• 7626閱讀
  • 120回復

[其他]魔法擂台第五集參賽者被侮辱親身說法 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線tl9189
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 60  發表于: 2011-05-07
引用第59樓peter012011-05-07 21:15發表的“”:
可以換十件衫
好寸 [表情]

我覺得佢唔講野都好好lor....

好個你扭屎忽~
離線真秘密
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 61  發表于: 2011-05-07
作為一個"娛樂節目",都明白評論部份想做到譁眾取寵一d,但有無必要絕大部份評語都係串得咁緊要呢
離線廢托
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 62  發表于: 2011-05-07
串d 仲好

佢地愈串, 網上愈多野睇
離線tl9189
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 63  發表于: 2011-05-07
引用第61樓真秘密2011-05-07 21:19發表的“”:
作為一個"娛樂節目",都明白評論部份想做到譁眾取寵一d,但有無必要絕大部份評語都係串得咁緊要呢 [表情]

譁眾取寵到咁... 我唔覺得好笑之餘, 又唔覺得睇魔術 =.=
如果係做殘酷一叮, 我會接受到咁樣既~
離線真秘密
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 64  發表于: 2011-05-07
引用第63樓tl91892011-05-07 21:27發表的“”:
譁眾取寵到咁... 我唔覺得好笑之餘, 又唔覺得睇魔術 =.=
如果係做殘酷一叮, 我會接受到咁樣既~

agree,呢個節目對魔術呢樣野其實好侮辱
離線魚蛋
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 65  發表于: 2011-05-07
如果可以好似美國D SHOW咁有現場觀眾夠薑噓評判我就接受到你咁寸
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 66  發表于: 2011-05-08
其實我想知.....參加呢個節目果班參賽者有冇篩選過?

尋晚果集玩「海綿心心」,同埋呢位「第五集參賽者」所表演o既銀仔
真係基本到唔基本o既魔術

點解會可以拎得o黎係電視上表現o架...
只愛足球
離線g3rMan
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 67  發表于: 2011-05-08
離線g3rMan
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 68  發表于: 2011-05-08
Albert 老師:
認識你近二十年了,魔術師都是很自我的人,多年來,自問我很多地方都不全認同你,有時甚至會和你頂撞。
你有好多缺點,是的,我所知道 Mr Magic 的缺點應該比大部份網民要多,例如你喜歡對後輩擺家長式姿態去指責,就不是所有年青人受得了。又,當年香港資訊不足,有些好的魔術道具,你有點藏私,死活不肯賣給我。你的脾氣,更是我輩取笑模仿的好題材。有幾次,你和其他前輩鬧不和----我個人覺得---你也未必對。
但另一方面,因為你衷心熱愛魔術,你的動機要比許多人都單純。香港魔術師要到外地作賽,你就好支持好著緊。

你魔術的實力、眼光、貢獻、和熱誠,仍是我好敬慕的。【紙舞翩翩】只是你眾多表演項目之一,你還有好多好精采的節目,多年來給我好多啟發。例如【變牌】、【炎】、【火鳳凰】、當然還有【銅環】------沒看過你的表演,我也不會愛上銅環。說到魔術發展,其實還有好多和你有關,例如,你是第一個把近景魔術作為職業引進香港的人。

作為前輩,你立了不少好榜樣。為了提升舞台技巧,以你的「高齡」和地位,你可以放下身段去參加戲劇入門班!

在香港魔術界,我認識的人不少,其中更有好多好好的前輩(我亦多蒙關照)。

但我衷心認為,你是香港魔術界的第一人。
Mr Magic,請繼續努力!
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 69  發表于: 2011-05-08
引用第66樓迪克2011-05-08 19:46發表的“”:
其實我想知.....參加呢個節目果班參賽者有冇篩選過?
尋晚果集玩「海綿心心」,同埋呢位「第五集參賽者」所表演o既銀仔
真係基本到唔基本o既魔術
.......

有料果D 邊會上去玩
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 70  發表于: 2011-05-08
引用第69樓我諗到改咩名鳥2011-05-08 20:35發表的“”:
有料果D 邊會上去玩

問題係表演o既可唔可以唔好係入門級魔術?
只愛足球
離線g3rMan
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 71  發表于: 2011-05-10
離線ming仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 72  發表于: 2011-05-10
http://www.youtube.com/watch?v=v5xSS82O5Wc&feature=related

原來條廢柴Eric之前係大陸一個節目同Mirko有個衝突

係入面見到Eric點樣丟香港人既架
ps入面仲有啊him ~
離線OldSosad
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 73  發表于: 2011-05-10
引用第72樓名稱已被使用2011-05-10 14:13發表的“”:
http://www.youtube.com/watch?v=v5xSS82O5Wc&feature=related
原來條廢柴Eric之前係大陸一個節目同Mirko有個衝突
係入面見到Eric點樣丟香港人既架
.......

eric 白痴
離線可可粉
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 74  發表于: 2011-05-10
引用第73樓OldSosad2011-05-10 14:25發表的“”:
eric 白痴 [表情] [表情]

x2