• 4208閱讀
  • 54回復

[含圖]雪地露J跪求打機list [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線ttaal68
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 15  發表于: 2011-05-08
引用第11樓智者2011-05-08 20:21發表的“”:
AMD PHENOM II X6 HDT55TFBGRBOX 1055T CPU [AM3] BOX 盒裝
數量:    價錢: HK$ 1308    
Msi DI-R6850CP R6850 Cyclone 1GD5 Power Edition/OC 超頻版
數量:    價錢: HK$ 1330    
A-DATA AX3U1600GB2G9-2G Over Clock XPG Gaming Series DDR-3 1600 4G Kit (2Gx2) 連散熱片
.......

SSD
依家個hd好慢
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 16  發表于: 2011-05-08
引用第14樓智者2011-05-08 20:39發表的“”:
呢個list係勁D........但係有幾個問題
RAM 應該係2x2GB,一係2x4GB,2條會快過一條
.......

2條RAM 同1條個分別大唔大?
我想留個位黎第時加RAM
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 17  發表于: 2011-05-08
SSD 無錢買鳥...要留budget 買芒
離線fatman
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18  發表于: 2011-05-08
引用第16樓我諗到改咩名鳥2011-05-08 20:45發表的“”:

點都係兩條parallel咁行的

2x2 / 2x4
離線智者
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19  發表于: 2011-05-08
引用第16樓我諗到改咩名鳥2011-05-08 20:45發表的“”:

幾大下,但底版通常插到4條,所以唔洗擔心無位

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20  發表于: 2011-05-08
引用第1樓yanyan08-05-2011 13:29發表的“”:
冪冪 [表情] [表情] [表情]

當年勁鍾意佢做《神鵰俠侶》
四星德國!!KING OF THE WORLD 2014

離線炸炸帝
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21  發表于: 2011-05-09
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22  發表于: 2011-05-11
[含圖]雪地露J跪求打機list

以為真係有雪地露 J 圖

說好的露 J 圖呢
四星德國!!KING OF THE WORLD 2014

離線kevin6543
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23  發表于: 2011-05-11
呢個你點睇..

主機板 Gigabyte技嘉 GA-H67MA-D2H-B3 (H67,SATA3,USB3.0,B3 St
處理器技術 ntel 新一代處理器 Sandy Bridge Core i5-2500(3.3GHz, 6MB)
主記憶體 Corsair 4GB DDR3-1333 記憶體 (2Gx2)
硬碟 Seagate 1TB SATA3 6.0Gb 32MB 高速硬碟
光碟機 ASUS華碩 24X SATA DVD Writer
電源火牛 500W 電源供應器
Network 10/100/1000 Ethernet Lan
顯示卡 ATI Radeon HD6570 PCI-E 1GB DDR3 HDMI 顯示卡
|HK$ $4680
離線智者
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24  發表于: 2011-05-11
引用第23樓kevin65432011-05-11 15:40發表的“”:
呢個你點睇..
主機板 Gigabyte技嘉 GA-H67MA-D2H-B3 (H67,SATA3,USB3.0,B3 St
處理器技術 ntel 新一代處理器 Sandy Bridge Core i5-2500(3.3GHz, 6MB)
主記憶體 Corsair 4GB DDR3-1333 記憶體 (2Gx2)
.......

6570......打機會唔會差左d

離線fatman
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25  發表于: 2011-05-11
Sandy Bridge d版整好未
之前有批要回收
離線智者
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 26  發表于: 2011-05-11
引用第25樓fatman2011-05-11 16:20發表的“”:
Sandy Bridge d版整好未 [表情]
之前有批要回收

3月已經有新版了(B3係新版)

離線fatman
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 27  發表于: 2011-05-11
引用第26樓智者2011-05-11 16:24發表的“”:
3月已經有新版了(B3係新版) [表情]

原來係咁
離線kevin6543
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 28  發表于: 2011-05-11
引用第24樓智者2011-05-11 16:01發表的“”:
6570......打機會唔會差左d [表情] [表情] [表情]

換咩會好D
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29  發表于: 2011-08-05
拖左幾個月到而家先得閒出機
呢張LIST如何? (已有CD-ROM)
Intel Core i5-2400 (3.1G, 6M Cache, LGA 1155, with HD 2000 Graphics) CPU BOX 盒裝
數量:    價錢: HK$ 1507    
WD Caviar Blue 5000AAKX 500GB SATA3/16MB HDD
數量:    價錢: HK$ 296    
ANTEC NE520C NeoEco 520W 80Plus 火牛 (紫色盒)
數量:    價錢: HK$ 490    
COOLER MASTER CA-RC371KK (黑色) ATX Case(RC-371-KKN1)
數量:    價錢: HK$ 290    
MSI微星 DI-N560TFC TWIN FROZR II/OC GTX560 Ti w/Mini HDMI+DVIx2 1GB GDDR5
數量:    價錢: HK$ 1820    
Kingston DDR-3 1333MHz 4G Ram KVR1333D3N9/4G
數量:    價錢: HK$ 184    
MSI H67MA-E45 (B3) H67,DDR3,LGA 1155,USB3.0,SATA3 6Gb/s M.ATX M/B [B3 Stepping]
數量:    價錢: HK$ 805    
總數量: 7    總數: HK$ 5392

[ 本文被我諗到改咩名鳥在2011-08-05 19:52重新編輯 ]