查看完整版本: [-- 超級重酬~~求interview問題的sample essay --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【學術交流】 -> 超級重酬~~求interview問題的sample essay [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

eric_ah4 2011-11-19 15:12

超級重酬~~求interview問題的sample essay

我最近ONLINE APPLY緊好多SUMMER INTERNSHIP
份份都要作文,通常都係個幾條問題,但又唔係好想作:(

1) What is the achievement you are most proud of?

2) What you think yourself is suitable to the job? (都係關於bank/finance個d)

3) Why do you choose our company?

如果遲D見到再UPDATE

字數250~1000度,有冇人有SAMPLE/知上網邊度搵到?

每篇25000好友元

廢托 2011-11-19 15:57
見工d野最好親力親為.....

抄黎抄去真係冇咩好處

麻凡 2011-11-19 18:04
通常都係果幾款答法, 但份工又唔係我想做, 出糧又冇錢落我袋, 所我又唔係好想答~

其實如果你得閒可以試下作番篇, 可以練下唔駛食飯都要餵埋同幫到你自己。

eric_ah4 2011-11-19 18:20
用黎交個篇我想用最好的啦
有份SAMPLE照住做一定會比自己做更好..

廢托 2011-11-19 18:34
第一題人地點幫到你答??

2,3 果d 都係好common 既野

文仔 2011-11-19 19:29
引用第2樓麻凡2011-11-19 18:04發表的“”:
通常都係果幾款答法, 但份工又唔係我想做, 出糧又冇錢落我袋, 所我又唔係好想答~
其實如果你得閒可以試下作番篇, 可以練下唔駛食飯都要餵埋同幫到你自己。

佢肯自貼自己個樣
你會唔會幫佢

eric_ah4 2011-11-20 06:17
引用第5樓文仔2011-11-19 19:29發表的“”:
佢肯自貼自己個樣
你會唔會幫佢 [表情]

冇關係的

eric_ah4 2011-11-20 06:18
引用第4樓廢托與妍希2011-11-19 18:34發表的“”:
第一題人地點幫到你答?? [表情]
2,3 果d 都係好common 既野 [表情] [表情]

都係作GA姐,唔洗一定要真架
我知係好common但我搵唔到..

Erikson 2011-11-20 07:48
引用第3樓eric_ah42011-11-19 18:20發表的“”:
用黎交個篇我想用最好的啦
有份SAMPLE照住做一定會比自己做更好..

依d野你自己整左搵人幫你改,好過你就咁叫人搵比你

望晴天 2011-11-21 05:43
噤既話去到interview stage實衰架啦

不如幫你in埋

查看完整版本: [-- 超級重酬~~求interview問題的sample essay --] [-- top --]