查看完整版本: [-- 加開旅遊版既可行性... --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【論壇政務總處】 -> 加開旅遊版既可行性... [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

<<   1   2   3   4   5  >>  Pages: ( 8 total )

sun 2012-03-08 11:45

加開旅遊版既可行性...

引用第43樓freezefox2012-03-08 11:01發表的“”:
不如開個獨立TOPIC 討論加開旅遊版既可行性哎。我都想知大家支持度有幾高。

引用第42樓sun2012-03-08 10:34發表的“”:

開旅遊版...絕對受大眾歡迎...
不過要好多人去果版當然要有一段時間的...
而家要吸多d人黎...必須要開放此版...(只set權限就最好)

d會員同非會員 可以透過人地問野/寫遊記攞料...
之後男又好...女又好...唔會只因足球而來吧...
影相/足球/動漫就話多男生討論...旅遊呢d無分男女啦掛...

同埋...好似我地咁講旅遊既事前準備/攞料...
去吹水版好丫...還是去消費版好呢? 再唔係應該去興趣定休閒版? <<<<< 其實都唔啦家的...只係我地自己友識埋位咋...
.......

ranKINGdom 2012-03-08 11:57
旅遊版我支持

煙花 2012-03-08 12:03
用戶被禁言,該主題自動屏蔽!

Ar敬 2012-03-08 12:04
我正係去過福建

煙花 2012-03-08 12:13

Ar敬 2012-03-08 12:14
引用第4樓煙花2012-03-08 12:13發表的“”:
本地旅遊都可以 [表情]

迪迪尼,海狗公園

煙花 2012-03-08 12:15

sun 2012-03-08 12:16
引用第5樓Ar敬2012-03-08 12:14發表的“”:
迪迪尼,海狗公園 [表情] [表情]

一樣ok...只要係有關旅遊就得...無分世界!

煙花 2012-03-08 12:27

sun 2012-03-08 12:30
引用第8樓煙花2012-03-08 12:27發表的“”:
不過其實所謂大眾我都唔知好友多唔多人 [表情]

不是專為好友的啦...想吸外來會員吧...

only好友就唔洗開啦...

唔係我點解話建議開放此版?

煙花 2012-03-08 12:33

sun 2012-03-08 12:35
引用第10樓煙花2012-03-08 12:33發表的“”:
咁都ok o既......吸唔吸到就要睇我地d 料夠唔夠充實啦 [表情]
雖然好多時旅遊版d 人流都係過客,但總有d例外 [表情]

所以未要一段時間既吸收囉...

但請不要同大壇相比...人地經年累月...又有廣告支持...唔係好友現時跟得上...

只係吸引多d男/女會員來...已經叫正面了...

Ar敬 2012-03-08 12:41
引用第11樓sun2012-03-08 12:35發表的“”:
所以未要一段時間既吸收囉...
但請不要同大壇相比...人地經年累月...又有廣告支持...唔係好友現時跟得上...
.......

吸引多d女女入來比較難 始終都係足球論壇

煙花 2012-03-08 12:42

Ar敬 2012-03-08 12:43
引用第13樓煙花2012-03-08 12:42發表的“”:
吸收女會員呢個好重點 [表情]

都要有多d靚仔先得

sun 2012-03-08 12:45
引用第12樓Ar敬2012-03-08 12:41發表的“”:
吸引多d女女入來比較難 [表情] 始終都係足球論壇

女女可以係女仔...亦可以係c9架...支持????

freezefox 2012-03-08 12:45
我有利益衝突不便太過HARD SELL。

不過若然大家都贊成開既我會十分支持的!

阿童木 2012-03-08 12:46
好呀

Ar敬 2012-03-08 12:48
引用第15樓sun2012-03-08 12:45發表的“”:
女女可以係女仔...亦可以係c9架...支持???? [表情]

咩係c9?當然支持啦,sun姐做版主?

Ar敬 2012-03-08 12:49
引用第16樓freezefox2012-03-08 12:45發表的“”:
我有利益衝突不便太過HARD SELL。 [表情] [表情] [表情]
.......

最多好似曾特首咁姐

sun 2012-03-08 12:54
引用第18樓Ar敬2012-03-08 12:48發表的“”:
咩係c9?當然支持啦,sun姐做版主? [表情]

c9都唔識? 哈哈....

師奶呀...小兄弟!

utadahikaru20 2012-03-08 13:57
我支持,我依家成日返大陸自由行嫁

國球旗 2012-03-08 13:57
唔反對加開旅遊版,但應該係版務重組後先整啦,
況且,之前減省左咁多版區,旅遊版亦應該係併入【休閒娛樂】或【消費特區】裡面

reve 2012-03-08 14:02
可以試下開獨立一版,之前已經提議【環遊世界】。
如果效果唔理想,就擺埋落【休閒娛樂】度合拼分tag咯。

Gabriel 2012-03-08 14:04
如果真係開既...而原因係為左令好友更多元化...同埋吸引多d新既人流既話

我覺得唔應該併入休閒娛樂 應該自成一版

國球旗 2012-03-08 14:10
引用第23樓reve2012-03-08 14:02發表的“”:
可以試下開獨立一版,之前已經提議【環遊世界】。
如果效果唔理想,就擺埋落【休閒娛樂】度合拼分tag咯。 [表情] [表情] [表情]

唔贊成獨立一版,剛剛先重整精簡,突然又開新區,咪自打嘴巴。

國球旗 2012-03-08 14:12
引用第24樓Gabriel2012-03-08 14:04發表的“”:
如果真係開既...而原因係為左令好友更多元化...同埋吸引多d新既人流既話
我覺得唔應該併入休閒娛樂 [表情]應該自成一版

咁就更加唔明點解要將寵物、漫畫併入休閒娛樂喇

煙花 2012-03-08 14:13

reve 2012-03-08 14:18
煙花講佐我想答旗哥既野
就好似之前新開既【光影留情】咁,搞唔起就唯有合拼了。
所以前車可鑑,一定要搵到個版主做野先可以開【環遊世界】!!!

國球旗 2012-03-08 14:19
引用第27樓煙花2012-03-08 14:13發表的“”:
因為開左咁多年都無人流 [表情]

人流既野好主觀喎,新野一開始梗會多人流,好似當初攝影版都熱熱鬧鬧,而家咪又被吞併。

煙花 2012-03-08 14:22

freezefox 2012-03-08 14:24
引用第29樓國球旗2012-03-08 14:19發表的“”:
人流既野好主觀喎,新野一開始梗會多人流,好似當初攝影版都熱熱鬧鬧,而家咪又被吞併。 [表情]

光影從未熱鬧過………

sun 2012-03-08 14:32
引用第31樓freezefox2012-03-08 14:24發表的“”:
光影從未熱鬧過……… [表情] [表情]

因為除左唔開放之外...仲有識講影相既人唔多...

我建議開放呢d興趣項目...放眼看世界...加強好友既進步空間麻...

分分鐘開放左又會壯大番...又要分番版的...

國球旗 2012-03-08 14:34
引用第31樓freezefox2012-03-08 14:24發表的“”:
光影從未熱鬧過……… [表情] [表情]

開始時好多人開 topic 架,我覺得同攝影同旅遊差唔多,喺好友上都係小眾活動,

唔係大部份好友都有機會飛黎飛去,如果想吸引人流,

不如學智者話齋開「手機版」仲適合。

煙花 2012-03-08 14:41

sun 2012-03-08 14:43
引用第34樓煙花2012-03-08 14:41發表的“”:
唔洗飛都可以旅遊....我地都提議要本地遊的 [表情]

一日遊又好...行山都可以...

freezefox 2012-03-08 14:44
引用第33樓國球旗2012-03-08 14:34發表的“”:
開始時好多人開 topic 架,我覺得同攝影同旅遊差唔多,喺好友上都係小眾活動,
.......

「開始時好多人開TOPIC」

黎黎去去咪就係我開囉。

sun 2012-03-08 14:46
引用第36樓freezefox2012-03-08 14:44發表的“”:
.......

我都有...不過我唔係成日去影相...少post上黎啫...

加上有心去影相既人真係唔會好多...發燒友另計啦...

又無開放...幾難興旺了...

國球旗 2012-03-08 14:48
引用第36樓freezefox2012-03-08 14:44發表的“”:
.......

唔怕得罪講句,我覺得旅遊版都係係「來來去去」得你、sun 姐、煙花、liuming 果幾個開 topic

sun 2012-03-08 14:49
引用第38樓國球旗2012-03-08 14:48發表的“”:
唔怕得罪講句,我覺得旅遊版都係係「來來去去」得你、sun 姐、煙花、liuming 果幾個開 topic [表情] [表情] [表情]

lock住就係...

煙花 2012-03-08 14:52

sun 2012-03-08 14:52
符號都可以試玩...點解旅遊唔可以試下?

重申...建議開旅遊 (擺在那裡不重要! 需唔需要合併呢d係後事...)

開放才是重點!

sun 2012-03-08 14:54
引用第40樓煙花2012-03-08 14:52發表的“”:
e+的確係o既 [表情]
其實去旅遊你見又點止得咁少,阿童木,sam ,reve 都成日去,只係比較小分享
.......

點會唔去旅行架? 縱使老狐以前少去...而家都多左啦...

學生時代少機會去...出來社會都一定會出去見識...唔係成日去...都有機會去架啦...

國球旗 2012-03-08 15:06
重申一次,我唔係反對開「旅遊區」,只係覺得做野應該要有步驟,
而家仲攪緊精簡版面既動作,未做完就又掟一個新區出黎,
好似係打亂緊版務工作咁,假設突然我覺得有需要開手機版,
搵幾個人和議又開,不旦加重管理人工作,仲有種亂石投林既效果。

引用第99樓啪啪啪啪啪啪2012-03-03 22:06發表的“”:
見到依家好似開始攪緊合併版塊事宜
之後會唔會考慮埋版塊位置既安排 [表情] [表情] [表情]

引用第100樓freezefox2012-03-05 23:47發表的“”:
呢個一定係放到最後先處理。

至於新版區,應該等精簡版面完成之後,再集思廣益研究要增加咩類型環節,先至再整都未遲。

啪啪啪啪啪啪 2012-03-08 15:06
引用第22樓國球旗08-03-2012 13:57發表的“”:
唔反對加開旅遊版,但應該係版務重組後先整啦,
況且,之前減省左咁多版區,旅遊版亦應該係併入【休閒娛樂】或【消費特區】裡面 [表情]

支持 !!!!!!!!!!!!!!!!!

sun 2012-03-08 15:08
引用第43樓國球旗2012-03-08 15:06發表的“”:
重申一次,我唔係反對開「旅遊區」,只係覺得做野應該要有步驟,
搵幾個人和議又開,不旦加重管理人工作,仲有種亂石投林既效果。
.......

而家呢個topic講明係 "加開旅遊版既可行性..."

不是而家講完即插即做呀!

sun 2012-03-08 15:10
引用第44樓啪啪啪啪啪啪2012-03-08 15:06發表的“”:
支持 !!!!!!!!!!!!!!!!!

你支持d乜呀?

啪啪啪啪啪啪 2012-03-08 15:10
引用第43樓國球旗08-03-2012 15:06發表的“”:
.......

啪啪啪啪啪啪 2012-03-08 15:10
引用第46樓sun08-03-2012 15:10發表的“”:
你支持d乜呀? [表情]

唔反對開

但等多陣

等版面完成後

sun 2012-03-08 15:14
引用第48樓啪啪啪啪啪啪2012-03-08 15:10發表的“”:
唔反對開
但等多陣
.......

從那裡見倒而家要即開既跡象呢?

查看完整版本: [-- 加開旅遊版既可行性... --] [-- top --]