查看完整版本: [-- [3/5] 曼城球迷楊梓瑤遭曼聯 Fans 辱罵 --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【娛樂新聞】 -> [3/5] 曼城球迷楊梓瑤遭曼聯 Fans 辱罵 [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

炸炸帝 2012-05-03 08:06

[3/5] 曼城球迷楊梓瑤遭曼聯 Fans 辱罵

英 超 曼 城 、 曼 城 大 戰 吸 引 全 球 數 以 億 計 觀 眾 收 看 , 身 為 曼 城 球 迷 的 楊 梓 瑤 (Carol) 於 微 博 為 愛 隊 打 氣 , 結 果 惹 怒 曼 聯 球 迷 粉 絲 , 被 粉 絲 留 言 辱 罵 。

http://ent.i-cable.com/cen/news_video/index.php?video_id=27325

PireS_ThE_GoD 2012-05-03 11:28
有冇搞錯啊?
支持愛隊都俾人鬧?

thmscpl 2012-05-03 12:07
引用第0樓炸炸帝2012-05-03 08:06發表的“[3/5] 曼城球迷楊梓瑤遭曼聯 Fans 辱罵”:
英 超 曼 城 、 曼 城 大 戰 吸 引 全 球 數 以 億 計 觀 眾 收 看 , 身 為 曼 城 球 迷 的 楊 梓 瑤 (Carol) 於 微 博 為 愛 隊 打 氣 , 結 果 惹 怒 曼 聯 球 迷 粉 絲 , 被 粉 絲 留 言 辱 罵 。
http://ent.i-cable.com/cen/news_video/index.php?video_id=27325

鮮吊甬仔 2012-05-03 12:53
唉...........

PireS_ThE_GoD 2012-05-03 13:10
引用第2樓thmscpl2012-05-03 12:07發表的“”:
[表情]

原來呢個先至係重點

亨利仔 2012-05-03 13:12

麻凡 2012-05-03 13:27
唔係咁惡下話?!?

好, 為撐Carol支持愛隊無罪, 我決定加入曼城球迷會~~~

Ar敬 2012-05-03 15:33
唉......

Hernandez 2012-05-03 16:20
真係曼城球迷?

fatman 2012-05-03 16:27
老臨球迷

freezefox 2012-05-03 17:33
我想知點鬧法。

g3rMan 2012-05-03 17:35
引用第2樓thmscpl2012-05-03 12:07發表的“”:
[表情]

一隊大戰預備組

國球旗 2012-05-03 17:43
引用第10樓freezefox2012-05-03 17:33發表的“”:
我想知點鬧法。 [表情]

楊梓瑤遭狠插 克勤哭波喪

「浸大E神」楊梓瑤(Carol)為支持曼城擊敗曼聯,未開波前力撐愛隊好波,卻被「紅魔」fans辱罵八婆,氣得Carol扯火鬧對方冇品!而「紅魔」球迷李克勤做老竇後好日唔睇波,一睇愛隊就輸波,不禁令他哭波喪。

昨日凌晨曼城主場以1比0小勝「死敵」曼聯,更以得失球反超前曼聯成為英超榜首隊伍。身為曼城死硬粉絲的Carol通宵睇直播支持愛隊,更於微博留言預祝「曼城好波」,怎料有內地「紅魔」粉絲竟回應Carol叫她「吃屎」,還稱她為「八婆」,氣得她即時在微博還拖:「你們沒事嗎,我不能有自己支持和喜歡的球隊嗎?我就是支持曼城!那又怎樣!趕快取消我關注,我沒有這麼沒有品的粉絲!」對過火粉絲實行下「逐客令」。

記者昨致電Carol,她對被辱罵一事仍感勞氣:「睇完段留言真係唔開心,唔使咁寫呀?我又冇鬧佢哋隊波,唔Buy我睇法唔緊要,但惡意中傷真係好冇品!」她強調文化各有差異,應尊重他人的觀點。

另一邊廂,身為「紅魔」fans的周秀娜和李克勤卻各自為愛隊輸波哭波喪!昨日身在天津的娜姐在長途電話訪問中說:「真係好慘!因為我要趕去天津,咪叫男友Avis幫我買少少支持紅魔囉,點知佢又再買多啲,搞到搭沉船,我唔理呀,佢要賠番錢畀我!」而克勤昨出席nowTV歐洲國家盃活動時亦直言揼心失眠:「唔好提喇!有小朋友之後都好少睇直播,點知一睇就輸波!睇完都瞓唔着,諗住拎冠軍又未必係!」

提到最近出現拐子佬,克勤表示不少家長都較以前謹慎,並呼籲記者拍到囝囝照片後要打格:「好似日本AV女優咁,遮住嗰兩點(眼睛)!(請保鏢?)請唔起呀!」至於「網上23條」問題惹爭議,克勤接受不太過分的網上惡搞,但贊成有適量規管。

senal 2012-05-03 18:24
英 超 曼 城 、 曼 城 大 戰 吸 引 全 球 數 以 億 計 觀 眾 收 看

icable

Ar敬 2012-05-03 18:42
引用第13樓arsenal2012-05-03 18:24發表的“”:
英 超 曼 城 、 曼 城 大 戰 吸 引 全 球 數 以 億 計 觀 眾 收 看
icable [表情]

這才是重點

Numberson 2012-05-03 19:05
昨日身在天津的娜姐在長途電話訪問中說:「真係好慘!因為我要趕去天津,咪叫男友Avis幫我買少少支持紅魔囉,點知佢又再買多啲,搞到搭沉船,我唔理呀,佢要賠番錢畀我!」

呢場唔係大波波咁係輸啦

JHELSEA 2012-05-03 21:13
原來 CAROL 支持曼城

我諗到改咩名鳥 2012-05-05 19:26

ming仔 2012-05-06 23:26
內地「紅魔」粉絲

查看完整版本: [-- [3/5] 曼城球迷楊梓瑤遭曼聯 Fans 辱罵 --] [-- top --]