查看完整版本: [-- 2012年UEFA年度最佳陣容,你投佐未啊? --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【球迷講場】 -> 2012年UEFA年度最佳陣容,你投佐未啊? [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

reve 2012-12-04 16:04

2012年UEFA年度最佳陣容,你投佐未啊?

WHO HAS MADE IT INTO
YOUR DREAM TEAM?
The nominees have been announced and now it is your turn to tell us who is in your UEFA Team of the Year for 2012

投票:
http://en.toty.uefa.com/

reve 2012-12-04 16:11
我自己投佐一個3-4-3既陣容:

龍門聖卡斯帶領皇馬奪得聯賽冠軍,更帶領西班牙衛冕歐洲霸主,功不可沒。

後衛三人組,Ramos早已是世界最佳後衛之一;Kompany成季表現突出,帶領曼城重奪英超冠軍,絕殺曼聯一球更加系為奪冠鋪好條路;最後一個位原本系卑pique,不過A. Cole助車仔奪得雙冠王,稍微勝出。

中場四人,竟然揀佐4個西班牙人出黎!巴塞雙核入選實至名歸,alonso亦都系皇馬奪冠既重要棋子,最後mata新加盟車仔就帶領車仔登上歐洲之巔,稍微壓到hazard入選。

前鋒要揀三個主要系唔想兩大球皇獨霸天下。RVP成年既狀態真係好得驚人,雖然荷蘭系歐洲杯黯然出局,但係佢系英超既表現,足以壓到KUN入選我的最佳11人。

迪克 2012-12-04 16:36
voted

buffon

ramos
kompany
lahm

pirlo
xavi
iniesta
ozil

messi
falcao
c.ronaldo

迪克 2012-12-04 16:40

朗尼 2012-12-04 17:03
迪克:[圖片] (2012-12-04 16:40) 

叉包...........

迪克 2012-12-04 17:12
朗尼:叉包...........[表情] (2012-12-04 17:03) 

edited

olleh 2012-12-04 17:34
說好的謝老四呢??

yoshra11 2012-12-04 18:02
olleh:說好的謝老四呢??[表情]  (2012-12-04 17:34) 

佢有咩貢獻..

yoshra11 2012-12-04 18:11
Cech
Ramos Cole Hummels
Pirlo Mata Iniesta Yaya
Rvp C7 Falcao

純粹唔鐘意美斯

reve 2012-12-04 18:20
官網d 圖好難load,一時得,一時唔得。。。

siuzac 2012-12-04 22:05
d相真係LOAD幾耐.

阿清 2012-12-04 22:19

siuzac 2012-12-04 22:26
投左!

門將方面.容許有少少情意結.cech當之無愧.仲記得安聯之夜, 佢所有12碼都捉到路.一年以黎救過唔少險球.龍門位,非佢莫屬.

Ramos同lahm已經係公認既最佳後衛. 而最後一個位.留左比a高. a高阞守功力不容置疑.救空門能力亦一流!
另想簡伊雲,但衝量過後.都係簡左a高!

中場方面.縱然唔喜歡巴塞,但巴塞雙星真係太勁!不得不選呀!見識過佢地殺人直線.可惜佢地唔係我愛隊.
另一人係ozil.皇馬西甲壓過巴塞.ozil功臣之一.
最後仲有一個比左mata.以一己之力撐起車仔進攻!
另想簡施華.但..無位!

前鋒方面.美斯同c朗絕對係必選,既生瑜,何生亮呢?
仲有一個.投左比巴哥!慕尼黑之夜,83分鐘時,全世界車迷都打定輸數.係巴哥.係巴哥喚起車迷既希望!巴哥, 我永遠記得你果個超有勁既頭槌!!!i love you!!!!

炸炸帝 2012-12-04 22:28

PireS_ThE_GoD 2012-12-04 22:28

siuzac 2012-12-04 22:31
全部x包呀

yanyan 2012-12-04 22:43
前鋒位實在太多神一般的男人

HINNNS 2012-12-04 22:48

會唔會太主觀

reve 2012-12-04 22:50
HINNNS:[圖片]
會唔會太主觀 [表情] (2012-12-04 22:48) 

http://www.youtube.com/watch?v=uR8PKADExDQ

HINNNS 2012-12-04 22:52
reve:http://www.youtube.com/watch?v=uR8PKADExDQ
[表情] (2012-12-04 22:50) 

無計...一見到車仔我即刻撳入去

leefish 2012-12-04 23:25
HINNNS:[圖片]
會唔會太主觀 [表情] (2012-12-04 22:48) 

投票吒樣野根本就係主觀既...

麥精 2012-12-05 02:21
Iker

Ramos
Kompany
Hummels
Ivanovic

Reus
Pirlo
Silva

Ibra
Messi
Falcao

Gabriel 2012-12-06 11:00

Rafer 2012-12-06 11:55

國球旗 2012-12-06 12:11

TuNg 2012-12-06 12:46

bennylau127 2012-12-06 14:00
http://en.toty.uefa.com/images/teams/03E4831B8C58B66279E0327436049F36.jpg

呀威 2012-12-06 16:07

消防佬 2012-12-06 20:35

olleh 2012-12-06 21:25
yoshra11:佢有咩貢獻.. (2012-12-04 18:02) 

50步笑100步..

MESSI對球隊夠有貢獻, 你用(貢獻)做揀人原則, 你又唔投佢!!

我夠認為謝老四有表現,有貢獻...點解我唔可以支持佢呢??

怒射角球旗 2012-12-06 22:06
cech

a cole
lahm
kompany

inestia
pirlo
alonso
mata

c.ronaldo
messi
drogba

投唔到法卡...好可惜...

迪克 2013-01-17 13:17

迪克 2013-01-17 13:18
我自己揀o既同投票結果8same~~~~

迪克 2013-01-17 13:19
0英超

elmogdnite 2013-04-15 19:36
Suarez, Gerrard

查看完整版本: [-- 2012年UEFA年度最佳陣容,你投佐未啊? --] [-- top --]