查看完整版本: [-- 怪獸大學 --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【劇集影評】 -> 怪獸大學 [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

杜菲斯 2013-07-11 19:00

怪獸大學

貴為「怪獸公司」最頂尖的「驚嚇專員」,毛毛和大眼仔並非一出世就識得嚇壞細路;這對拍住上冇失拖的好兄弟更非初相識就一見如故…… 迪士尼.彼思動畫為兩個最受歡迎的角色推出「前傳」。由《超人特工隊》(The Incredibles)、《沖天奇兵》(Up) 班底傾力炮製,《怪獸大學》把故事推前10年,回到毛毛和大眼仔的大學時代,揭開這對活寶貝鮮為人知的過去! 大學新生毛毛和大眼仔一見面就擦出火花,完全頂唔順對方,日日鬥個你死我活,不過他們因為共同面對被趕出校的危機,被迫化敵為友,展開歷險,最終更成為一起出生入死的最佳拍檔!「怪獸」式的大學生活創意無限超乎想像,過程有驚有喜,爆笑不絕,加上各式新舊怪獸爭相登場,以及原裝聲演班底喜劇巨星比利基斯度 (Billy Crystal) 和尊古曼 (John Goodman) 搞笑演繹,《怪獸大學》絕對是2013年最令人期待的動畫鉅獻!

今日上映喇,下星期去睇

HINNNS 2013-07-12 08:49
想睇2D... 但係好似唔多地方有..

可可粉 2013-07-12 09:00
想睇...有冇好友睇左

Gabriel 2013-07-12 11:49
睇左,輕輕鬆鬆,雖然唔算爆笑,但都睇得高興

tc2218 2013-07-12 12:34
喺美國兩個禮拜前睇左
唔算爆笑,但係故仔有意思
小朋友會鍾意睇
青少年可以勵志
成人可以懷勉
Monster係重故事,唔係重好笑

杜菲斯 2013-07-12 22:03
HINNNS:想睇2D... 但係好似唔多地方有.. [表情]  (2013-07-12 08:49) 

我都諗住睇 2D,不過 ua 真係幾少地方有

freezefox 2013-07-15 22:42
星期日一落機就係機場到睇埋先返屋企。

OK啦。

JHELSEA 2013-07-15 23:57
今日睇左,對於一個平時唔睇卡通片既人黎講,OK啦~

杜菲斯 2013-07-20 17:48
尋日出去睇左了

Zxen 2013-07-20 18:27
好看...也好笑~

基斯坦奴 2013-07-20 18:45
已睇

yoshra11 2013-07-20 19:18
童年回憶

查看完整版本: [-- 怪獸大學 --] [-- top --]