查看完整版本: [-- 2011-2012 NBA Playoff --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【體育運動】 -> 2011-2012 NBA Playoff [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

<<   1   2   3   4   5  >>  Pages: ( 78 total )

ming仔 2012-04-26 20:50

2011-2012 NBA Playoff

ming仔 2012-04-26 20:55
最想睇就係 LAC vs MEM呢場波
Jordan + Blake + Martin vs Gasol , Speights , Zach Randolph
內線又好睇 , 外線又有 Tony Allen , Mike Conley 同 迪神既對決

至少都6場先完喇掛

杜菲斯 2012-04-26 20:55
引用第5761樓杜菲斯2012-04-21 21:11發表的“”:
話時話,黎緊 playoff 有冇 game 玩 [表情] [表情] [表情]

ming仔 2012-04-26 20:56
引用第2樓杜菲斯2012-04-26 20:55發表的“”:

召喚翻版

ming仔 2012-04-26 20:59
Chi vs Phi
呢場都應該好好睇 可能兩隊感覺都係團隊籃球
今年兩個幾場既coach - Doug 同 Thibodeau 既鬥法
兩隊波比人感覺都係好活力果隻 ,
當然仲有 Rose既表現好值得令人期待 , 但76人雖然係regular開始變虧 , 但係成隊波真係唔太差 , 所以呢隊組合都幾好睇的

阿清 2012-04-26 21:00
Orlando,Dallas,Boston殺吖

ming仔 2012-04-26 21:02
引用第5樓阿清2012-04-26 21:00發表的“”:
Orlando,Dallas,Boston殺吖 [表情] [表情]
[表情] [表情] [表情]

Orlando 真係唔睇好呢 點睇都輸 , 當然可能偷到一兩場

ryan_kewell_7 2012-04-26 21:04
引用第5樓阿清2012-04-26 21:00發表的“”:
Orlando,Dallas,Boston殺吖 [表情] [表情]
[表情] [表情] [表情]
Memphis,Dallas,Boston殺吖

工藤新一 2012-04-26 21:05
如果照排.

係唔係第2個隊會在最尾.

中間係第3同第4呀?

ryan_kewell_7 2012-04-26 21:06
引用第8樓工藤新一2012-04-26 21:05發表的“”:
如果照排.
係唔係第2個隊會在最尾.
中間係第3同第4呀?
1v8
4v5

2v7
3v6

加歷查 2012-04-26 21:07
boston

阿清 2012-04-26 21:07
引用第6樓ming仔2012-04-26 21:02發表的“”:
Orlando 真係唔睇好呢 [表情] [表情] 點睇都輸 , 當然可能偷到一兩場

冇左dh真係冇乜希望..
除非Big Baby場場上身..

但都要支持

yoshra11 2012-04-26 21:10
有冇雷霆fans

阿清 2012-04-26 21:11
支持NY,DENVER同UTAH 爆冷出線

杜菲斯 2012-04-26 21:11
引用第4樓ming仔2012-04-26 20:59發表的“”:
Chi vs Phi
呢場都應該好好睇 [表情] [表情] 可能兩隊感覺都係團隊籃球
今年兩個幾場既coach - Doug 同 Thibodeau 既鬥法
兩隊波比人感覺都係好活力果隻 ,
當然仲有 Rose既表現好值得令人期待 , 但76人雖然係regular開始變虧 , 但係成隊波真係唔太差 , 所以呢隊組合都幾好睇的 [表情]

76 團隊防守幾好

hoilday, iguo, turner..........唔易話贏好多

阿清 2012-04-26 21:12
引用第12樓yoshra112012-04-26 21:10發表的“”:
有冇雷霆fans [表情]

西岸Dallas之外,我都幾支持thunder的

ming仔 2012-04-26 21:12
引用第11樓阿清2012-04-26 21:07發表的“”:
[表情] 冇左dh真係冇乜希望..
除非Big Baby場場上身..
.......

呢場亮點就係鬥射三分
兩邊大前鋒 , 小前鋒 , PG都射到
唔知 Paul George 射唔射到 , 射到就4個 match up 都射到3分

ming仔 2012-04-26 21:13
引用第13樓阿清2012-04-26 21:11發表的“”:
支持NY,DENVER同UTAH 爆冷出線 [表情] [表情] [表情]

Utah 唯一既缺憾真係外線好似冇咩好既球員呢 內線進攻其實都係nba數一數二的

yoshra11 2012-04-26 21:14
引用第15樓阿清2012-04-26 21:12發表的“”:
西岸Dallas之外,我都幾支持thunder的 [表情]

第一圈

ming仔 2012-04-26 21:15
引用第14樓杜菲斯2012-04-26 21:11發表的“”:
76 團隊防守幾好
hoilday, iguo, turner..........唔易話贏好多 [表情]

仲有件 L . Will 射分好強的
Iggy單防真係屈機 , Deng 隻手好似仲未傷好tim , 點應付佢可能都係問題

btw , 希望 Iggy 拎到DPOY , 再唔係就 Tony Allen了

阿清 2012-04-26 21:17
引用第16樓ming仔2012-04-26 21:12發表的“”:
[表情] 呢場亮點就係鬥射三分
兩邊大前鋒 , 小前鋒 , PG都射到
唔知 Paul George 射唔射到 , 射到就4個 match up 都射到3分 [表情] [表情] [表情]

paul george OK架,反而david west先射唔到

Magic d3分雨一唔準就比人大炒

工藤新一 2012-04-26 21:17
引用第9樓ryan_kewell_72012-04-26 21:06發表的“”:
1v8
4v5
2v7
3v6

thx~

yoshra11 2012-04-26 21:20
講真我覺得公牛唔樂觀

杜菲斯 2012-04-26 21:20
引用第19樓ming仔2012-04-26 21:15發表的“”:
仲有件 L . Will 射分好強的
Iggy單防真係屈機 , Deng 隻手好似仲未傷好tim , 點應付佢可能都係問題
btw , 希望 Iggy 拎到DPOY , 再唔係就 Tony Allen了 [表情]

deng 守佢應該得,係攻果時有少少問題出現

ming仔 2012-04-26 21:20
引用第20樓阿清2012-04-26 21:17發表的“”:
paul george OK架,反而david west先射唔到 [表情]
Magic d3分雨一唔準就比人大炒 [表情] [表情]

我記得 David West 好似有 3分架

Van Gundy 招一塔四炮戰術真係唔知想點呢
可能都係等炒

阿清 2012-04-26 21:21
我反而覺得東岸Chicago同Boston最有機會 4-0對手

杜菲斯 2012-04-26 21:23
引用第22樓yoshra112012-04-26 21:20發表的“”:
講真我覺得公牛唔樂觀 [表情]

最低目標 eastern final

希望打出水準啦

ming仔 2012-04-26 21:23
引用第25樓阿清2012-04-26 21:21發表的“”:
我反而覺得東岸Chicago同Boston最有機會 4-0對手 [表情]

BOS? 點解的

g3rMan 2012-04-26 21:24
想問下五月六號打到第二圈未? 考完曬final先睇波

ming仔 2012-04-26 21:24
引用第26樓杜菲斯2012-04-26 21:23發表的“”:
最低目標 eastern final [表情] [表情] [表情]
希望打出水準啦 [表情]

你應該講 希望Rose打出水準 先岩的

杜菲斯 2012-04-26 21:26
引用第29樓ming仔2012-04-26 21:24發表的“”:
你應該講 希望Rose打出水準 先岩的 [表情] [表情]

成隊都要,單天保至尊死梗的

chun1424 2012-04-26 21:26
Miami vs Knicks

chun1424 2012-04-26 21:27
引用第12樓yoshra112012-04-26 21:10發表的“”:
有冇雷霆fans [表情]

西岸支持 Thunder

ming仔 2012-04-26 21:29
引用第30樓杜菲斯2012-04-26 21:26發表的“”:
成隊都要,單天保至尊死梗的 [表情] [表情] [表情]

Rose 真係好重要的
至少最後一擊關鍵球之類果d都要佢黎
而且打到去 final 佢又要一條友面對俊仔同Wade果d(當然都要兩隊都入到去先得)

阿清 2012-04-26 21:31
引用第27樓ming仔2012-04-26 21:23發表的“”:
BOS? 點解的 [表情]

純粹個人意見

Boston季尾真係上哂力,越打越好
仲打起埋Bradley
同埋覺得hawks對強隊都係爭D

阿清 2012-04-26 21:32
btw, 有d排名係咪仲會變?

ming仔 2012-04-26 21:33
引用第35樓阿清2012-04-26 21:32發表的“”:

YES
所以呢張PIC唔係最真的
遲d先會換返張真正既playoff tree

杜菲斯 2012-04-26 21:33
引用第33樓ming仔2012-04-26 21:29發表的“”:
Rose 真係好重要的
至少最後一擊關鍵球之類果d都要佢黎
而且打到去 final 佢又要一條友面對俊仔同Wade果d(當然都要兩隊都入到去先得) [表情]

係,預左一定俾人 double team

所以隊友顯得更重要

仲有關鍵 ft 真係驚

chun1424 2012-04-26 21:33
引用第35樓阿清2012-04-26 21:32發表的“”:

SIXERS同NYK 係唔係有機會轉位

兩隊都係 35勝 30負

阿清 2012-04-26 21:35
引用第38樓艾殊利楊格2012-04-26 21:33發表的“”:
SIXERS同NYK 係唔係有機會轉位 [表情]

係..
睇最後一場

NY @Cha
76ers @Det

對住Bobcats,NY基本上會響第7

杜菲斯 2012-04-26 21:36
引用第38樓艾殊利楊格2012-04-26 21:33發表的“”:
SIXERS同NYK 係唔係有機會轉位 [表情]
兩隊都係 35勝 30負

聽日 NY vs bobcats

基本上定左

迪神 2012-04-26 21:36
MAGIC贏到1場收貨了

ming仔 2012-04-26 21:37
引用第37樓杜菲斯2012-04-26 21:33發表的“”:
係,預左一定俾人 double team
所以隊友顯得更重要
.......

RIP 果d Free Throw 好似唔錯的呢 但 D. Rose 真係要練下d關鍵 Free Throw先得呢,唔係的話到了比賽後段可能會比人追返上黎

ming仔 2012-04-26 21:38
引用第34樓阿清2012-04-26 21:31發表的“”:
純粹個人意見 [表情]
Boston季尾真係上哂力,越打越好
仲打起埋Bradley [表情] [表情]
.......

希望T-Mac可以突破第一輪 , 擺脫佢既污名

杜菲斯 2012-04-26 21:39
引用第42樓ming仔2012-04-26 21:37發表的“”:
RIP 果d Free Throw 好似唔錯的呢 [表情] 但 D. Rose 真係要練下d關鍵 Free Throw先得呢,唔係的話到了比賽後段可能會比人追返上黎

所以真係一時時.........noah 都 ok 的

ming仔 2012-04-26 21:39
引用第44樓杜菲斯2012-04-26 21:39發表的“”:
所以真係一時時.........noah 都 ok 的 [表情]

佢果d咁既射姿

杜菲斯 2012-04-26 21:41
引用第45樓ming仔2012-04-26 21:39發表的“”:
佢果d咁既射姿 [表情]

不過真係算準

阿清 2012-04-26 21:42
引用第41樓迪神2012-04-26 21:36發表的“”:
MAGIC贏到1場收貨了 [表情]

希望big baby冇大礙啦

唔係應該比人橫掃出局

chun1424 2012-04-26 21:46
引用第39樓阿清2012-04-26 21:35發表的“”:
係..
睇最後一場
NY @Cha
.......

引用第40樓杜菲斯2012-04-26 21:36發表的“”:

聽日 NY vs bobcats

基本上定左 [表情]

頂......... MJ TEAM

ryan_kewell_7 2012-04-26 21:50
頂, 聽日電視竟然直播ny v bobcats, 有咩吸引力?

查看完整版本: [-- 2011-2012 NBA Playoff --] [-- top --]