查看完整版本: [-- [特式餐廳]求推介 --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【消費特區】 -> [特式餐廳]求推介 [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

plmplm 2013-06-14 19:39

[特式餐廳]求推介

對象係 未來可能合作既老細
美國人黎, 以前又住過法國, 同日本工作

呢個應該算係" final interview" 咁既形式
佢話想食個dinner, 餐廳我揀, 佢話up to me, 但係希望有" surprise"

buffet, 西餐果d 我比較多idea, 但係又諗佢可能已經食過哂, 無特別
約左25號 7 點, 但係我要灣仔6點先收工, 所以地點可能都係一個concern

希望各方好友可以比d suggestion, 餐廳又好, 或者對外國人口味既建議都好

freezefox 2013-06-14 23:11
高難度動作喎。

佢係咪係香港住左好多年?

煙花 2013-06-15 01:16
用戶被禁言,該主題自動屏蔽!

sikingthegreat 2013-06-15 02:45
美利堅d京菜ok的, 不過如果係final interview可能太嘈, 兩個人又食唔得多野....
波士頓鋸扒又如何? 應該會靜d, 不過可能冇咩surprise....

一係修頓對面 (莊士敦道嗰邊) 嗰個好有懷舊特色嘅building (當鋪有個"押"字牌嗰間) ? 未食過, 不過次次行過都覺得入去食野應該個feel應該唔錯....

sikingthegreat 2013-06-15 02:48
再唔係去銅鑼灣嗰邊揀d居酒屋都ok的, 又夠靜又企理, 同埋d外國人好似都幾ok 食日式野 + sake
呢類選擇銅鑼灣都唔少~~

煙花 2013-06-15 02:53
用戶被禁言,該主題自動屏蔽!

tl9189 2013-06-16 23:07

睇完我覺得完全適合你...

1. 港式風味, 夠特式, 地道,
2. 酒店環境應該都適合final interview
3. 地點係灣仔~
揀直係為你而設, 應該幾suprise~

Rave 2013-06-17 10:16
樓上

freezefox 2013-06-17 11:34
tl9189:[圖片]
....... (2013-06-16 23:07) 

其他我唔知,SUPRISE 呢一點一定爆哂分!

魚蛋 2013-06-17 12:32
中環埃及菜
上次去有試水煙仲要我地星期五去有肚皮舞(題外話)
你星期二去就冇跳舞亦都應該幾靜唔會有太多人飲酒咁嘈
而野食亦唔錯所以我覺得適合你final in既~
http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=7735

Mak88 2013-06-17 14:27
食素

心齋 Pure Veggie House

plmplm 2013-06-18 00:29
freezefox:高難度動作喎。
佢係咪係香港住左好多年? (2013-06-14 23:11) 

9X 年係香港住過
之後都係外國做野多

plmplm 2013-06-18 00:32
魚蛋:中環埃及菜
上次去有試水煙仲要我地星期五去有肚皮舞(題外話)
你星期二去就冇跳舞亦都應該幾靜唔會有太多人飲酒咁嘈
而野食亦唔錯所以我覺得適合你final in既~
http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=7735 (2013-06-17 12:32) 

幾特別, 不過我驚連我都未必岩食

而家我plan左間 印尼菜, (因為我屋企本身係印尼華僑比較熟菜式)

http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?&shopid=5339

plmplm 2013-06-18 00:35
tl9189:[圖片]
....... (2013-06-16 23:07) 

freezefox 2013-06-19 18:52
plmplm:9X 年係香港住過
之後都係外國做野多 (2013-06-18 00:29) 

咁可以試下搵間好D 既中菜哎。又或者同佢食海鮮囉。

不過就肯定無咩SUPRISE 可言………

freezefox 2013-06-19 18:54
plmplm:幾特別, 不過我驚連我都未必岩食[表情]
而家我plan左間 印尼菜, (因為我屋企本身係印尼華僑比較熟菜式)
....... (2013-06-18 00:32) 

印尼菜不如印度菜。尖沙咀樂士佛台個到有間印度菜幾好的。環境又舒服,坐耐少少都得。岩你地慢慢傾野。食完飯仲可以去飲杯野添。

plmplm 2013-06-19 23:21
freezefox:咁可以試下搵間好D 既中菜哎。又或者同佢食海鮮囉。
不過就肯定無咩SUPRISE 可言……… (2013-06-19 18:52) 

中菜最驚就係好嘈

plmplm 2013-06-19 23:30
freezefox:印尼菜不如印度菜。尖沙咀樂士佛台個到有間印度菜幾好的。環境又舒服,坐耐少少都得。岩你地慢慢傾野。食完飯仲可以去飲杯野添。 (2013-06-19 18:54) 

consider 埋呢間先

黑魔道士比比 2013-06-20 00:13
同老細合共兩個人?

啪啪啪啪啪啪 2013-06-20 00:21
個老細係男定女先

差好遠喎

plmplm 2013-06-20 11:34
兩個人喳

鬼佬黎

freezefox 2013-06-20 14:50
plmplm:consider 埋呢間先[表情] (2013-06-19 23:30) 

不過呢間唔平架喎。呢餐邊個比先?

dolphindt 2013-06-20 16:23
plmplm:幾特別, 不過我驚連我都未必岩食[表情]
....... (2013-06-18 00:32) 

哈哈.....  open rice d 評論好正,  

有人竟然講巴東牛肉,  入味但係碟底多油,  哈哈哈

好明顯尼個人, 一定係唔識乜野係巴東牛肉

黑魔道士比比 2013-06-22 09:39
dolphindt:哈哈.....  open rice d 評論好正,  
有人竟然講巴東牛肉,  入味但係碟底多油,  哈哈哈[表情]
....... (2013-06-20 16:23) 

全民參與的食評網站係會咁架啦

查看完整版本: [-- [特式餐廳]求推介 --] [-- top --]