查看完整版本: [-- DSL同 WAN線問題 --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【電腦中心】 -> DSL同 WAN線問題 [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

托利斯 2012-08-03 19:11

DSL同 WAN線問題

是咁的

我係英國帶左部 路由器返黎香港、諗住備用

點知返到黎幾個星期後、原本係香港個本就壞左

諗住用英國個部黎取代、但係發現條WAN線入唔到部機 (太大個頭)

睇多兩睇、原來英國個部 入線個度寫住 DSL、係咪即係代表 唔可以用香港條 WAN線連接去部英國機?

坊間 有冇一種係由WAN 線 轉去 DSL線既轉換器? Thanks

垃圾桶 2012-08-03 23:37
DSL input好似係電話線果隻size而唔係rj45的,你可以試下去黃金睇下,應該有果d轉換頭

但我未試過咁轉法。如果你係行fast ethernet [HKBN果隻] 或者係舊VDSL 就....未必得

朗尼 2012-08-06 14:04
九成九用唔到.........

垃圾桶 2012-08-13 13:25
朗尼:九成九用唔到......... (2012-08-06 14:04)

都唔只係99%了....係100%
data transmition encoding 都唔同

托利斯 2012-08-13 13:27
嗯... 最終都係放棄左

買左部Router

查看完整版本: [-- DSL同 WAN線問題 --] [-- top --]