查看完整版本: [-- 發惡夢... --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【靈異奇聞】 -> 發惡夢... [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

sun 2012-05-11 12:37

發惡夢...

最近我發左一個惡夢...

其實我都唔知自己係真發夢還是假發...<<< 即係真有其事!

如常睡覺...訓到半夜感覺好熱! <<< 前幾晚我只開風扇...沒有開冷氣...
因為感覺熱...所以展轉反側...
在半夢半醒之間...望倒天花板有將報紙飛過我眼前...之後...

我全身不能動...我極力反抗...叫喊亦叫不出....
就算叫出聲...都不受控制咁唔知講緊乜! 總之咕嚕咕嚕咁...
當時心諗...究竟想玩乜呀?!

房間的窗廉一向拉埋...我在半夢半醒之間運用全身力氣想盡量將開d廉...
企圖將外面既光線入屋...等果d野知道天光啦...要走人啦...

如是者...我轉去另一個場景...見倒哂我既家人...(每一個人都在...)
見倒家姐問我...話想要雜誌中的手袋...(我當時仲在笑她...)
呢個場景不一樣...明顯唔係訓在床上...(呢個一定係發夢...)

到天光...起身啦...我旁邊的另一半同我講...
你發夢發到成日講野...但唔知你講乜...又在笑...唔知你笑乜...

我問仲乜見我咕嚕咕嚕唔叫醒我呀?
我當時被野搞呀!!!

佢話: 我聽倒你笑喎...鬼咁眼訓...點知你係唔係發緊好夢呀?
費時嘈醒你啦...

其實佢唔問我...我已經無哂印象...
但佢一問我...我即時記得番哂當時情況!

煙花 2012-05-11 12:42
用戶被禁言,該主題自動屏蔽!

sun 2012-05-11 12:44
引用第1樓煙花2012-05-11 12:42發表的“”:
[表情] [表情]
你呢排無上好友...所以攪成咁
上返多d 就無事

我呢排工作上忙左好多...唔知係唔係壓力之下咁...

但夢見被鬼宅...既叫喊...係連我另一半都聽倒...又唔似係發夢喎...

煙花 2012-05-11 12:46

Ar敬 2012-05-11 13:48
引用第2樓sun2012-05-11 12:44發表的“”:
我呢排工作上忙左好多...唔知係唔係壓力之下咁...
但夢見被鬼宅...既叫喊...係連我另一半都聽倒...又唔似係發夢喎...

被鬼宅我以前細細過試過一次,好重好重咁宅住我,呼吸困難,過左陣就無事

庭... 2012-05-11 13:57
引用第4樓Ar敬2012-05-11 13:48發表的“”:
被鬼宅我以前細細過試過一次,好重好重咁宅住我,呼吸困難,過左陣就無事 [表情] [表情] [表情]

我都試過瞓瞓下俾鬼壓,個刻呌唔到氣叫唔出聲,之後矇矓間我好辛苦咁講左句對唔住,之後就冇事

sun 2012-05-11 14:12
引用第4樓Ar敬2012-05-11 13:48發表的“”:
被鬼宅我以前細細過試過一次,好重好重咁宅住我,呼吸困難,過左陣就無事 [表情] [表情] [表情]

呼吸係困難架...不過最近呢次係可以大力出聲...只係控制唔倒自己字正腔圓...

sun 2012-05-11 14:12
就好似果d聾啞人士咁發聲囉...

朗尼 2012-05-11 14:14
鬼影都冇隻......

sun 2012-05-11 14:14
引用第8樓朗尼2012-05-11 14:14發表的“”:
鬼影都冇隻...... [表情]

無見鬼呀! 但見倒報紙在我天花板飛過...

煙花 2012-05-11 14:17

Ar敬 2012-05-11 14:32
引用第6樓sun2012-05-11 14:12發表的“”:
呼吸係困難架...不過最近呢次係可以大力出聲...只係控制唔倒自己字正腔圓...

個次出聲都出唔到

Ar敬 2012-05-11 14:33
引用第10樓煙花2012-05-11 14:17發表的“”:
咁見唔見到張紙寫左d咩?
可能係某單被殺案o既新聞,想你幫幫佢 [表情]

去tvb編劇啦

reve 2012-05-11 14:56
又係時候重溫,靈異事件簿∼

托利斯 2012-05-12 06:45
前幾個禮拜發左個夢

有個女仔係入面叫我係Facebook加佢個名

跟住醒左即刻開部電腦search、真係有佢講個個名、但有太多個同名同姓

唔認得個樣

sun 2012-05-14 13:18
引用第10樓煙花2012-05-11 14:17發表的“”:
咁見唔見到張紙寫左d咩?
可能係某單被殺案o既新聞,想你幫幫佢 [表情]

當時報紙係在天花板上漂過...如果我濛濃下都清楚睇倒d細字...
你會唔會覺得我係作出黎的?

sun 2012-05-14 13:19
引用第11樓Ar敬2012-05-11 14:32發表的“”:
個次出聲都出唔到 [表情] [表情]

出唔倒聲我都試過...但今次係連身邊既人都聽倒...

究竟我當時係真比野搞...還是夢中有夢呢?

sun 2012-05-14 13:20
引用第14樓托利斯2012-05-12 06:45發表的“”:
前幾個禮拜發左個夢
有個女仔係入面叫我係Facebook加佢個名
跟住醒左即刻開部電腦search、真係有佢講個個名、但有太多個同名同姓
.......

你可能成日在fb search唔少女既資料吧...

煙花 2012-05-14 14:56

sun 2012-05-14 15:26
引用第18樓煙花2012-05-14 14:56發表的“”:
可能真係見到都唔奇xd

當時真係只見漂過咋...

托利斯 2012-05-14 16:46
引用第17樓sun2012-05-14 13:20發表的“”:
你可能成日在fb search唔少女既資料吧... [表情]

但係個個女仔係居住係南美之類既地方

之前應該完全冇機會/途徑搵到佢

sun 2012-05-15 10:03
引用第20樓托利斯2012-05-14 16:46發表的“”:
但係個個女仔係居住係南美之類既地方
之前應該完全冇機會/途徑搵到佢 [表情] [表情]

你好似get錯我意思喎...定係想轉移事實既真相先?

星淺 2012-05-15 10:15
另一半竟然放棄拍片機會

sun 2012-05-15 11:28
引用第22樓星淺2012-05-15 10:15發表的“”:
另一半竟然放棄拍片機會 [表情]

試過啦...

Ar敬 2012-05-15 12:11
引用第23樓sun2012-05-15 11:28發表的“”:
試過啦... [表情]

sun 2012-05-15 12:48
引用第24樓Ar敬2012-05-15 12:11發表的“”:
[表情] [表情]

錄音咋...

kamch116 2012-05-19 03:32
比鬼壓唔係有科學解釋嫁咩

sun 2012-05-21 15:22
引用第26樓kamch1162012-05-19 03:32發表的“”:
比鬼壓唔係有科學解釋嫁咩

我信有d可以解釋...有d唔係親身經歷...根本好難解釋!

托利斯 2012-05-23 00:55
引用第27樓sun2012-05-21 15:22發表的“”:
我信有d可以解釋...有d唔係親身經歷...根本好難解釋! [表情]

成日都發生

sun 2012-05-23 11:17
引用第28樓托利斯2012-05-23 00:55發表的“”:
成日都發生 [表情] [表情]

比鬼宅我覺得就一半半...真係用眼睇倒的...只有自己知!

睇唔倒的就話你神經有問題...一係就錯覺!

查看完整版本: [-- 發惡夢... --] [-- top --]