查看完整版本: [-- 好友論壇將於本週四下午二時起部份暫停服務九小時 --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【論壇政務總處】 -> 好友論壇將於本週四下午二時起部份暫停服務九小時 [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

<<   1   2   3  >>  Pages: ( 3 total )

垃圾桶 2012-07-22 12:31

好友論壇將於本週四下午二時起部份暫停服務九小時

各位會員,

為確保轉換順利,好友論壇將於本星期四下午二時起所有會員將不能於論壇發文及登記
不能之處,敬請原諒

垃圾桶,技術支援版版主
二零一二年七月二十二日

joN3 2012-07-22 17:19
noticed

魚蛋 2012-07-22 19:07
支持

迪基亞 2012-07-22 23:35
桶少

freezefox 2012-07-23 10:56
你個「換轉」係咩意思?即時由舊壇轉去新壇?!

駛唔駛再從長計議?之前我問個幾個問題你可唔可以答左先?

1. 新舊壇能否同時並存一段短時間?

2. 舊壇資料要用咩方法搬去新壇?

3. 係咩情況下可以動用最多人手去搬壇?

我想攪清楚個情況先再正式搬壇。

迪克 2012-07-23 10:57
失經無神....

停壇呢d野,點解連壇主總版都未知就決定?

朗尼 2012-07-23 11:06
哈哈哈.....技術人員一貫作風....想停就停,啋你都傻.....

(我都係咁)

國球旗 2012-07-23 11:11
引用第6樓朗尼2012-07-23 11:06發表的“”:
哈哈哈.....技術人員一貫作風....想停就停,啋你都傻.....
.......

老任

freezefox 2012-07-23 11:11
引用第6樓朗尼2012-07-23 11:06發表的“”:
.......

停壇事少。頂多一日無得上好友。

搬壇事大………搬左過去無得番轉頭。你都要話比人聽幾時開始收拾細軟先得架。

科高蘭尼紐約人 2012-07-23 12:44
咁SHOCK

朗尼 2012-07-23 12:51
引用第8樓freezefox2012-07-23 11:11發表的“”:
停壇事少。頂多一日無得上好友。
.......

通常技支既人都會咁諗,搬左過去新壇,唔得的話咪,咪用番舊囉...........

freezefox 2012-07-23 12:52
引用第10樓朗尼2012-07-23 12:51發表的“”:
通常技支既人都會咁諗,搬左過去新壇,唔得的話咪,咪用番舊囉........... [表情]

咁其他人會好難配合的。尤其宜家準備攪活動個班。

Gabriel 2012-07-23 17:15
引用第4樓freezefox23-07-2012 10:56發表的“”:
你個「換轉」係咩意思?即時由舊壇轉去新壇?!
駛唔駛再從長計議?之前我問個幾個問題你可唔可以答左先?
.......

第2點對小弟極其重要

垃圾桶 2012-07-23 19:12
好友唔會死機,唔會停服務,只係轉為只讀模式

今次只轉會員資料,先會可以用只讀模式,論壇係唔會close

成功轉換後都唔會刪舊壇,活動可以照攪,新壇文可以照出

最緊要係盡快比個版既list, 新圖同新icon我,就可以了

所有人無需執拾細軟,everything as is normal.

freezefox 2012-07-23 19:19
引用第13樓垃圾桶2012-07-23 19:12發表的“”:
.......

即係舊壇不能出文?

咁舊文可以點搬去新壇?

垃圾桶 2012-07-23 19:23
引用第14樓freezefox2012-07-23 19:19發表的“”:
即係舊壇不能出文?
.......
只係必要果d先抄過去,到時會安排時間抄

搬文已經唔可能,因為太大

freezefox 2012-07-23 20:09
引用第15樓垃圾桶2012-07-23 19:23發表的“”:

抄同搬有咩分别?

Gabriel 2012-07-23 20:38
引用第15樓垃圾桶23-07-2012 19:23發表的“”:

我球聞版D轉會帖同埋遊戲區既遊戲申請需要轉移過去....

我想問呢邊舊壇轉為唯讀既確實時間係幾時??

reve 2012-07-23 22:50
引用第13樓垃圾桶2012-07-23 19:12發表的“”:
最緊要係盡快比個版既list, 新圖同新icon我,就可以了
所有人無需執拾細軟,everything as is normal.

咪住!!!!
我見到好似有野關我事喔!!!

迪神 2012-07-23 22:53
宜家講緊係開左個新壇之後有D資料要版主人手搬過去喎,唔係諗住D會員兩邊睇下化

youyou 2012-07-24 11:39
引用第19樓迪神2012-07-23 22:53發表的“”:
宜家講緊係開左個新壇之後有D資料要版主人手搬過去喎,唔係諗住D會員兩邊睇下化 [表情]

大佬, 你唔好搞我住, 我死都未得閒死呀

Gabriel 2012-07-24 19:30
小弟有兩個問題想問:

1) 呢邊舊壇轉為唯讀既確實時間係幾時??

2) 由舊壇轉為唯讀之後,舊壇既POST轉移去新壇需時多久? 誰人負責? 版主/樓主能否勝任? 方法係點?

睇落好似唔止兩個問題

可可粉 2012-07-24 23:28
即係星期四未搬文,暫停服務後繼續可以舊壇發文

可可粉 2012-07-24 23:30
有樣野要提一提..copy會員資料時希望copy埋好友元...冇好友元大部份yff game都搞唔到

麻凡 2012-07-25 09:37
引用第23樓可可粉2012-07-24 23:30發表的“”:
有樣野要提一提..copy會員資料時希望copy埋好友元...冇好友元大部份yff game都搞唔到 [表情]

果然還是最關心好友元的人~~~

不過上次搬壇, 我的確冇左6位數字的好友元~~

可可粉 2012-07-25 11:43
引用第24樓麻凡2012-07-25 09:37發表的“”:
果然還是最關心好友元的人~~~ [表情]
不過上次搬壇, 我的確冇左6位數字的好友元~~ [表情]

唔係要由頭儲過咁慘下話

冇好友元...果d用好友元挑機的yff game點玩喎

迪神 2012-07-25 11:48
引用第25樓可可粉2012-07-25 11:43發表的“”:
唔係要由頭儲過嚇咁下話 [表情] [表情]
冇好友元...果d用好友元挑機的yff game點玩喎 [表情]

冇左你係唔係會自殺~

可可粉 2012-07-25 11:54
引用第26樓迪神2012-07-25 11:48發表的“”:
冇左你係唔係會自殺~ [表情] [表情] [表情]

係呀

迪克 2012-07-25 11:58
引用第27樓可可粉2012-07-25 11:54發表的“”:
係呀 [表情]

咁你辦定身後事啦...

麻凡 2012-07-25 12:07
引用第28樓迪克2012-07-25 11:58發表的“”:
咁你辦定身後事啦... [表情] [表情] [表情] [表情]

咁搬壇可唔可以留返一蚊俾我地, 呢d錢唔慳得架~~

Gabriel 2012-07-25 13:34
引用第29樓麻凡25-07-2012 12:07發表的“”:
咁搬壇可唔可以留返一蚊俾我地, 呢d錢唔慳得架~~ [表情]

Gabriel 2012-07-25 13:34
引用第21樓Gabriel24-07-2012 19:30發表的“”:
小弟有兩個問題想問:
小弟有兩個問題想問:
2) 由舊壇轉為唯讀之後,舊壇既POST轉移去新壇需時多久? 誰人負責? 版主/樓主能否勝任? 方法係點?

freezefox 2012-07-25 16:11
未攪清楚之前,星期四唔好搬壇住呀下!

垃圾桶 2012-07-25 16:33
引用第31樓Gabriel2012-07-25 13:34發表的“”:

我地唔會搬文,係只轉會員數據,如果有需要,版主係需自行人手係新壇出文

由DB直接搬文已經試左好多次係做唔到

舊壇如無意外,之後會轉為唯讀模式,維持只讀不寫服務

麻凡 2012-07-25 16:44
引用第33樓垃圾桶2012-07-25 16:33發表的“”:
我地唔會搬文,係只轉會員數據,如果有需要,版主係需自行人手係新壇出文
.......

想問下, 因為我電腦白痴兼你講解得太簡潔...
"自行人手係新壇出文", 意思即係逐個topic同回覆copy and paste過去???

如果真係咁的話, 如果冇版主或死士係做呢個咁...咁...特殊既任務, 咁即係我地將會冇哂d舊文? 如果想睇返的話就自己去舊壇瀏覽.....係咪咁??

之前搬壇d舊文係點處理的?

垃圾桶 2012-07-25 16:48
引用第34樓麻凡2012-07-25 16:44發表的“”:
想問下, 因為我電腦白痴兼你講解得太簡潔...
"自行人手係新壇出文", 意思即係逐個topic同回覆copy and paste過去???
如果真係咁的話, 如果冇版主或死士係做呢個咁...咁...特殊既任務, 咁即係我地將會冇哂d舊文? 如果想睇返的話就自己去舊壇瀏覽.....係咪咁??
.......

一樣都係舊壇read only

麻凡 2012-07-25 16:52
引用第35樓垃圾桶2012-07-25 16:48發表的“”:
一樣都係舊壇read only

正~~~~~
我冇野再想問, 大家趁桶笑係度, 有冇咩想了解? 要快了!

可可粉 2012-07-25 17:02
想回舊文點算

Gabriel 2012-07-25 17:10
引用第37樓可可粉25-07-2012 17:02發表的“”:
想回舊文點算 [表情]

話明唯讀

我相信唔會再有回覆既可能,而且番去回舊post呢個咁特別既想法應該唔會出現掛 (回左都好少機會有人睇卅覆)

有錯請指正

Gabriel 2012-07-25 17:16
引用第33樓垃圾桶25-07-2012 16:33發表的“”:
.......

咁第二個問題有答案啦

我會係之後通知轉會帖既好友係果邊開新post 至於遊戲申請我就自己再搞。

另外我想問,最後既講法係唔係星期四新壇載入左會員資料後,會有一段時間商議果邊既安排,然後再另行決定新壇開張以及舊壇轉唯讀既時間?

所以我上面問左:

迪神 2012-07-25 17:16
人手搬番過去新壇到再講過囉

freezefox 2012-07-25 17:28
即係一切由零開始……………

可可粉 2012-07-25 18:04
引用第38樓Gabriel2012-07-25 17:10發表的“”:
話明唯讀
我相信唔會再有回覆既可能,而且番去回舊post呢個咁特別既想法應該唔會出現掛 [表情] (回左都好少機會有人睇卅覆)
.......

【會員日記】/ 【會員相薄】

唔少好友keep住update

迪克 2012-07-25 18:04
之前為左"保育"而剷D無咩意義o既POST呢個行動變得十分無意義....

迪神 2012-07-25 18:07
引用第42樓可可粉2012-07-25 18:04發表的“”:
【會員日記】/ 【會員相薄】
唔少好友keep住update

人手搬過去囉

迪神 2012-07-25 18:08
引用第43樓迪克2012-07-25 18:04發表的“”:
之前為左"保育"而剷D無咩意義o既POST呢個行動變得十分無意義....

引用第371樓迪神2012-06-08 16:04發表的“”:
早就咁行啦,DEL左好多正TOPIC [表情]

可可粉 2012-07-25 18:09
引用第44樓迪神2012-07-25 18:07發表的“”:
人手搬過去囉 [表情]

會員可以自己人手搬過去

冇版主點做到

迪神 2012-07-25 18:10
引用第46樓可可粉2012-07-25 18:09發表的“”:
會員可以自己人手搬過去 [表情]
冇版主點樣做到 [表情]

COPY AND PASTE

Gabriel 2012-07-25 18:11
引用第46樓可可粉25-07-2012 18:09發表的“”:
會員可以自己人手搬過去 [表情]
冇版主點燃做到 [表情]

桶少已經講左

過程係需要大家係新壇以「開新post」既方法轉移資料

可可粉 2012-07-25 18:12
引用第47樓迪神2012-07-25 18:10發表的“”:
COPY AND PASTE [表情]

唔好意思...幫幫手edit番個post...我快快手冇睇清楚就post左..sor

查看完整版本: [-- 好友論壇將於本週四下午二時起部份暫停服務九小時 --] [-- top --]