查看完整版本: [-- 孝子買錯「 霸主 」洗頭水被毆 --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【I Q 笑話】 -> 孝子買錯「 霸主 」洗頭水被毆 [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

加歷查 2013-01-18 01:55

孝子買錯「 霸主 」洗頭水被毆

警方於星期二早上以傷人罪在天水圍拘捕了一名以洗髮水瓶襲擊兒子的男子(四十二歲)。其妻目睹丈夫暴行即時阻止,兒子受輕傷送院。

據了解,男子近日飽受脫髮問題困擾,連番吩咐其子(十五歲)代購近期媒體大肆以影星成龍作招徠之洗髮水。據悉兒子於清晨提早起床前往附近街市,卻購錯了疑為偽冒產品「霸主」。父親獲悉後相當惱火,但兒子卻反唇相稽其父頭髮過多,並貌似成龍。事後父親懷恨在心,於早餐時突然拿起放在餐桌上水果刀旁邊的「霸主」洗髮水瓶(兩公升),不斷毆打兒子。

兒子額頭受傷慘叫,母親不惜以身擋格阻止其父襲擊。其後在附近接報到場的警察將父親拘捕。接受調查其間父親口中仍念念有辭道:「一稔起佢咁早出去買左咩野,就慶過火屎。」

消委會表示,對正版貨品名稱理解不足而與名稱相似之偽冒產品混淆之個案將有可能繼續發生,購買前宜先認清正貨商標。

ab34 2013-01-18 04:01
笑左

朗尼 2013-01-18 09:16
並貌似成龍

蕃薯廠 2013-01-18 09:21
我都試過幫人買車主雜誌買錯左車王雜誌

Gabriel 2013-01-18 09:58

麻凡 2013-01-18 10:25
蕃薯廠:我都試過幫人買車主雜誌買錯左車王雜誌 [表情]  (2013-01-18 09:21) 

有冇試過買龍虎門買錯左做............

亨利仔 2013-01-18 10:51
wow

yanyan 2013-01-18 11:06
係唔係真架

迪克 2013-01-18 11:54

HINNNS 2013-01-18 12:25
朗尼:並貌似成龍[表情] [表情] [表情]  (2013-01-18 09:16) 

可能因為呢句先打佢...唔係買錯

真秘密 2013-01-18 23:23
我都有諗過睇呢篇,真係好笑

joN3 2013-01-19 01:05
聞西  佛印 三藏

thmscpl 2013-01-20 23:36

國球旗 2013-01-22 00:08
迪克:[圖片] (2013-01-18 11:54) 

東張西望訪問阿姐問佢家英哥俾人惡搞係咪講呢張

佢話記得計番廣告費俾佢

迪克 2013-01-22 08:57
國球旗:東張西望訪問阿姐問佢家英哥俾人惡搞係咪講呢張
佢話記得計番廣告費俾佢 [表情] [表情] [表情] (2013-01-22 00:08) 

屋企人開著電視
咁o岩我尋晚都"聽"到~XD

查看完整版本: [-- 孝子買錯「 霸主 」洗頭水被毆 --] [-- top --]