查看完整版本: [-- 攞番Portable HD d data --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【電腦中心】 -> 攞番Portable HD d data [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

ArreatSummit 2012-07-21 10:39

攞番Portable HD d data

個Portable HD跌左落地下壞左, 想搵外面d公司做data recovery, 有邊間好?

另外要唔要帶定第二個HD 去裝番d data, thx!

智者 2012-07-21 11:13
好貴架喎

fatman 2012-07-21 11:31
太緊要就去整
真係幾貴下

ArreatSummit 2012-07-21 12:31
有d data好緊要, 唔係$可以買倒...

星夜鈴 2012-07-22 02:10
不如試下自己裝軟件睇下load唔load到...我上次用個叫r studio 既幾好用 backup到d野出黎

ArreatSummit 2012-07-22 12:07
引用第4樓星夜鈴2012-07-22 02:10發表的“”:
不如試下自己裝軟件睇下load唔load到...我上次用個叫r studio 既幾好用 backup到d野出黎 [表情] [表情]

唔得, 插左usb都load唔倒個drive, 起rstudio 入面都見唔倒

星夜鈴 2012-07-22 23:38
引用第5樓ArreatSummit2012-07-22 12:07發表的“”:
唔得, 插左usb都load唔倒個drive, 起rstudio 入面都見唔倒

上次試過一隻係插電腦load唔到 一定要格式化左先 最後用R STUDIO 見到D野

P.S.仲有風扇聲

reve 2012-07-23 00:30
如果我個HD connect落電腦,有風扇聲,但係電腦detect唔到,咁呢個R studio有無得救啊?

朗尼 2012-07-23 09:12
引用第7樓reve2012-07-23 00:30發表的“”:
如果我個HD connect落電腦,有風扇聲,但係電腦detect唔到,咁呢個R studio有無得救啊? [表情]

有風扇聲,唔等於個hdd冇壞,跟本係兩樣野,只能証明個供電冇壞,個hdd可能有兩個情況,冇電到,呢個情況九成救唔番,要data,肯定要拎去專門公司整。另一,就是,有電到,但個fat table跌壞左,呢個情況,有機會用軟件起番個fat,試上網search下。

有風扇聲,者係話你係個大的case,唔係最細個隻portable 3.5"HDD。

reve 2012-07-23 21:58
引用第8樓朗尼2012-07-23 09:12發表的“”:
有風扇聲,唔等於個hdd冇壞,跟本係兩樣野,只能証明個供電冇壞,個hdd可能有兩個情況,冇電到,呢個情況九成救唔番,要data,肯定要拎去專門公司整。另一,就是,有電到,但個fat table跌壞左,呢個情況,有機會用軟件起番個fat,試上網search下。
.......

多謝任兄∼

查看完整版本: [-- 攞番Portable HD d data --] [-- top --]