• 114955閱讀
  • 6413回復

[足球遊戲]Niconico 足球小將 (頭post日文錯體字修正, 好友遊戲id,隊名,主角名稱,主角類型 updated) [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6390  發表于: 2012-08-21
有張銅卡魯治
但ex卡已有
只愛足球
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6391  發表于: 2012-08-21
回 icemanbergkamp 的帖子
icemanbergkamp:MEDAL SYSTEM: (TEAM設定> 選手card賣卻 > (右上黃色) medal 交換
http://ntsubasa.klabgames.net/generator.php/announce/medalDetail
即係順序: g > 1coin, g+ > 2, p>3, p+>5, d>10.....
....... (2012-08-21 14:55) 

即係最有用都係用500coins換black ball la...

送果幾張尖可唔可以用black ball變hd??
只愛足球
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6392  發表于: 2012-08-21
回 迪克 的帖子
迪克:
有張銅卡魯治
但ex卡已有

如果仲有rush o係手就點都打....

3張ex +3分, 1個RUSH有5次mission, 最基本 a+mission, 5分> 金旦......

抽旦即開仲有機會抽新卡, 唔得咪換coins....
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6393  發表于: 2012-08-21
回 迪克 的帖子
迪克:即係最有用都係用500coins換black ball la...
送果幾張尖可唔可以用black ball變hd?? (2012-08-21 15:14) 

除左black ball,   p plus ball (150), d plus ball (250), hd plus ball(350) 都有人換, 睇你target la....

有人放哂手上既卡換coins, 放到只keep最強1x 張.........我就唔會lor......

最新果2張free wy dream 應該唔得, 舊既 free 翼 & 日向就可以 black ball上 hd
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6394  發表于: 2012-08-21
迪sir唔用神技??? (執亂個陣)

同埋再提提個speed clear 有quota, a+ & s mission 都係1日20次, 過quota就只會普通clear (eg. a+mission, speed clear: 金旦, normal clear: s+旦)
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6395  發表于: 2012-08-21
icemanbergkamp:MEDAL SYSTEM: (TEAM設定> 選手card賣卻 > (右上黃色) medal 交換
http://ntsubasa.klabgames.net/generator.php/announce/medalDetail
即係順序: g > 1coin, g+ > 2, p>3, p+>5, d>10.....
....... (2012-08-21 14:55) 

之前一直都無留意,尋晚先睇左....
金卡換返來的coins,除左training外好似無用?
因為換黑波果d好似15/8就完左?
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6396  發表于: 2012-08-21
icemanbergkamp:迪sir唔用神技??? (執亂個陣)
同埋再提提個speed clear 有quota, a+ & s mission 都係1日20次, 過quota就只會普通clear (eg. a+mission, speed clear: 金旦, normal clear: s+旦) (2012-08-21 16:05) 

今次活動我無用過rush,不過都成日撞到d野出來打,拎左都over20張金了,不過未有機會拎到g+/p/p+
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6397  發表于: 2012-08-21
回 科高蘭尼紐約人 的帖子
科高蘭尼紐約人:之前一直都無留意,尋晚先睇左....
金卡換返來的coins,除左training外好似無用?
因為換黑波果d好似15/8就完左? (2012-08-21 18:09) 

唔係ar, 15號之後停左1,2日跟住又有la.....

呢條係佢既財路黎, 應該只會間中停下吊下癮, 唔會stop la.....
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6398  發表于: 2012-08-21
回 科高蘭尼紐約人 的帖子
科高蘭尼紐約人:今次活動我無用過rush,不過都成日撞到d野出來打,拎左都over20張金了,不過未有機會拎到g+/p/p+ (2012-08-21 18:14) 

係, 其實佢個ratio 應該tune過, 配合個medal system 係咁派g旦.....

同埋新尖卡能力已 = 舊hd, 新hd 可以當係7星卡......

所以舊卡佢已經唔在乎係咁派......
離線heaven2003
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6399  發表于: 2012-08-23
好耐無上過...@@

其實EVOLUTION BALL同平的果幾個BALL有咩分別???
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6400  發表于: 2012-08-23
回 heaven2003 的帖子
heaven2003:好耐無上過...@@
其實EVOLUTION BALL同平的果幾個BALL有咩分別??? (2012-08-23 20:34) 

1, 3, 5, 7 medal 係training ball (+ exp)

10 - 400 既 evolution ball 又稱 plus ball, 即係將普通卡 > plus 卡, 價格反映卡級別...

(eg. 10 medal 係s+ ball, 即 s > s+, 400 medal 係all+ ball, 即係百搭, 由b到 hd都可以揀1張 變+ )

500 係black ball, 即係 d> hd or d+ > hd+
離線heaven2003
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6401  發表于: 2012-08-23
icemanbergkamp:1, 3, 5, 7 medal 係training ball (+ exp)
10 - 400 既 evolution ball 又稱 plus ball, 即係將普通卡 > plus 卡, 價格反映卡級別...
....... (2012-08-23 21:03) 

差唔多要賣哂的咭先有500...
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6402  發表于: 2012-08-24
宜家隻盃出世界、日本選拔D人會有咩特別?
我又唔覺會加多D分咁o既?
只愛足球
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6403  發表于: 2012-08-24
回 迪克 的帖子
迪克:宜家隻盃出世界、日本選拔D人會有咩特別?
我又唔覺會加多D分咁o既? (2012-08-24 17:55) 

只係理論上入波易d, 其實唔覺有大分別
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6404  發表于: 2012-08-29
新盃點玩?
有無話出咩人好D?
只愛足球