查看完整版本: [-- (漫畫推薦)進擊的巨人 --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【休閒娛樂】 -> (漫畫推薦)進擊的巨人 [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

<<   1   2   3   4   5  >>  Pages: ( 9 total )

煙花 2013-04-19 22:35

(漫畫推薦)進擊的巨人

用戶被禁言,該主題自動屏蔽!

煙花 2013-04-19 22:35

ArreatSummit 2013-04-19 22:59
漫畫睇左十幾話,動畫4月頭先出, 暫昤睇左第一話

煙花 2013-04-19 23:01

tc2218 2013-04-20 00:35
有追開,不過我覺得呢套野既情節好亂....

煙花 2013-04-20 00:40

utadahikaru20 2013-04-20 10:52
我都有睇過少少 , 不過等睇動話

klinsmannabc 2013-04-20 13:19
有追開  可惜成個月先出一回

煙花 2013-04-23 23:13

tc2218 2013-04-26 00:21
煙花:係~~由其是有人類變身果陣.... (2013-04-20 00:40) 

太多人物,人物畫功唔系好,情節又复雜
特別系D回憶,真系亂到震.....

煙花 2013-04-26 00:52

加歷查 2013-04-26 02:08
進擊的印度人

煙花 2013-05-09 22:52

Desmond 2013-05-10 17:05
動畫幾正,大作 有d 鋼鍊feel

之後睇番漫畫覺得有d亂...d人樣好多都差唔多

Gabriel 2013-05-10 17:09
Desmond:動畫幾正,大作[表情] [表情] 有d 鋼鍊feel
之後睇番漫畫覺得有d亂...d人樣好多都差唔多[表情]
 (2013-05-10 17:05) 

完全同意漫畫有點亂.....十分超級除左主角同幾位突出既....同意D人樣真係好難認

動畫應該幾大製作, 所以有興趣既...動畫比漫畫更值得看~

Desmond 2013-05-10 19:30
Gabriel:完全同意漫畫有點亂.....十分超級除左主角同幾位突出既....同意D人樣真係好難認
....... (2013-05-10 17:09) 

知唔知動畫係pps,星期幾有update?

煙花 2013-05-10 20:53

tc2218 2013-05-11 00:47
煙花:啊......其實....我覺得還好,頭果D 一D 都唔亂~ (2013-05-10 20:53) 

人物畫功唔算好.....最重要系多人物,同埋D名好難記
裝備,服式,身型好多都差唔多
無咩特點,好難有深刻印像

煙花 2013-05-11 00:51

煙花 2013-05-11 02:03

Desmond 2013-05-11 17:10
2分鐘學識唱主題曲
http://www.youtube.com/watch?v=XCIfg03x40c&feature=youtube_gdata_player

誰跟他三叔busy in 銀行

JHELSEA 2013-05-19 18:47
邊度有線上動画睇﹖

posouth 2013-06-03 16:49
JHELSEA:
邊度有線上動画睇﹖[表情]  

youtube有齊到最新的第九集.

點解動畫可以正咁多!!?! 我漫畫睇咗4本, 終於頂唔順, 畫功好差, 好似小朋友喺課本上畫野的質素(講真!), D線條同人物比例.....  動畫呢? 個人覺得同eva有得比, 情節/畫功/暴力程度都係, 好得.

千𧘻唔好因為套漫畫廢而唔睇動畫!!

劍孤行 2013-06-03 21:56
Desmond:知唔知動畫係pps,星期幾有update? (2013-05-10 19:30) 

逢星期日update

Ar敬 2013-06-04 01:03
劍孤行:逢星期日update (2013-06-03 21:56) 

dolphindt 2013-06-04 21:44
我希望個故事千其唔好係咁既走向 (自我幻想故事內容如下:  

有人發現其實人類係可以變成巨人, 但同時, 又覺得人類問題太多(政治, 金權, 宗教, 懶惰等) ,  所以引發巨人去攻擊人類,  
雖然,  果個某人發現人類可以變成巨人,  但唔一定係人人可以好好咁控制巨人之力,  

而主角阿爸亦都係尼個時間發現人造巨人既方法,
但係, 主角阿爸就因為發現尼個秘密而被追殺,  所以就幫主角打完針就咗走佬(唔想連累主角),  
但又想公開尼個秘密, 所以就落咗個暗示係主角度,
等佢只要一運用咗巨人之力後, 就會記得要去個地下室度,  公開個秘密  (但好大可能, 結果都係公開唔到)

而城牆果D 巨人,  其實王室一早就知點樣可以防範巨人來襲,  而為咗皇室同貴族既威望而一直都沒公開,
亦都係為咗,  人少D 好控制D 尼個理由而沒公開

煙花 2013-06-05 01:44

加歷查 2013-06-05 01:45
最新果集臨尾熱血到呢

Numberson 2013-06-05 02:06
[url=http://bbs.hkbff.net/u.php?username=加歷查]加歷查[/url]:最新果集臨尾熱血到呢 (2013-06-05 01:45) 

WO~剛剛睇完

freezefox 2013-06-05 12:29
尋晚無啦啦搵黎睇,一睇就睇左八卷…………半通頂咁滯………

freezefox 2013-06-05 12:36
dolphindt:我希望個故事千其唔好係咁既走向 (自我幻想故事內容如下:  
有人發現其實人類係可以變成巨人, 但同時, 又覺得人類問題太多(政治, 金權, 宗教, 懶惰等) ,  所以引發巨人去攻擊人類,  
雖然,  果個某人發現人類可以變成巨人,   .. (2013-06-04 21:44) 

唔知邊一話,個司令提到,如果人類有共同既敵人,就會團結起黎,不再互相殘殺。但結果,巨人出現,人類仍然唔能夠團結起黎………

前面個句,吾知係咪巨人出現既誘引呢………睇怕呢D 巨人都係人為的了。否則唔會係一百年前突然間出現係呢個世界上。

而且巨人既設定好怪異,根本唔算係生物。只係為左「吃人」而存在。「吃人」就係呢D 巨人被制造出黎既目的。注意,吃人唔同殺人。巨人係只會吃人,唔會用其他方法去殺人的。第七、八卷出現既女巨人係異類。所以唔算係巨人!

dolphindt 2013-06-05 13:09
freezefox:唔知邊一話,個司令提到,如果人類有共同既敵人,就會團結起黎,不再互相殘殺。但結果,巨人出現,人類仍然唔能夠團結起黎………
前面個句,吾知係咪巨人出現既誘引呢………睇怕呢D 巨人都係人為的了。否則唔會係一百年前突然間出現係呢個世界上。
....... (2013-06-05 12:36) 

我有個奇想係,  佢+調查兵團團長, 就係尼次巨人襲擊既原凶,

司令想推翻現政權, 團長係尼個時候就發現, 某人可以變成或成為 巨人既方法,

但尼個應該唔係主角阿爸

迪克 2013-06-05 13:51
之前睇漫畫就係頂唔順
既然大家話動畫掂,咁我就開始睇動畫啦~

freezefox 2013-06-05 14:25
dolphindt:我有個奇想係,  佢+調查兵團團長, 就係尼次巨人襲擊既原凶,
司令想推翻現政權, 團長係尼個時候就發現, 某人可以變成或成為 巨人既方法,
....... (2013-06-05 13:09) 

唔係喎。司令應該係忠架喎。我估。

幕後黑手應該係再高層D 既人。連出場都未出場過。

Ar敬 2013-06-05 14:27
迪克:之前睇漫畫就係頂唔順
既然大家話動畫掂,咁我就開始睇動畫啦~[表情] (2013-06-05 13:51)

漫畫有好多野都睇唔明佢畫咩
睇番動畫先知做咩,用作補充

dolphindt 2013-06-05 16:03
freezefox:唔係喎。司令應該係忠架喎。我估。
幕後黑手應該係再高層D 既人。連出場都未出場過。 (2013-06-05 14:25)

單純奇想only ,   不過越忠既人, 越睇唔過眼人類既敗壞

freezefox 2013-06-05 16:23
dolphindt:單純奇想only ,   不過越忠既人, 越睇唔過眼人類既敗壞
 (2013-06-05 16:03) 

其實佢有太多伏線,真係任佢點講都得。希望唔好虎頭蛇尾就好了。

煙花 2013-06-05 20:07

ranKINGdom 2013-06-05 21:00
之前睇漫畫都覺得畫得好差
但我又無乜所謂,因為我著重劇情多

動畫化後爆紅唔出奇,因為情節交代得比漫畫好
自然會吸引更多人

tc2218 2013-06-06 01:46
freezefox:其實佢有太多伏線,真係任佢點講都得。希望唔好虎頭蛇尾就好了。 (2013-06-05 16:23) 

太多伏線系重點,亦都系因為呢樣野先覺得亂
可以系主角老豆系黑手,可以系司領系黑手,亦可以系未出現既人系黑手
亦都可以系以上三個都有各自背後既陰某
真系多可能到唔想估

迪克 2013-06-07 09:42
一口氣追左9話動畫
心思思想睇漫畫
如果係咁,應該由邊到開始睇就可以接到動話劇情?

劍孤行 2013-06-07 11:19
迪克:一口氣追左9話動畫
心思思想睇漫畫
如果係咁,應該由邊到開始睇就可以接到動話劇情? (2013-06-07 09:42) 

第三期開始就係第9話動畫

另外大家46出左啦

realwayutd. 2013-06-07 11:20
噚晚PPS睇咗兩集動畫,幾正

迪克 2013-06-10 12:50
追晒46話了
咁多巨人....

迪克 2013-06-10 18:45

會唔會猿化巨人有令人變巨人o既能力?

所以柯尼成條村D人都變晒巨人?

又所以卧底三人組都視猿為敵人?
因為係佢令到佢地不是普通人?

dolphindt 2013-06-10 21:57
迪克:
.......

個人幻想以下問題 可能, 或者, 有機會, maybe 係:

可能係第一個發現人變巨人既人, 變既,  或者係第3個知道點變巨人既人
(尼個一定唔係主角阿爸)

應該係,  而且就係尼一話暗示,  有人將人當做實驗品咁去試,  變巨人既藥/方法

又所以卧底三人組都視猿為敵人?
佢地二個應該真頭唔知猿人係邊個(我估)

因為係佢令到佢地不是普通人?
或者, 可能, 有機會 ,  唔單止2個人 (主角爸& 我幻想的一人) 知道點變巨人,  而係 3個

迪克 2013-06-11 10:28

進擊之結他他老伯

dolphindt 2013-06-11 10:45
迪克:

進擊之結他他老伯

結他他老伯

Gabriel 2013-06-11 10:49
迪克:
.......

劇透:
而家似乎至少有三個勢力

唔知會唔會係好老套果D,用敵人既力量去對付敵人,一班同意,一班唔同意而分裂出兩個派系

freezefox 2013-06-11 15:39
話時話,DM5 好似去到第九卷咋喎。邊到有第十卷睇?我見係街有單行本賣了。

查看完整版本: [-- (漫畫推薦)進擊的巨人 --] [-- top --]