查看完整版本: [-- 今朝收到供應商電郵 --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【論壇政務總處】 -> 今朝收到供應商電郵 [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

freezefox 2012-02-20 12:45

今朝收到供應商電郵

Dear Customers

Today our customer portal has experienced a database corrupt, we have recovered most importat customer data and invoices but unfortunately the customer tickets have been lost and unable to recover. You may still see some tickets via emails and that is the only copy we have left. So if you have any concern, please feel free to contact us for a copy of the emails as reference.

Best Regards
Geeks Concepts Ltd

對我地有無咩影響?有冇咩需要跟進?

freezefox 2012-02-20 12:46
其實唔係咩「求助」,不過我搵唔到第二個更貼題既分類………

Gabriel 2012-02-20 17:38
我諗要技支先答到

同埋要技支先check到呢次事故入面, 好友有無受到牽連

freezefox 2012-02-20 17:45
引用第2樓Gabriel2012-02-20 17:38發表的“”:
我諗要技支先答到
同埋要技支先check到呢次事故入面, 好友有無受到牽連

係所有客人都受影響的。所以好友都會唔見左個d invoice。

即時影響係冇的。長遠亦唔見得有咩大問題。

不過…………呢間野犯d 咁既錯,真係有少少令人擔心。

Gabriel 2012-02-20 17:53
引用第3樓freezefox20-02-2012 17:45發表的“”:
係所有客人都受影響的。所以好友都會唔見左個d invoice。
.......

we have recovered most importat customer data and invoices

照上面講,佢應該復原到大部份customer data同invoices,換言之有少部份就復原唔到,但係又無講我地係咪當中復原唔到既customer

but unfortunately the customer tickets have been lost and unable to recover.

而呢度話咩customer tickets就所有客人都無哂,而呢個tickets係咩我就唔知啦 唔知係咪流量數據呢?

呢間野真係....

垃圾桶 2012-02-20 20:08
customer ticket係指用戶提交過既查詢

正常既情況下用戶向公司提交一d查詢,佢地就會用一個ticketing system去放呢d紀錄

呢d紀錄係會幫助供應商處理查詢同睇住個客戶服務,而每一張ticket同對話既內容都會有個email copy比返用戶及公司的

所以唔擔心會對好友既服務有咩可見既影響

另外老狐麻煩你將你收到既support紀錄send返個copy去返hkbff.accountservices@gmail.com留多個copy

Gabriel 2012-02-20 20:54
引用第5樓垃圾桶20-02-2012 20:08發表的“”:
正常既情況下用戶向公司提交一d查詢,佢地就會用一個ticketing system去放呢d紀錄
呢d紀錄係會幫助供應商處理查詢同睇住個客戶服務,而每一張ticket同對話既內容都會有個email copy比返用戶及公司的
.......

freezefox 2012-02-20 22:35
引用第5樓垃圾桶2012-02-20 20:08發表的“”:
.......

你講呢封電郵?

freezefox 2020-07-22 07:30
PUSH

迪克 2020-07-23 09:24
???

freezefox 2020-07-23 12:27
迪克:??? (2020-07-23 09:24) 

啊,無野,唔駛理⋯⋯⋯

freezefox 2020-09-15 20:41
收到電郵,今年既租金又到期了。要交租了。

$ 2500

我地宜家戶口仲有冇錢剩? 仲要唔要眾籌?

迪神 2020-09-15 23:04
發表於: 2018-10-08 , 來自:內蒙古 , 編輯
交完 SERVER  租金後,我地仲有820 蚊餘額。留番下年交租用。

下年又要繼續籌旗了………

18年剩$820,上年都係我地自己交,應該就係得咁多

freezefox 2020-09-16 00:13
迪神:發表於: 2018-10-08 , 來自:內蒙古 , 編輯
交完 SERVER  租金後,我地仲有820 蚊餘額。留番下年交租用。
....... (2020-09-15 23:04) 

咁仲攪唔攪眾籌?

文仔 2020-10-05 22:40
想知而家用緊個plan 係包d咩?

freezefox 2020-10-06 20:53
文仔:想知而家用緊個plan 係包d咩? (2020-10-05 22:40) 

哎⋯⋯唔太明白個問題。

文仔 2020-10-08 14:20
freezefox:哎⋯⋯唔太明白個問題。  (2020-10-06 20:53) 

唔知可唔可以公開, 所以係呢度問.

而家籌旗千幾銀年費, 係包d咩服務?

web hosting?
個domain (hkbff.net) 包唔包埋管理? 續期個d...
etc....

freezefox 2020-10-09 00:16
文仔:唔知可唔可以公開, 所以係呢度問.
而家籌旗千幾銀年費, 係包d咩服務?
....... (2020-10-08 14:20) 

哎⋯⋯真係唔知喎⋯⋯可能要問返間公司。

freezefox 2020-10-09 00:17
domain 佢好似幫我地續過一次⋯⋯話時話,又真係係時候問下佢地。

freezefox 2020-10-13 13:42
好在文仔問一問。 查返我地既DOMAIN 原來得返一年約,係時候要再續了。

己經安排再續多五年。 費用係  650蚊。

freezefox 2021-09-17 10:17
又到期要邀費啦:

invoice #     18860

Amount Due : HK$2500.00

Expiry Date :  29/09/2021

迪神我地仲有幾多儲備? 夠唔夠錢交年費?

@迪神  

迪神 2021-09-17 12:24
freezefox:
又到期要邀費啦:
invoice #     18860
Amount Due : HK$2500.00
.......

冇變動應該就係你最後呢個POST

最後條數係咁:

上年餘額 : 820
今年籌得: 4400
今年租金: 2500
DOMAIN 費用: 650

最後餘額: 820+4400 - 2500 - 650 = 2070

freezefox 2021-09-17 18:13
迪神:冇變動應該就係你最後呢個POST
最後條數係咁:
....... (2021-09-17 12:24)

咁我 PAYME $430 比你,你交左今年個租金先啦。  

@迪神

迪神 2021-09-19 16:47
freezefox:咁我 PAYME $430 比你,你交左今年個租金先啦。  
@迪神    (2021-09-17 18:13) 

比左了~~

freezefox 2021-09-19 17:27
迪神:比左了~~ (2021-09-19 16:47) 

唔該哂

freezefox 2021-09-19 17:28
清倉了,好快又要籌期了⋯⋯⋯

查看完整版本: [-- 今朝收到供應商電郵 --] [-- top --]