查看完整版本: [-- 美新聞電台誤報韓亞飛機失事機司名單 --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【趣味貼圖】 -> 美新聞電台誤報韓亞飛機失事機司名單 [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

tc2218 2013-07-13 09:01

美新聞電台誤報韓亞飛機失事機司名單

三藩市KTVU電台新聞誤報Asiana失事飛機4名機員名單
分別系Sum Tin Wong (Something wrong), Wi Tu Lo (We too low), Ho Lee Fuk (Holy FxxK), Bang Ding Ow (Banging Out)
下面為圖,youtube好易search到條新聞片.....系堅新聞報道....

him 2013-07-13 09:34

迪神 2013-07-13 10:32
Ho Lee Fuk!!!!

Chelsea 2013-07-13 10:35
邊個咁大整蠱

tc2218 2013-07-13 12:27
唔該順住讀。。。。呢個係臨墮機既對話。。。。

05cw2 2013-07-13 12:56

智者 2013-07-13 13:21
tc2218:唔該順住讀。。。。呢個係臨墮機既對話。。。。[表情]  (2013-07-13 12:27) 

sheva 2013-07-13 15:37
http://www.facebook.com/photo.php?v=10153005262885433

Ar敬 2013-07-13 18:38
Holy FxxK     

國球旗 2013-07-14 16:58
美國國家運輸安全局(NTSB)有見習生竟拿韓亞空難開玩笑,揑造四機師姓名,明顯是粗口和調侃說話的諧音;有電視台不虞有詐,把四個名字報道出來,前晚要正式道歉。
三藩市灣區電視台KTVU的主播在前日午間新聞報道說,已證實四機師姓名,並逐一讀出,但在廣告後就立即澄清名字錯誤,並強調消息來自NTSB「官員」。NTSB證實有見習生搞事,並為事件道歉。
韓亞航空日前公佈其中兩名機師的姓名,分別是李強國和李政民,拼音跟那些揑造的完全不同。
英國《都市報》

四機師假名

•Sum Ting Wong(諧音Something wrong,意指「有問題」、「出事了」)
•Wi Tu Lo(Way too low,調侃飛機降落點太低)
•Ho Lee Fuk(Holy fuck,粗口)
•Bang Ding Ow(Banging out,俚語,多義,包括令人嚴重受傷、非常快而欠專業地做某件事等)

Valencia25 2013-07-14 19:58

freezefox 2013-07-15 09:37
國球旗:美國國家運輸安全局(NTSB)有見習生竟拿韓亞空難開玩笑,揑造四機師姓名,明顯是粗口和調侃說話的諧音;有電視台不虞有詐,把四個名字報道出來,前晚要正式道歉。
三藩市灣區電視台KTVU的主播在前日午間新聞報道說,已證實四機師姓名,並逐一讀出,但在廣告後就立即澄清名 .. (2013-07-14 16:58) 

條友仔呢鋪大大鑊了!

extra 2013-07-15 14:10
搵呢D野黎開玩笑....

炸炸帝 2013-07-16 21:14
國球旗:美國國家運輸安全局(NTSB)有見習生竟拿韓亞空難開玩笑,揑造四機師姓名,明顯是粗口和調侃說話的諧音;有電視台不虞有詐,把四個名字報道出來,前晚要正式道歉。
三藩市灣區電視台KTVU的主播在前日午間新聞報道說,已證實四機師姓名,並逐一讀出,但在廣告後就立即澄清名 .. (2013-07-14 16:58) 

又一廢青實證

tc2218 2013-07-17 00:17
freezefox:條友仔呢鋪大大鑊了! (2013-07-15 09:37) 

炒左~

韓亞亦正式入紙控告電台毀鎊+歧視

迪克 2013-07-17 10:52
對唔住..真係忍唔住笑左...

freezefox 2013-07-17 12:02
tc2218:炒左~
韓亞亦正式入紙控告電台毀鎊+歧視 (2013-07-17 00:17) 

真係累街坊………

Rafer 2013-07-17 13:02
迪克:對唔住..真係忍唔住笑左... (2013-07-17 10:52) 

我都係...

國球旗 2013-07-17 15:01
tc2218:炒左~
韓亞亦正式入紙控告電台毀鎊+歧視 (2013-07-17 00:17) 

正常程序,一個見習生出完稿,唔係應該要編輯 check 過至出得街咩。

tc2218 2013-07-18 05:47
Rafer:我都係...[表情] (2013-07-17 13:02) 

好正常丫
不過帶d內咎lor....

tc2218 2013-07-18 05:47
國球旗:正常程序,一個見習生出完稿,唔係應該要編輯 check 過至出得街咩。[表情] (2013-07-17 15:01) 

呢件事的确唔系好正常既.....

查看完整版本: [-- 美新聞電台誤報韓亞飛機失事機司名單 --] [-- top --]