查看完整版本: [-- 係時候選出今次我地虎寨10個人都用嘅球員喇~~ 3個point, 截至5:30pm結果已出~~ --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【Travian】 -> 係時候選出今次我地虎寨10個人都用嘅球員喇~~ 3個point, 截至5:30pm結果已出~~ [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

<<   1   2  >>  Pages: ( 2 total )

sikingthegreat 2013-05-18 16:11

係時候選出今次我地虎寨10個人都用嘅球員喇~~ 3個point, 截至5:30pm結果已出~~

問題1: 今次大家一齊用邊個好?  可選球員: borini, carroll, coutinho其他待add

我suggest borini, 因為4蚊唔使, 1 sot + cw就回本, sub in都可以輕鬆做到.... 成本低, 值得一搏, 就算搏輸都唔傷, 而如果一旦有波入, 又或者有正.... 咁就可以開心笑了~~
暫時決定係coutinho

問題2: 由於今次較熱門嘅keeper係a.lin同robles, 即係為穩陣起見, 我認為後防最好一係用p.jones + robles, 一係用scharner + a.lin.... 好, 純粹統計, 我地10個, 用呢兩pair嘅比例係點呢?
robles 7
a.lin 3

問題3: 貴人之選.... 同樣地, 純粹統計, 我地10個, 用bale, sturridge, walcott個比例又係點呢?
sturridge 8
bale  3
walcott 2

有呢幾樣資料, 大家都會對我地情況有個估計~~

尋晚同火佬傾過, 始終keeper位真係好緊要, 一輸就大鑊, 所以唔建議全部人用同一個, 至於分散的比例, 就睇大家點諗喇~~

Rave 2013-05-18 17:21
1.我覺得keeper用a.lin好過韋根龍, 廢sir最後一場, 點都想踢得好的, 反而wigan降左班, 陣容, 心態會否變
2. 我應該用a.lin+p. jones(後上能力唔錯)
3. 呢條真係唔識答, bale穩陣有分打底, 禾仔戰意高, 史杜陣容上屈分

sikingthegreat 2013-05-18 17:44
Rave:1.我覺得keeper用a.lin好過韋根龍, 廢sir最後一場, 點都想踢得好的, 反而wigan降左班, 陣容, 心態會否變
2. 我應該用a.lin+p. jones(後上能力唔錯)
3. 呢條真係唔識答, bale穩陣有分打底, 禾仔戰意高, 史杜陣容上屈分 (2013-05-18 17:21) 

咁全隊一齊用嘅嗰個, 係邊個好呢?

Rave 2013-05-18 17:58
borini ok, 但佢其實係咪無正?

我覺得可以係carroll

科高蘭尼紐約人 2013-05-18 18:07
1.認同保連尼大部分人應該有

2.其實2個gk都好,我最初陣暫時係roberts+心.jones+舒卓拿
講到明會出Jones打正仲要係中堅(即係好大機會唔會被sub out),有一定機會cs,攻防都有機會有d分,我惄為係好好既選擇

3.呢個問題真難諗,初步偏向史獨首選,Bale實在太貴,同埋始終佢地被動,if半場ars領先2粒,佢地仲會唔會咁有士氣踢到尾?

怒射角球旗 2013-05-18 18:45
科高蘭尼紐約人:1.認同保連尼大部分人應該有
2.其實2個gk都好,我最初陣暫時係roberts+心.jones+舒卓拿
講到明會出Jones打正仲要係中堅(即係好大機會唔會被sub out),有一定機會cs,攻防都有機會有d分,我惄為係好好既選擇
....... (2013-05-18 18:07) 

完全同意

sikingthegreat 2013-05-19 00:31
咁.... 而家今次嘅虎將之選有borini同carroll揀....
仲有冇人想提出其他選擇?

sikingthegreat 2013-05-19 00:31
Rave:borini ok, 但佢其實係咪無正?[表情]
我覺得可以係carroll[表情]  (2013-05-18 17:58) 

正選係未知架, 但4個幾保證至少有sub in喎, 都ok呀~~

carroll都唔錯, 我自己都一定用~~

realwayutd. 2013-05-19 01:49
問題1: 今次大家一齊用邊個好?  可選球員: borini, 其他待add

我 suggest Carroll, WHU 主場待強, 而雷丁作客差不多場場有失球, 佢入番球唔難, 不過佢係熱門唔可以成為瓦虎達2號  

問題2: 由於今次較熱門嘅keeper係a.lin同robles, 即係為穩陣起見, 我認為後防最好一係用p.jones + robles, 一係用scharner + a.lin.... 好, 純粹統計, 我地10個, 用呢兩pair嘅比例係點呢?

p.jones + robles - 第一, 平啲, 同埋VILLA冇咗BETEKE, 攻力大打折扣

問題3: 貴人之選.... 同樣地, 純粹統計, 我地10個, 用bale, sturridge, walcott個比例又係點呢?

sturridge

sikingthegreat 2013-05-19 02:07
咦, 原來都幾多人贊成用carroll喎~~
scan下睇下大家個陣有冇carroll先~~

sikingthegreat 2013-05-19 02:11
除左科高個陣未睇到之外, 原來只得煙花係暫時冇用carroll~~

咁, 不如就carroll啦~~ 有冇異議? 有冇其他提議?

realwayutd. 2013-05-19 02:26
sikingthegreat:除左科高個陣未睇到之外, 原來只得煙花係暫時冇用carroll~~
咁, 不如就carroll啦~~ 有冇異議? 有冇其他提議?[表情] [表情]  (2013-05-19 02:11) 

冇異議

科高蘭尼紐約人 2013-05-19 02:33
入左組了,個陣好初步的

加歷查 2013-05-19 02:53
英格蘭神鋒

ab34 2013-05-19 04:20
瓦虎耳

Zxen 2013-05-19 08:49
可不可list下5-6个必要球员 + A阵和B阵?
假设如Sam所说, A阵p.jones + robles, B阵用scharner + a.lin?

我觉得统一下(5-6个)大家看好的 / 心水...

Rave 2013-05-19 13:24
我自己都幾buy carroll....夠高頂波....好多sot....

仲要對雷丁

科高蘭尼紐約人 2013-05-19 13:41
其實我都好LIKE Caroll,係驚佢唔入波/唔就無咩分

好似成日唔中龍的說..

reve 2013-05-19 13:47
我前鋒無位呢。。。要carroll我可能就無tevez,咁就要大執

我宜家用 alin + pjones

sturridge > bale > walcott

科高蘭尼紐約人 2013-05-19 13:54
reve:我前鋒無位呢。。。要carroll我可能就無tevez,咁就要大執
我宜家用 alin + pjones
sturridge > bale > walcott
....... (2013-05-19 13:47) 

如果要卡路唔要泰仔,其他位會正d?

另外liv排陣是如何,哥亞迪c是否一定無?

sikingthegreat 2013-05-19 14:07
科高蘭尼紐約人:如果要卡路唔要泰仔,其他位會正d?
另外liv排陣是如何,哥亞迪c是否一定無? (2013-05-19 13:54) 

暫時都未知skrtel係傷定咩.... 所以答唔到你....

不過多數人都估緊最後一場borini會代downing打正~~

科高蘭尼紐約人 2013-05-19 14:08
部腦好嘈,要熄機吸一吸風扇塵先,陣間回來

sikingthegreat 2013-05-19 14:11
科高蘭尼紐約人:部腦好嘈,要熄機吸一吸風扇塵先,陣間回來[表情] [表情]  (2013-05-19 14:08) 

等你回來~~

怒射角球旗 2013-05-19 15:44
price changed

Zxen 2013-05-19 15:44
    D. Sturridge: 25.94 => 22.91
    J. De Guzmán: 11.36 => 11.30
    P. Coutinho: 11.68 => 11.09

About to sell

更多钱用....

Zxen 2013-05-19 15:46
A. Lindegaard Man Utd
Sell at 3.21 (market price 3.42)

M. Debuchy Newcastle
Sell at 2.57 (market price 2.87)

J. Henderson Liverpool
Sell at 9.05 (market price 9.21)

K. Nolan West Ham
Sell at 11.06 (market price 11.19)

A. Carroll West Ham
Sell at 11.33 (market price 11.49)

Borini没升, 还是3.99 / Robles还是1.00

Zxen 2013-05-19 15:47
怒射角球旗:price changed
 (2013-05-19 15:44) 

有没有谁是必备?

Rave 2013-05-19 15:53
Zxen:有没有谁是必备?
 (2013-05-19 15:47) 

你睇下其他兄弟的陣, 太約知道咩球員係必備

sikingthegreat 2013-05-19 15:57
Zxen:有没有谁是必备?
 (2013-05-19 15:47) 

參考大家的陣先吧~~

Zxen 2013-05-19 16:02
Rave:你睇下其他兄弟的陣, 太約知道咩球員係必備[表情] (2013-05-19 15:53) 

好的~
Noble要换?

Zxen 2013-05-19 16:02
sikingthegreat:參考大家的陣先吧~~ (2013-05-19 15:57) 

正在逐一的看着...

Rave 2013-05-19 16:08
Zxen:好的~
Noble要换?
 (2013-05-19 16:02) 

Keeper:
Robles
A.lin

Defender:
Dowson
p jones
kompany
迪保治
舒亞拿/加歷查(較次選)

Midfielder:
Silva
古天奴
noble
禾仔/bale (睇你有冇錢)
艾法寧頓 / watson(骨)

Forward:
丹普西
Carroll
史杜歷治
艾迪巴約

波迪尼(骨)

sikingthegreat 2013-05-19 17:19
其實carroll係咪真係冇得代替? 如果用nolan呢?
咁咪可以free返個前鋒位出黎

至於全隊都用嘅人, 改為coutinho不就ok?

Rave 2013-05-19 17:25
sikingthegreat:其實carroll係咪真係冇得代替? 如果用nolan呢?
咁咪可以free返個前鋒位出黎[表情] [表情]
至於全隊都用嘅人, 改為coutinho不就ok? (2013-05-19 17:19) 

用nolan+波仔?

sikingthegreat 2013-05-19 17:26
Rave:用nolan+波仔?[表情] (2013-05-19 17:25) 

係呀, 咁就可以避左唔使用shelvey....

不過"隔離台"好似幾多shelvey

Rave 2013-05-19 17:30
有兩個問題,

1. 無noble, 同有noble, nolan有冇死球處理?
2. shelvey同波仔邊個好?(假設兩個都正)

Rave 2013-05-19 17:31
仲有, 韋堅遜有冇正?

sikingthegreat 2013-05-19 17:33
Rave:有兩個問題,
1. 無noble, 同有noble, nolan有冇死球處理?
2. shelvey同波仔邊個好?(假設兩個都正) (2013-05-19 17:30) 

nolan冇死球
冇noble就應該係jarvis

shelvey borini.... 如果都正選就一定係borini....
但一齊正選機會好細....

sikingthegreat 2013-05-19 17:33
Rave:仲有, 韋堅遜有冇正?[表情]  (2013-05-19 17:31) 

唔知stoke點rotate.... 好難講.... 但唔似有cs, 麻麻地好用....

Zxen 2013-05-19 17:34
Rave:Keeper:
Robles
A.lin
....... (2013-05-19 16:08) 

多谢..

sikingthegreat 2013-05-19 17:34
其實rosicky 8蚊幾, 都有得諗

Rave 2013-05-19 17:36
sikingthegreat:其實rosicky 8蚊幾, 都有得諗 (2013-05-19 17:34) 

但問題係佢代阿迪達, 還是韋舒亞代....

科高蘭尼紐約人 2013-05-19 17:37
sikingthegreat:其實carroll係咪真係冇得代替? 如果用nolan呢?
咁咪可以free返個前鋒位出黎[表情] [表情]
至於全隊都用嘅人, 改為coutinho不就ok? (2013-05-19 17:19) 

nolan其實未必比caroll差的呢~

Rave 2013-05-19 17:39
整體黎講, nolan同carroll差唔多
但borini比shelvey 吸引

如果borini有正, 就borini+nolan

sikingthegreat 2013-05-19 17:40
Rave:但問題係佢代阿迪達, 還是韋舒亞代....[表情] (2013-05-19 17:36) 

一定唔係佢代, 佢一定係企前d, 一係ramsey繼續代, 一係就wilshere代....

不過giroud出得返, 驚影響佢上陣時間.... 但季尾狀態幾好....

sikingthegreat 2013-05-19 17:40
Rave:整體黎講, nolan同carroll差唔多
但borini比shelvey 吸引
如果borini有正, 就borini+nolan (2013-05-19 17:39) 

科高蘭尼紐約人:nolan其實未必比caroll差的呢~ (2013-05-19 17:37) 

始終怕nolan冇雜分....

科高蘭尼紐約人 2013-05-19 17:45
sikingthegreat:始終怕nolan冇雜分.... (2013-05-19 17:40) 

的確係....

不過呢點同caroll應該接近?

Rave 2013-05-19 17:50
科高蘭尼紐約人:的確係....
不過呢點同caroll應該接近? (2013-05-19 17:45) 

但carroll中龍埋門機會應該較大, 應該...

sikingthegreat 2013-05-19 17:55
科高蘭尼紐約人:的確係....
不過呢點同caroll應該接近? (2013-05-19 17:45) 

其實都係....
但carroll係最主要攻門嗰個.... 好似好少少

查看完整版本: [-- 係時候選出今次我地虎寨10個人都用嘅球員喇~~ 3個point, 截至5:30pm結果已出~~ --] [-- top --]