查看完整版本: [-- 有關入台證 --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【好友遊蹤】 -> 有關入台證 [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

辛尼關 2012-05-01 16:10

有關入台證

係咁既
我有朋友係大陸出世
我聽講會比本港出世既人要整得耐
如果大陸出世既攪入台證大概要幾耐
同埋有HK passport會唔會可以快d
本地出世既又大概要幾耐

唔該哂大家

煙花 2012-05-01 16:31
用戶被禁言,該主題自動屏蔽!

煙花 2012-05-01 16:32

辛尼關 2012-05-01 18:10
唔該哂!

煙花 2012-05-01 18:15

sun 2012-08-22 17:02
而家網上辦台証手續好方便的了...

ODIN 2012-08-22 17:25
sun:而家網上辦台証手續好方便的了... (2012-08-22 17:02) 

但一定要將網上登記的台証印出來及跟身∼
入境及出境各一張∼
少一張都好麻煩∼

煙花 2012-08-22 17:34

ODIN 2012-08-22 18:28
煙花:無錯
入境果陣要出示曬2張,之後會係出境果張打印,之後比返你
如果你PRINT 唔齊2張,會要求你落地簽証
....... (2012-08-22 17:34) 

同埋唔好填錯野∼
我個同事打錯左出生地∼
差d上唔到機∼∼

sun 2012-08-23 10:49
liuming:但一定要將網上登記的台証印出來及跟身∼
入境及出境各一張∼
少一張都好麻煩∼ (2012-08-22 17:25) 

咁你上得網申請...自然會跟住指出做...
帶齊2張入境出境紙...
驚唔見既...在行李另放多一套...
就萬無一失...

sun 2012-08-23 10:50
煙花:無錯
入境果陣要出示曬2張,之後會係出境果張打印,之後比返你
如果你PRINT 唔齊2張,會要求你落地簽証
....... (2012-08-22 17:34) 

如果你既身份係辦唔倒落地簽証的話...
通常在申請vsia前既準備...更加會小心...

ODIN 2012-08-23 11:11
sun:咁你上得網申請...自然會跟住指出做...
帶齊2張入境出境紙...
驚唔見既...在行李另放多一套...
就萬無一失... (2012-08-23 10:49) 

我上次爭d出唔到境∼
事關的的hand carry入面有樣野過唔到關,臨時成件野要寄倉∼
咁我有部分野交左比個同事keep∼
同事過左關先發現出境張野係同事keep住左∼
搞勁耐先至出到境∼

煙花 2013-04-17 23:56

查看完整版本: [-- 有關入台證 --] [-- top --]