查看完整版本: [-- 想問下cs6既問題 --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【休閒娛樂】 -> 想問下cs6既問題 [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

工藤新一 2013-06-27 11:20

想問下cs6既問題

琴晚dl左 cs6黎用.....

但發覺轉唔到jpg.....有冇好友知道點可以由raw轉番做jpg??

感謝!!!!!!

阿童木 2013-06-27 14:03
你開唔開到個RAW file ? 開到 SAVE as 就可以揀 save as JPEG

如果連開都開唔到, 即係CS6未有你個RAW嘅 CODEC, 要自己DL 再裝。

freezefox 2013-06-27 14:17
阿童木:你開唔開到個RAW file ? 開到 SAVE as 就可以揀 save as JPEG
如果連開都開唔到, 即係CS6未有你個RAW嘅 CODEC, 要自己DL 再裝。
 (2013-06-27 14:03) 

係呀。前個排我都未搵到EPL5 既RAW CODEC,等左好耐先有。

freezefox 2013-06-27 14:17
但係,無記錯柯南個部都仲係450D 黎架咋喎。

工藤新一 2013-06-27 16:51
freezefox:但係,無記錯柯南個部都仲係450D 黎架咋喎。 (2013-06-27 14:17) 

500d

工藤新一 2013-06-27 17:11
阿童木:你開唔開到個RAW file ? 開到 SAVE as 就可以揀 save as JPEG
 (2013-06-27 14:03) 

我搵到了!謝謝大家既幫忙!

仲有我想問係唔係有個功能可以預覽左張相係點先?姐係你揀相個時,會響下面show出黎?

之前Cs5,就有依個功能,但6冇?

阿童木 2013-06-27 17:29
fastpictureviewer

試下呢個,唔使入CS都可能開到個RAW

freezefox 2013-06-27 23:31
工藤新一:我搵到了!謝謝大家既幫忙!
仲有我想問係唔係有個功能可以預覽左張相係點先?姐係你揀相個時,會響下面show出黎?
....... (2013-06-27 17:11) 

其實點解你唔用番CANON 跟機既軟件?

工藤新一 2013-06-28 00:08
freezefox:其實點解你唔用番CANON 跟機既軟件? (2013-06-27 23:31) 

本野我都唔知去左邊了....

工藤新一 2013-06-28 00:10
阿童木:fastpictureviewer
試下呢個,唔使入CS都可能開到個RAW
 (2013-06-27 17:29) 

要裝野?

freezefox 2013-06-28 00:13
工藤新一:本野我都唔知去左邊了....[表情] (2013-06-28 00:08) 

有隻碟跟機架嘛。

工藤新一 2013-06-28 00:19
freezefox:有隻碟跟機架嘛。 (2013-06-28 00:13) 

就係放埋一齊....唔知放左響邊了....

freezefox 2013-06-28 10:52
工藤新一:就係放埋一齊....唔知放左響邊了.... (2013-06-28 00:19) 

一買番黎個陣無INSTALL 個PROGRAM?

阿童木 2013-06-28 11:19
工藤新一:要裝野? (2013-06-28 00:10) 

Click上面條link 跟住install 就ok

阿童木 2013-06-28 11:22
工藤新一:就係放埋一齊....唔知放左響邊了.... (2013-06-28 00:19) 

可以DL 返

http://www.cdifoto.com/dpp.php

工藤新一 2013-06-28 18:20
freezefox:一買番黎個陣無INSTALL 個PROGRAM? (2013-06-28 10:52) 

冇呀~~

工藤新一 2013-06-28 18:20
thx~阿童木~!

查看完整版本: [-- 想問下cs6既問題 --] [-- top --]