查看完整版本: [-- 之前有無人試過上好友話有釣魚程式? --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【電腦中心】 -> 之前有無人試過上好友話有釣魚程式? [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

myrmidon 2013-03-14 14:41

之前有無人試過上好友話有釣魚程式?

我昨晚用notebook, 個kaspersky話有釣魚程式所以block咗page, 想問係我防毒問題定係os問題?
Browser: IE 8

迪神 2013-03-18 14:11
冇喎,公司同屋企上都冇事....

朗尼 2013-03-18 14:36
咁你應該先試下,關掉防毒,再上好友。

Ar敬 2013-03-18 15:09
無事喎

Gabriel 2013-03-18 16:05
可唔可以提供你去邊一頁(最好係有埋邊一個POST)出現呢個問題??

好似試過有人既簽名檔連左唔知去邊而引致到差唔多既情況....

垃圾桶 2013-03-18 18:11
可唔可以幫手send個詳細既warning log比我睇睇,另外我15分鐘內睇哂全部主要既檔案,睇睇會唔會比人加左D料

leohmygod. 2013-03-18 22:39
我都係咁

yanyan 2013-03-19 16:44
我今朝上www.hkbff.net都比卡巴斯基封左, 但上bbs.hkbff.net就冇事

PonG 2013-03-19 16:57
我試過釣魚個陣上好友

yanyan 2013-03-19 17:08
PonG:我試過釣魚個陣上好友[表情]  (2013-03-19 16:57) 

i appreciate your gag

Gabriel 2013-03-19 17:33
yanyan:
我今朝上www.hkbff.net都比卡巴斯基封左, 但上bbs.hkbff.net就冇事

桶少個POST尋日夜晚7點發架啵!

桶少駛唔駛睇下?!?!

yanyan 2013-03-19 17:55
Gabriel:桶少個POST尋日夜晚7點發架啵!
桶少駛唔駛睇下?!?! (2013-03-19 17:33) 

但依家又冇事

Gabriel 2013-03-19 17:56
yanyan:但依家又冇事[表情] (2013-03-19 17:55) 

我估就算真係CHECK...桶少都好快手

不過你可以試下清左D TEMP FILES先再試

yanyan 2013-03-19 17:58
Gabriel:我估就算真係CHECK...桶少都好快手[表情]
不過你可以試下清左D TEMP FILES先再試 (2013-03-19 17:56) 

其實我係公司係用incognito window的

Gabriel 2013-03-19 18:00
yanyan:其實我係公司係用incognito window的[表情] (2013-03-19 17:58) 

咩黎架..................

fatman 2013-03-19 18:10
Gabriel:咩黎架..................[表情] (2013-03-19 18:00) 

browse in private
秘密瀏覽

垃圾桶 2013-03-19 20:39
Gabriel:我估就算真係CHECK...桶少都好快手[表情]
不過你可以試下清左D TEMP FILES先再試 (2013-03-19 17:56) 

好明顯大家無睇公告

Ar敬 2013-03-19 23:36
fatman:browse in private
秘密瀏覽 (2013-03-19 18:10) 

Ar敬 2013-03-19 23:36
垃圾桶:好明顯大家無睇公告 (2013-03-19 20:39) 

我有睇嫁

垃圾桶 2013-03-20 14:36
Ar敬:[表情] (2013-03-19 23:36) 

firefox同chrome都有

myrmidon 2013-03-20 22:32
垃圾桶:可唔可以幫手send個詳細既warning log比我睇睇,另外我15分鐘內睇哂全部主要既檔案,睇睇會唔會比人加左D料
 (2013-03-18 18:11) 

sorry我兩日無上黎. 請問係咪經已解決? 係咪要我kaspersky個warning log? 定係我誤會咗? (我唔多識server野)
不過我現在個防毒無再prompt我了

文仔 2013-03-20 23:29
myrmidon:sorry我兩日無上黎. 請問係咪經已解決? 係咪要我kaspersky個warning log? 定係我誤會咗? (我唔多識server野)
不過我現在個防毒無再prompt我了 (2013-03-20 22:32) 

fixed

upload kaspersky個warning log 都方便做野

myrmidon 2013-03-21 23:54
文仔:fixed
upload kaspersky個warning log 都方便做野 (2013-03-20 23:29) 

thx. 可唔可以教我點樣搵kaspersky個warning log?

bennylau127 2013-03-22 14:07
我用金山衛士果部機 都會話好友係釣魚 廣告 及有危險性網頁..

垃圾桶 2013-03-22 17:05
清左temp file就無事,已經fix左好耐了

MatthewB 2013-03-23 01:23
yanyan:其實我係公司係用incognito window的[表情] (2013-03-19 17:58) 

查看完整版本: [-- 之前有無人試過上好友話有釣魚程式? --] [-- top --]