查看完整版本: [-- 1213年度【好友聯賽】意甲賽區(第30周結果公佈) --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【遊戲區】 -> 1213年度【好友聯賽】意甲賽區(第30周結果公佈) [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

<<   1   2   3   4   5  >>  Pages: ( 21 total )

youyou 2012-08-15 10:22

1213年度【好友聯賽】意甲賽區(第30周結果公佈)

group : 1902
pw: hkbff
比斯卡拉 - 艾殊利楊格
帕爾馬 - Trifox
國際米蘭 - 大少
羅馬 - reve
祖雲達斯 - Numberson
烏甸尼斯 - Rafer
AC米蘭 - bbq903
費倫天拿 - 田中
森多利亞 - kcwjames25
巴勒莫 - Ar敬
博洛尼亞 - utadahikaru20
卡利亞里 - 貓相士
基爾禾 - chub328
熱拿亞 - rice_lee
卡坦尼亞 - leefish
拖連奴 - stp75711

意甲私片:
1. reve---------------已過數
2. 大少---------------已過數
3. bbq903----------已過數
4. TriFox-------------已過數
5. leefish ------------已過數 5000 - you姐津貼 7000
6. stp75711---------已過數
7. rice_lee-----------已過數 2900 - you姐津貼 9100
8. kcwjames25-----已過數
9. 貓相士-------------已過數
10. Ar敬---------------已過數
11. utadahikaru20--已過數
12. chub328----------已過數
13. 田中 *----------------已過數6000 - you姐津貼 6000

由於總共有13位好友參與私片,所以每人夾12000,玩30週 ---> 13x12000/30 = 5200
每週有5200 米, 在每一週期間, 只要有份參加私片的意甲組員, 在聯賽中全取3分,就可以有得瓜分5200.

由於每週只有八場賽事, 因此每週最多只有八位私片組員可瓜分4800大米.
八個參加者全取3分. 每位可得 = 5200 / 8 = 650
七個參加者全取3分. 每位可得 = 5200 / 7 = 743
六個參加者全取3分. 每位可得 = 5200 / 6 = 867
五個參加者全取3分. 每位可得 = 5200 / 5 = 1040
四個參加者全取3分. 每位可得 = 5200 / 4 = 1300
三個參加者全取3分. 每位可得 = 5200 / 3 = 1733
二個參加者全取3分. 每位可得 = 5200 / 2 = 2600
一個參加者全取3分. 每位可得 = 5200 / 1 = 5200

倘若該週冇人全取3分, 則會將該週5200大米加入在下一週賽事, 即是下週可瓜分10400大米. 以此類推。

* 田中於意甲第二週先加入私片,所以第一周只係分米4800。由於佢仍然夾12000,所以多出黎既400將會撥落第二週既jackpot總數。

好友聯賽@意甲賽區(第30週賽程)

拖連奴 - stp75711   VS  比斯卡拉 - 艾殊利楊格
費倫天拿 - 田中  VS  森多利亞 - kcwjames25
卡坦尼亞 - leefish  VS  帕爾馬 - Trifox
AC米蘭 - bbq903  VS  巴勒莫 - Ar敬
熱拿亞 - rice_lee  VS  國際米蘭 - 大少
烏甸尼斯 - Rafer  VS  博洛尼亞 - utadahikaru20
基爾禾 - chub328  VS  羅馬 - reve
祖雲達斯 - Numberson  VS  卡利亞里 - 貓相士

意甲賽區第30週結果
地區好友名Yahoo勝負比數勝負Yahoo好友名地區
拖連奴stp75711 129.54 : 2101艾殊利楊格比斯卡拉
費倫天拿田中90.51 : 2101.5kcwjames25森多利亞
卡坦尼亞leefish57.50 : 281.5Trifox帕爾馬
AC米蘭bbq903780 : 192Ar敬巴勒莫
熱拿亞rice_lee1132 : 086大少國際米蘭
烏甸尼斯Rafer109.54 : 069.5utadahikaru20博洛尼亞
基爾禾chub328760 : 2104reve羅馬
祖雲達斯Numberson1274 : 3113.5貓相士卡利亞里

youyou 2012-08-15 10:23

youyou 2012-08-15 10:23

reve 2012-08-15 19:48
意甲我返黎了∼

chun1424 2012-08-15 20:12
意甲我都 返黎了

bbq903 2012-09-03 11:35
reve:意甲我返黎了∼[表情]  (2012-08-15 19:48) 

reve 兄,

我又返黎哪

今年仲繼續撕片嗎

reve 2012-09-03 15:17
bbq903:reve 兄,
我又返黎哪 [表情]
....... (2012-09-03 11:35) 

兜兜轉轉你又返黎我懷抱了∼∼∼

私片我OK啊!睇下其他人點先∼:D

reve 2012-09-03 19:06
組已入∼

Numberson 2012-09-03 19:34
點解我會來左呢個假波聯賽

大少* 2012-09-03 20:05
留名,正式開季

Rafer 2012-09-03 20:13
Numberson:點解我會來左呢個假波聯賽[表情] [表情] [表情]  (2012-09-03 19:34) 

haha, 我都想講

TriFox 2012-09-03 21:50
見到了

rice_lee 2012-09-03 23:51
BBQ 兄, 要同你一組...

chun1424 2012-09-04 02:09
重返意甲的一季,咁多高手既

bbq903 2012-09-04 08:50
rice_lee:BBQ 兄, 要同你一組...[表情]  (2012-09-03 23:51) 

米  兄

youyou 2012-09-04 09:03
Numberson:點解我會來左呢個假波聯賽[表情] [表情] [表情]  (2012-09-03 19:34) 

你報左到做乜唔揀隊呀

rice_lee 2012-09-04 12:24
BBQ 兄, 你終於邀請補丁們過來...

kcwjames25 2012-09-04 13:48
this year continue 意甲 !!

Numberson 2012-09-04 19:00
youyou:你報左到做乜唔揀隊呀[表情] (2012-09-04 09:03) 

因為好難揀
我想揀隊比較少打假波既意甲...

leefish 2012-09-05 01:46
哈哈~~  -6都入到黎,大家多多指教!!!

Ar敬 2012-09-05 11:49
leefish:哈哈~~  -6都入到黎,大家多多指教!!![表情]  (2012-09-05 01:46) 

youyou 2012-09-05 11:50
Ar敬:[表情] (2012-09-05 11:49) 

你收到我PM, 再改番你的選擇未?

Ar敬 2012-09-05 13:24
youyou:你收到我PM, 再改番你的選擇未? (2012-09-05 11:50) 

已PM

bbq903 2012-09-05 14:16
reve:[表情]
兜兜轉轉你又返黎我懷抱了∼∼∼[表情]
私片我OK啊!睇下其他人點先∼:D (2012-09-03 15:17) 

其他人好似冇乜反應

有冇人想玩私片呢

大少* 2012-09-05 17:08
bbq903:其他人好似冇乜反應
有冇人想玩私片呢 [表情] (2012-09-05 14:16) 

支持

leefish 2012-09-05 18:31
有冇人想玩私片呢 [表情] (2012-09-05 14:16) 

資金有限,你見我玩左咁多年yff,今年先黎遊戲區就知喇!

reve 2012-09-05 18:40

宜家開始等大家陸陸續續入黎再呼籲下就ok啦∼∼

reve 2012-09-05 18:41
leefish:資金有限,你見我玩左咁多年yff,今年先黎遊戲區就知喇! (2012-09-05 18:31) 

好友借貸,永遠為你而開∼

田中 2012-09-05 19:01
rice_lee:BBQ 兄, 你終於邀請補丁們過來...[表情]  (2012-09-04 12:24) 

RICH 兄都係度

睇黎我陪跑

reve 2012-09-05 19:48
各位新意甲友大家好,我係負責吹水娛賓既,大家可以叫我做reve仔∼

Ar敬 2012-09-05 21:40
reve:各位新意甲友大家好,我係負責吹水娛賓既,大家可以叫我做reve仔∼[表情] [表情] [表情]  (2012-09-05 19:48) 

各位新意甲友大家好,我係負責黎陪跑既,我第一次玩的,請大家多多指教

TriFox 2012-09-05 22:04
Ar敬:各位新意甲友大家好,我係負責黎陪跑既,我第一次玩的,請大家多多指教[表情] (2012-09-05 21:40) 

各位新意甲友大家好,我係負責打雜既,大家可以叫我做三狐∼ XDXD

youyou 2012-09-06 00:06
呢度的回覆好似人地相睇見面咁

leefish 2012-09-06 01:34
reve:好友借貸,永遠為你而開∼[表情] (2012-09-05 18:41) 

點玩法先??贏既我既,輸左唔洗還?

leefish 2012-09-06 01:35
youyou:呢度的回覆好似人地相睇見面咁[表情]  (2012-09-06 00:06) 

好生外!

leefish 2012-09-06 01:38
TriFox:
各位新意甲友大家好,我係負責打雜既,大家可以叫我做三狐∼ XDXD
各位新意甲友大家好,我係負責迎賓既,大家可以叫我做魚仔/鯉魚,我都係新黎意甲既!

reve 2012-09-06 02:07
youyou:呢度的回覆好似人地相睇見面咁[表情]  (2012-09-06 00:06) 

咁唔合群架
再答過∼∼∼∼

reve 2012-09-06 02:09
leefish:點玩法先??贏既我既,輸左唔洗還? (2012-09-06 01:34) 

借d本錢卑你,之後當你贏既時候,就我4你6,到季尾如果我升班你就唔洗還,如果我衰佐,你就9出13歸啦∼∼

有無得諗啊?

bbq903 2012-09-06 10:16
不如you 姐破例贊助我地一半 . 等意甲組員每週贏波就有米分.  

leefish 2012-09-06 13:17
reve:借d本錢卑你,之後當你贏既時候,就我4你6,到季尾如果我升班你就唔洗還,如果我衰佐,你就9出13歸啦∼∼
有無得諗啊?[表情] (2012-09-06 02:09) 

難怪你係創意總監.....
咁同真意甲有咩分別

rice_lee 2012-09-06 16:05
田中:RICH 兄都係度
睇黎我陪跑 [表情] (2012-09-05 19:01) 

你係....

依度原來好多HKD 高手...

Ar敬 2012-09-06 17:43

係reve帶出黎
我只係跟大佬搵食

reve 2012-09-06 17:52
leefish:難怪你係創意總監.....[表情]
咁同真意甲有咩分別[表情] (2012-09-06 13:17) 

話明玩意甲嘛,無理由唔投入地玩,係咪?

reve 2012-09-06 17:53
Ar敬:係reve帶出黎[表情]
我只係跟大佬搵食[表情] (2012-09-06 17:43) 

一個手掌拍不響OK

bbq903 2012-09-06 22:41
reve:話明玩意甲嘛,無理由唔投入地玩,係咪?[表情] (2012-09-06 17:52) 

同意. 大家都積極齊參與吧...

sikingthegreat 2012-09-06 22:52
咩意甲相睇團? 我又要黎~~

各位新意甲友大家好,我係負責黎搞事既,我上年第一次玩的,而家畢左業,變成舊生,請大家多多指教,希望大家歡迎我閒事返黎母校吹下水啦~~

Ar敬 2012-09-06 23:08
sikingthegreat:咩意甲相睇團? 我又要黎~~
各位新意甲友大家好,我係負責黎搞事既,我上年第一次玩的,而家畢左業,變成舊生,請大家多多指教,希望大家歡迎我閒事返黎母校吹下水啦~~[表情] [表情]  (2012-09-06 22:52) 

師兄你好

leefish 2012-09-06 23:27
reve:話明玩意甲嘛,無理由唔投入地玩,係咪?[表情] (2012-09-06 17:52) 

借咪借……最多賣身!!!

查看完整版本: [-- 1213年度【好友聯賽】意甲賽區(第30周結果公佈) --] [-- top --]