小將, 聖鬥士星矢,
龍珠, 城市獵人, Touch, 伙頭智多星, 亂馬1/2, 怪物小王子, 北斗之拳, 神奇小子...............
好懷念......... [表情]
我諗有好多呢度大部份人未睇過甚至未聽過.......... [表情]

全部睇過, 係"電子神童石野男" 冇咩印象....
離線
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22  發表于: 2010-11-10
引用第11樓智者2010-11-09 21:04發表的“”:
http://www.youtube.com/watch?v=OfOACVCOJsM
[表情]

終於有印象
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23  發表于: 2010-11-10
引用第15樓麻凡2010-11-09 22:44發表的“”:
好懷念......... [表情]
我諗有好多呢度大部份人未睇過甚至未聽過.......... [表情]

我全部聽過喎……

嘩,星仔走天涯,你有咁老咩?
離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24  發表于: 2010-11-10
用戶被禁言,該主題自動屏蔽!
離線yuenchungig
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25  發表于: 2010-11-10
引用第19樓icemanbergkamp2010-11-10 16:30發表的“”:
卡通唔係漫畫, 咁就....
變形金剛 [表情], macross, 六神合體, 龍珠, 足球小將, 我要衝線, touch, 足球風雲, 黃金戰士, 長腿叔叔, 相聚一刻, cyber formula, 魔神英雄傳, 模型神童三四郎, 老邦三世, 哥布拉, 超音戰士....
星矢, 幽遊, 入樽當然favourite, 不過我係睇漫畫先, 所以唔計la
.......

卡通同漫畫有咩分別其實
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 26  發表于: 2010-11-10
引用第24樓不要迷上我2010-11-10 16:46發表的“”:
有重播再重播 [表情] [表情]

原來如此,不過重播都係果幾年既姐,唔會十幾年後重播掛……
離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 27  發表于: 2010-11-10
用戶被禁言,該主題自動屏蔽!
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 28  發表于: 2010-11-10
引用第25樓yuenchungig2010-11-10 16:50發表的“”:
卡通同漫畫有咩分別其實 [表情]

咁以前好多卡通片都冇出漫畫 (at least hk未見過.....), 相反都有....

而且內容亦未必100%一樣
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29  發表于: 2010-11-10
引用第27樓不要迷上我2010-11-10 16:53發表的“”:
我都睇過wow [表情] [表情]
我80後 [表情] [表情]

咁鐵甲萬能俠、愛美神飛彈有無睇過?