查看完整版本: [-- 林峯決定退出娛圈 --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【娛樂新聞】 -> 林峯決定退出娛圈 [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

yoshra11 2012-12-29 15:02

林峯決定退出娛圈

林峯有個有米老竇林華國,經營地產生意,有「廈門李嘉誠」之稱。林峯可以專心進軍娛圈,唔使擔心生計……but,依家出咗啲「狀況」,因為……峯峯要退出娛樂圈,唔撈喇﹗

今日有報道話,林峯有計劃全面退出娛樂圈,包括唔傾約,唔接job,亦唔剃,連二月開拍、需要剃頭演出嘅新劇《食為奴》都唔拍。令林峯有咁大決心嘅原因,係佢打算接手打埋爸爸嘅地產生意。佢話:「喺演藝事業同家人之間二擇其一,最後都係會揀家人,唔係一時衝動。我爸爸都成六十幾歲,再唔返去幫手,真係好不孝。」

林峯喺訪問中仲話,對佢如日方中嘅演藝事業並無不捨﹕「點解唔捨得?我追求嘅根本唔係呢啲,亦唔係一時衝動,我諗咗好耐;我人生目標係想盡番家庭責任。咁樣再過幾年又點?我入行前後心態都係冇變過,家庭係最重要。」咁會幾時退出?林峯話﹕「唔會好耐,但時間真係唔知道。當去到冇動力再去追求任何嘢,我會選擇家庭。」

雖然外間一直傳峯峯係因為「視帝」大熱倒灶,扭計唔簽無綫,所以先至傳出無綫會頒返個「最受歡迎男歌星」俾佢。但之後再問林峯究竟續唔續約,佢就以明年一月開個唱為由,話依家唔諗住,只係專心個騷。依家林峯話「當去到冇動力再去追求任何嘢」,會否係向無綫明示緊啲嘢?  

林峯有個有米老竇林華國,經營地產生意,有「廈門李嘉誠」之稱。林峯可以專心進軍娛圈,唔使擔心生計……but,依家出咗啲「狀況」,因為……峯峯要退出娛樂圈,唔撈喇﹗

http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/entertainment/20121229/51201899

唔係掛

extra 2012-12-29 15:30
哈哈哈!!!

yanyan 2012-12-29 15:49
聽住先

Ar敬 2012-12-29 16:02

reve 2012-12-29 16:13
閱。

RMadrid 2012-12-29 17:58

Rave 2012-12-29 18:08
錯版

RMadrid 2012-12-29 18:12
extra:哈哈哈!!! (2012-12-29 15:30) 

熱烈地彈琴熱烈地唱

yoshra11 2012-12-29 18:36
Rave:錯版[表情]  (2012-12-29 18:08) 

IQ笑話

ting007 2012-12-29 19:12

謝拉傑 2012-12-29 21:03
聽日開P慶祝!

麻凡 2012-12-29 21:25
謝拉傑:聽日開P慶祝![表情] [表情] [表情] [表情] [表情] [表情]  (2012-12-29 21:03) 

杯酒未飲完佢就已經宣佈復出了~~

國球旗 2012-12-30 19:12
麻凡:杯酒未飲完佢就已經宣佈復出了~~[表情] (2012-12-29 21:25) 

【林峯唔引退】峯峯又話唔退出住喇

真係世事無常。噚日先至有報道話,林峯決定退出娛樂圈,幫爸爸打理地產生意,仲話﹕「我爸爸都六十幾歲,再唔返去幫手,咁真係好不孝。」又謂唔係一時衝動,又話退出「唔會好耐,但時間真係唔清楚,當去到冇動力嘅時候再去追求任何嘢(指演藝事業),我會選擇家庭。」

都話嗰句「當去到冇動力嘅時候再去追求任何嘢」可圈可點有古怪,原來係真。林峯今日喺銅鑼灣出席活動時,就否認退出。冇錯,否認退出。

林峯話﹕「唔知點解會有呢個報道,係咪呢排啲新聞勁得滯?我係做過專訪,記者都知,我總有一日會返屋企幫手,呢個係家庭責任,長子嘅家庭責任。至於幾時,我真係冇實際時間。如果屋企人出聲,我就會返去。」

至於點解會有報道話佢退出呢?仲係深情專訪咁喎,林峯就表示﹕「可能同個獎(視帝)有關卦,但係識我嘅朋友都知,我係唔渴求呢啲嘢,有就當然好啦。」

yoshra11 2012-12-30 19:19
國球旗:【林峯唔引退】峯峯又話唔退出住喇
真係世事無常。噚日先至有報道話,林峯決定退出娛樂圈,幫爸爸打理地產生意,仲話﹕「我爸爸都六十幾歲,再唔返去幫手,咁真係好不孝。」又謂唔係一時衝動,又話退出「唔會好耐,但時間真係唔清楚,當去到冇動力U .. (2012-12-30 19:12) 

我係唔渴求呢啲嘢

我諗到改咩名鳥 2012-12-30 19:20
國球旗:【林峯唔引退】峯峯又話唔退出住喇
真係世事無常。噚日先至有報道話,林峯決定退出娛樂圈,幫爸爸打理地產生意,仲話﹕「我爸爸都六十幾歲,再唔返去幫手,咁真係好不孝。」又謂唔係一時衝動,又話退出「唔會好耐,但時間真係唔清楚,當去到冇動力Ü .. (2012-12-30 19:12) 

sosad...香檳都開定

謝拉傑 2012-12-30 21:33
麻凡:杯酒未飲完佢就已經宣佈復出了~~[表情] (2012-12-29 21:25) 

頂佢...................

查看完整版本: [-- 林峯決定退出娛圈 --] [-- top --]