• 1946閱讀
  • 17回復

[數碼產品]ipad 減左900? [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線sun

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2011-03-07
如題...有d心郁郁...
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2011-03-07
引用第0樓sun2011-03-07 11:03發表的“ipad 減左900?”:
如題...有d心郁郁...

IPAD 2 都出囉,點會為左慳個幾百蚊買IPAD 呀?

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2011-03-07
引用第1樓freezefox2011-03-07 11:16發表的“”:
IPAD 2 都出囉,點會為左慳個幾百蚊買IPAD 呀?

我一向無追呢d野的...ipad 2係唔係差1千?

同埋...1 同 2差好遠? price又唔差幾多?

離線魚蛋
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2011-03-07
似終覺得ipad太麻煩
我等緊ipod touch再減
唔知有冇機會呢
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2011-03-07
引用第3樓peter012011-03-07 11:34發表的“”:
似終覺得ipad太麻煩
我等緊ipod touch再減
唔知有冇機會呢 [表情]

點煩法呀? 我無用開的...因為我出街唔會上網...
在公司上多...在家都唔會成日上的...

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2011-03-07
引用第2樓sun2011-03-07 11:33發表的“”:
我一向無追呢d野的...ipad 2係唔係差1千?
同埋...1 同 2差好遠? price又唔差幾多?

即使同樣係IPAD ,都有幾個價。要睇埋你要D 咩。淨係可以用WIFI 上網同埋可以上台上網都差成千蚊。HD 由16G開始,分別有32同64 三種,每跳一級又貴幾百。所以IPAD 價錢都由最平既三千幾到六千幾不等。要睇你需要黎決定。

IPAD2 係速度上會快過IPAD,另外會多左前後鏡頭比你玩視像會議之類。詳細我都唔太知道,不過電子產品一向係有新買新,翻DULL 舊型號好似好怪。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2011-03-07
引用第4樓sun2011-03-07 11:35發表的“”:
點煩法呀? 我無用開的...因為我出街唔會上網...
在公司上多...在家都唔會成日上的...

不過你講下你買部IPAD 黎有咩用先啦。或者講完可能連個幾千蚊都慳番都未定呢?

離線Chelsea
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2011-03-07
其實我都覺得而家買ipad1係抵 如果你唔係咩都要最新個d人
所謂ge舊款其實只係出左1年, 咩基本function都有齊
ipad2都係輕d多左2個鏡頭同快d, 呢d其實可有可無
同埋apple d 新產品唔係幾信得過
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2011-03-07
引用第5樓freezefox2011-03-07 12:18發表的“”:
即使同樣係IPAD ,都有幾個價。要睇埋你要D 咩。淨係可以用WIFI 上網同埋可以上台上網都差成千蚊。HD 由16G開始,分別有32同64 三種,每跳一級又貴幾百。所以IPAD 價錢都由最平既三千幾到六千幾不等。要睇你需要黎決定。
.......

我尋晚去朋友屋企...佢就係岩岩買左...16g 2,9xx咋...豐澤的...
我見佢都上得幾快...至少唔駛咩等畫面轉既時間喎...
睇片同雜誌...check email都好快...

因為朋友老公做電訊公司的...佢地部門既it人話只係買個ipad...
之後上pcxx的wifi service...每個月幾十蚊就ok了...
因為全港最多覆蓋的就係pcxx...佢就係去到邊上到邊...
根本唔駛再join 咩iphone果d高用量既package...

我只係覺得抵用過netbook...仲比notebook輕巧...
出trip一流...在香港的話...我在公司在家都有腦上網啦...

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2011-03-07
引用第7樓綿羊2011-03-07 12:20發表的“”:
其實我都覺得而家買ipad1係抵 [表情] 如果你唔係咩都要最新個d人
所謂ge舊款其實只係出左1年, 咩基本function都有齊
ipad2都係輕d多左2個鏡頭同快d, 呢d其實可有可無
同埋apple d 新產品唔係幾信得過 [表情]

2,9xx我覺得抵囉...因為唔駛再join 果d幾舊水既上網package...
我在家都唔會用視像的...對我又真係起唔倒咩作用喎...

如果比人用又唔同...

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2011-03-07
引用第8樓sun2011-03-07 12:28發表的“”:
我尋晚去朋友屋企...佢就係岩岩買左...16g 2,9xx咋...豐澤的...
我見佢都上得幾快...至少唔駛咩等畫面轉既時間喎...
睇片同雜誌...check email都好快...
.......

係架,出TRIP 幾好架。又輕又耐用。我部手提頂盡都係三個幾鐘就無電。佢可以頂到八九個鐘架。搭長途飛機要黎消磨時間就最好。

但你買部IPAD 番黎無理由淨係要黎出TRIP 架。你一年都無幾多個TRIP啦。

若然你「去街唔會上網,屋企公司用電腦上網」,咁IPAD 對你黎講其實唔係咁有用架咋喎。IPAD 最有用既地方就係去街可以上網。

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2011-03-07
引用第10樓freezefox2011-03-07 12:32發表的“”:
.......

到時買左有得上網...就可以到處睇片了麻...

離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2011-03-07
用戶被禁言,該主題自動屏蔽!
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2011-03-07
引用第12樓不要迷上我2011-03-07 12:57發表的“”:
[表情] 其實我都想買部比阿媽玩,佢話玩到部nds 無野好玩
見人地部ipad d game 好似幾好玩咁
但我都諗緊買1定2比佢 [表情]

買game緊係買2啦...快d麻...

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2011-03-07
玩game緊係買2啦...快d麻...