查看完整版本: [-- Outlook.com 取代 Hotmail.com --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【電腦中心】 -> Outlook.com 取代 Hotmail.com [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

ODIN 2012-08-08 14:52

Outlook.com 取代 Hotmail.com

全城e搜選﹕Hotmail退役 Outlook.com登場

【明報專訊】微軟最近宣布hotmail.com將退下火線,由全新Outlook.com取代。Outlook.com將電郵服務重新定位,透過數據中心、雲端服務,帶來更人性化的使用體驗。hotmail.com舊帳戶也可升級使用Outlook.com。

Outlook.com的界面經過重整,更為簡潔。頁首(header)縮少了60%,亦摒除廣告顯示及大型搜索欄目,讓收件匣的可顯示信息位置加大30% ;配合Exchange ActiveSync功能,方便用家在不同設備上收發電郵。

Outlook.com另外又整合多個熱門社交及通信平台,包括facebook、Twitter等,在將來更會兼容Skype視頻通信功能。它又能按聯絡人、新聞通信、發送更新及社交更新,替郵件自動分類,只需數下按鍵,便可移動及清理電郵;Outlook.com也具備免費的Office Web Apps,包括Word、Excel、PowerPoint、OneNote,以至SkyDrive。

++++++++++++++++++++

有冇人申請左個新e-mail黎用?

煙花 2012-08-08 15:07
用戶被禁言,該主題自動屏蔽!

國球旗 2012-08-08 15:14
申請左

ODIN 2012-08-08 15:16
國球旗:申請左[表情]  (2012-08-08 15:14) 

霸左個靚 a/c 名∼∼

亨利仔 2012-08-08 15:22
靚名已霸

國球旗 2012-08-08 15:23
liuming:霸左個靚 a/c 名∼∼[表情] (2012-08-08 15:16) 

用到自己個名,唔駛加數字尾。

fatman 2012-08-08 15:37
申請ed

迪神 2012-08-08 16:01
咁MSN點算?雖然好少用...

迪神 2012-08-08 16:03
個介面幾靚

eto 2012-08-08 16:50

我好多野都用左hotmail.com黎做聯絡嫁喎
而家轉左點算 ?

yanyan 2012-08-08 17:05
已申請 終於捨得放棄個用左10年既username

阿童木 2012-08-08 18:00
msn 用hotmail 唔知有無得transfer新outlook a/c 呢  

ODIN 2012-08-08 18:53
阿童木:msn 用hotmail 唔知有無得transfer新outlook a/c 呢  [表情]  (2012-08-08 18:00) 

可以ar~
但照咁睇個新 a/c 名係先到先得了...

reve 2012-08-08 18:58
我一直開著個hotmail,一refresh就變佐outlook個界面

菲爾鐘斯 2012-08-08 19:08
upgraded

reve 2012-08-08 19:16
setting --> SWITCH BACK TO HOTMAIL

可可粉 2012-08-08 19:40
咁用hotmail.com相關的ac戶口會點算?  eg. facebook

垃圾桶 2012-08-08 22:01
駛咩煩,去set個email alias就得啦

又可以keep住用自己果個hotmail account唔駛煩

右上角設定 > 更多郵件設定 >
管理您的帳戶 > 建立 Outlook 別名就可以開多個email alias

就唔駛轉account啦...

BVEsun 2012-08-08 22:20
hotmail 的密碼一早被 hack 了

可可粉 2012-08-08 22:27
垃圾桶:駛咩煩,去set個email alias就得啦
又可以keep住用自己果個hotmail account唔駛煩
右上角設定 > 更多郵件設定 >
....... (2012-08-08 22:01) 

即係照用番hotmail.com登入la...但遲d會唔會要自己放棄hotmail.com的address?

阿童木 2012-08-08 23:03
可以轉用outlook.com 既新account,全部hotmail郵件保留外,msn 都可以用新outlook a/c logon, 所有frd list保留。

垃圾桶 2012-08-08 23:16
可可粉:即係照用番hotmail.com登入la...但遲d會唔會要自己放棄hotmail.com的address? (2012-08-08 22:27)
未聽到話會

Elvis 2012-08-13 16:09
gmail唔會更好用嗎?

ODIN 2012-08-13 16:25
Elvis:
gmail唔會更好用嗎?

我估大家都係狗衝左先∼

BBF 2012-08-30 00:19
最近先知HOTMAIL會摺,
咁我應該點。。。

係咪用我hotmail ac,再加個新outlook ac就可以保留舊資料?

Ar敬 2012-08-30 00:24
最近先開始用outlook,唔錯

智者 2012-08-31 14:53
BBF:
最近先知HOTMAIL會摺,
咁我應該點。。。
係咪用我hotmail ac,再加個新outlook ac就可以保留舊資料?

我個hotmail都用到,你當轉左介面就得

朗尼 2012-08-31 16:00
BBF:最近先知HOTMAIL會摺,
咁我應該點。。。
係咪用我hotmail ac,再加個新outlook ac就可以保留舊資料? (2012-08-30 00:19) 

無影響的,只係個介面改左,hotmail個戶口,由outlook.com直接收取。

BBF 2012-09-01 00:49
朗尼:無影響的,只係個介面改左,hotmail個戶口,由outlook.com直接收取。 (2012-08-31 16:00) 

即係 HOTMAIL AC 唔攪任何野都係照用得到?

查看完整版本: [-- Outlook.com 取代 Hotmail.com --] [-- top --]