• 10249閱讀
  • 226回復

[手機周邊]想買電話, 大家有冇咩推介? 3 選1 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30  發表于: 2011-06-02
引用第26樓loklok2011-06-02 00:42發表的“”:
我而家個plan係$160 零機價出android
簽18個月 頭一年無限data
之後有500mb

一定係3hk...
$298 plan, $0 機價~
扣埋預繳就變成$160月費...
離線vdick
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 31  發表于: 2011-06-02
引用第28樓youyou2011-06-02 08:53發表的“”:
4500左右啦.....
出galaxy s 2 [表情] [表情]
8/6 發佈會, 14/6出機啦 [表情] [表情]

買2x不如買atrix
大家同價,3hk仲有0機價,我都揾緊邊間舖有貨
S2我諗開價都起碼5千中架啦
離線真秘密
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32  發表于: 2011-06-02
引用第12樓→※Pong※←2011-06-01 20:59發表的“”:
身邊人個個用3 ,no choice [表情]

呢個年代呢個理由愈黎愈唔係理由
離線太伊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33  發表于: 2011-06-02
其實有Whatsapp之後同唔同台開始變得唔重要…
離線真秘密
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 34  發表于: 2011-06-02
引用第33樓小伊子2011-06-02 14:12發表的“”:
其實有Whatsapp之後同唔同台開始變得唔重要… [表情]

唔好話whatsapp la,仲有大把apps都有類似功能,
唔駛同台..sms,mms,視像通話等等全部都免費兼無限使用

當然,最基本要求係對方都要有smartphone
離線youyou
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 35  發表于: 2011-06-03
引用第31樓vdick2011-06-02 13:16發表的“”:
買2x不如買atrix [表情]
大家同價,3hk仲有0機價,我都揾緊邊間舖有貨
S2我諗開價都起碼5千中架啦 [表情]

你諗5千中已經樂觀啦, 我估起碼6000
離線youyou
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 36  發表于: 2011-06-03
引用第34樓真秘密2011-06-02 22:18發表的“”:
唔好話whatsapp la,仲有大把apps都有類似功能,
唔駛同台..sms,mms,視像通話等等全部都免費兼無限使用[表情]
.......

我自從用左whatsapp後, 夜晚連MSN都唔開....要搵我自然會whatsapp我啦....
我宜家夜晚online, 通常都係為左D無whatsapp的朋友, 但又要搵佢先online....
或者係我無佢電話個D......(例如大部份好友)
離線vdick
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 37  發表于: 2011-06-03
引用第35樓youyou2011-06-03 09:17發表的“”:
你諗5千中已經樂觀啦, 我估起碼6000 [表情] [表情] [表情]

我諗都應該係同galaxy s開售價一樣
過6千佢真係要預少左好多人會買
離線youyou
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38  發表于: 2011-06-03
引用第37樓vdick2011-06-03 11:33發表的“”:
我諗都應該係同galaxy s開售價一樣
過6千佢真係要預少左好多人會買

水貨都做緊5500, 我估佢唔會平過水貨
離線太伊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 39  發表于: 2011-06-03
我成日都覺得…如果買Android機貴過買iphone我點解要買Android機……
(仲o係Android機同iphone之間掙扎緊)
離線youyou
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 40  發表于: 2011-06-03
引用第39樓小伊子2011-06-03 15:28發表的“”:
我成日都覺得…如果買Android機貴過買iphone我點解要買Android機…… [表情]
(仲o係Android機同iphone之間掙扎緊)

唔買iphone的我有幾大理由
1. 本人係Anti-apple
2. 宜家新的android機行起上黎一定快過iphone4
3. iphone已經好似手機uniform咁...更加唔想出
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 41  發表于: 2011-06-03
引用第40樓youyou2011-06-03 15:43發表的“”:
唔買iphone的我有幾大理由
1. 本人係Anti-apple
2. 宜家新的android機行起上黎一定快過iphone4
3. iphone已經好似手機uniform咁...更加唔想出

這個麻...
離線youyou
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 42  發表于: 2011-06-03
引用第41樓liuming2011-06-03 16:52發表的“”:
這個麻...
[表情] [表情]

i mean dual core個批
離線智者
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 43  發表于: 2011-06-03
引用第41樓liuming2011-06-03 16:52發表的“”:
這個麻...
[表情] [表情]

系統順唔順就肯定ios羸哂啦,話哂人地得果幾套機,優化易好多

如果講到睇片、flash、玩game、拍高清片,dual-core+android可能會好D

p.s:聽講下年出到四核,問你死未

離線雪綸
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 44  發表于: 2011-06-03
引用第42樓youyou2011-06-03 16:55發表的“”:
i mean dual core個批 [表情]

IPHONE都有消息指黎緊會出DUAL CORE..
但係我想講..個TOUCH MON O既靈敏到...冇其他電話比得上IPHONE...
其實佢多人買..
當然有部分係HARD CORE FANS...係覺得潮流..
不過佢係市場佔有率..有咁高....相信佢有佢原因...
佢真係幾USER FRIENDLY GA...