查看完整版本: [-- 2013 香港動漫電玩節 --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【消費特區】 -> 2013 香港動漫電玩節 [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

Chelsea 2013-07-15 21:03

2013 香港動漫電玩節

原來今個月 26-30 號就係動漫節,之前個幾年都無時間去
難得今年得閒去行下,大家有無留意到咩係值得去睇下卅買,除左o靚模寫真
話說覺得今年d figure都幾吸引。。。

啪啪啪啪啪啪 2013-07-15 23:40
有咩看點今屆

kevin6543 2013-07-16 01:16
MJ 好貴

煙花 2013-07-16 03:02
用戶被禁言,該主題自動屏蔽!

Chelsea 2013-07-16 20:46
下月開鑼料吸引70萬人次進場 動漫電玩節首展Apps  

【am730訊】一年一度動漫電玩節將於下月26至30日假灣仔會展中心舉行,今年共有150個來自中國、香港及日本等地的參展商展出480個攤位,更有多間電話應用程式公司(Apps)首次參展。主辦機構預料可吸引70萬人次進場,入場費則維持30元;同時並按去年規定,參展商需要將所有限量商品於展覽前接受預訂,待顧客在現場領取,免排隊黨滋擾。

香港動漫電玩節行政總裁梁中本表示,展覽已踏入第15屆,今年首次以「Mobile Fun」為主題,邀請電話應用程式公司參展,包括通訊應用程式Line,介紹新推出的Apps;屆時也會在場內設立手機程式專區,讓流動媒體合作以手機程式發放資訊。同時亦會新增中國漫畫家創意區,多位著名中國漫畫家將會即場繪畫大型作品,亦會繼續舉辦一直受入場人士歡迎的Cosplay嘉年華、跳舞比賽、音樂會及原創動漫人型設計比賽。
另外,由政府創意香港辦公室、動漫基地及香港動畫製作人協會等團體合辦的「盛夏香港•動漫啟航2013」,亦會於7月至8月舉行。活動為「家是香港」運動中「潮流香港」主題項目之一,以國際動畫節、嘉年華及設計比賽等動漫畫活動,推廣新落成的動漫基地,提升公眾對動漫畫的興趣。

http://www.am730.com.hk/article.php?article=159676&d=2080

我諗d表演節目都未定好
好似話有天下 x hottoys 既 figure ?

煙花 2013-07-16 22:01
用戶被禁言,該主題自動屏蔽!

國球旗 2013-07-22 10:54

utadahikaru20 2013-07-22 11:58
動漫節應該會見到我了

啪啪啪啪啪啪 2013-07-22 12:02
即幾錢

啪啪啪啪啪啪 2013-07-22 12:02
做 Promoter ?

utadahikaru20 2013-07-22 13:18
啪啪啪啪啪啪:做 Promoter ? (2013-07-22 12:02) 

可以咁講啦

科高蘭尼紐約人 2013-07-22 13:54
utadahikaru20:動漫節應該會見到我了[表情] [表情] [表情]  (2013-07-22 11:58) 

去搵您

utadahikaru20 2013-07-22 14:18
科高蘭尼紐約人:去搵您 (2013-07-22 13:54) 

我最尾果日去

呀威 2013-07-22 14:29
utadahikaru20:可以咁講啦[表情] (2013-07-22 13:18) 

我本身幫天下返暑假工,但條件實在太衰唔做

呀威 2013-07-22 14:29
今年應該一樣入去買返新一年既漫畫

utadahikaru20 2013-07-22 14:35
呀威:我本身幫天下返暑假工,但條件實在太衰唔做 (2013-07-22 14:29) 

我唔係暑期工 係要幫公司手

utadahikaru20 2013-07-22 16:02
話時話我果個幫唔幫到手

呀威 2013-07-22 16:51
utadahikaru20:話時話我果個幫唔幫到手[表情] [表情]  (2013-07-22 16:02) 

今個 trip 冇用到,新華話 ~900 兩晚

不過我推介左俾朋友,好似想搞多個長隆

utadahikaru20 2013-07-22 16:57
呀威:今個 trip 冇用到,新華話 ~900 兩晚[表情]
不過我推介左俾朋友,好似想搞多個長隆[表情] (2013-07-22 16:51) 

包埋溫泉?

utadahikaru20 2013-07-22 16:59
呀威:今個 trip 冇用到,新華話 ~900 兩晚[表情]
不過我推介左俾朋友,好似想搞多個長隆[表情] (2013-07-22 16:51) 

包埋溫泉?

長隆如果唔係住長隆酒店 , 住其他會平好多

呀威 2013-07-22 17:36
utadahikaru20:包埋溫泉?
長隆如果唔係住長隆酒店 , 住其他會平好多 (2013-07-22 16:59)

包埋呀,不過有d off topic,唔好係度傾

文仔 2013-07-22 20:33
7月已經動漫節

唔係8月先係?

可可粉 2013-07-25 19:05
我都3年無去了.....聽日會去下

呀威 2013-07-26 00:07
可可粉:我都3年無去了.....聽日會去下 (2013-07-25 19:05) 

唔想第一日去逼

啪啪啪啪啪啪 2013-07-26 18:25
今天開始了

呀威 2013-07-26 23:09
有冇好友今日去左,可以報告下有咩特別

迪克 2013-07-26 23:57
呀威:有冇好友今日去左,可以報告下有咩特別[表情] [表情]  (2013-07-26 23:09) 

去完!

無特別!

所有出版商都唔太搞佈置
連HOTTOYS都無料到

國球旗 2013-07-27 00:00
迪克:去完!
無特別!
....... (2013-07-26 23:57) 

所以無咩意慾去

迪克 2013-07-27 00:28
國球旗:所以無咩意慾去 [表情] (2013-07-27 00:00) 

想入去買本REAL
點知去到天下搵極都無
問職員,佢地唔知咩o黎
仲問我搵唔搵到其他期數
我話我一本都搵唔到
跟之就話應該係公司無打算拎o黎

動漫展喎!連搵本漫畫都搵唔到!!

國球旗 2013-07-27 02:10
迪克:想入去買本REAL
點知去到天下搵極都無
問職員,佢地唔知咩o黎
仲問我搵唔搵到其他期數
....... (2013-07-27 00:28) 

動漫節幾年前已經變左質,根本入面就買唔到書,而且新書都唔見得平過出面漫畫店。

岩岩有 FD 問我聽日入唔入場,我將你 FB 影既相同佢講左有咩睇,最後打消入場念頭。

講真,Iron Man、NBA、曼聯 figure 好多唔駛入去都睇過。

btw 唔見你影 RVP 個 figure 既

可可粉 2013-07-27 02:22
呀威:唔想第一日去逼[表情] (2013-07-26 00:07) 

無咩人逼.....i mean唔排隊的話

但排隊係排超耐

可可粉 2013-07-27 02:26
今日去左動漫展,排隊入場的時間比書展更長,奉勸之前在OK / seven 買左入場票先。

場館內到處都是排隊的人,以神魔之塔同角川的隊最長,隨時排番3、4個鐘先排到你想要既野,而霸得最多位都係神魔之塔...

因為三年無去了,1蚊扭蛋都無咩野扭,唔怪之得少人到核爆

場內有幾多野值得影,一如以往都龍友都係影cosplay同名人,一般動漫迷就影下figure,mu的figure、nba的figure其實麻麻,而我自己就影左路飛同line的公仔

肚餓記得幫襯零食物語,好過幫襯20蚊雞蛋仔同25蚊營多同魚蛋...

想拎扇可以排line條隊,只要down好line的apps,分別係line、line tool同line camera,就拎到line公仔的扇/氣球,仲有大大個環保袋,我之後拎住個line環保袋出旺角,相隔短時間內俾2個3唔識7的人問個袋點得返黎,真係拎住個袋型到呢,如果down埋line bubble、line pop同line唔之乜,仲有記事薄同貼紙送,幾靚架

去onepiece攤位有袋拎....

至於漫畫,唔想排所以無留意

迪克 2013-07-27 02:27
國球旗:動漫節幾年前已經變左質,根本入面就買唔到書,而且新書都唔見得平過出面漫畫店。
岩岩有 FD 問我聽日入唔入場,我將你 FB 影既相同佢講左有咩睇,最後打消入場念頭。
....... (2013-07-27 02:10) 

擺明唔影啦~
仲問~XDXD

迪克 2013-07-27 02:28
國球旗:動漫節幾年前已經變左質,根本入面就買唔到書,而且新書都唔見得平過出面漫畫店。
....... (2013-07-27 02:10) 

hottoys 堆iron好多係之前希慎都見過

我有frd都問我值唔值得去
我好快答話唔值得

迪克 2013-07-27 02:30
可可粉:今日去左動漫展,排隊入場的時間比書展更長,奉勸之前在OK / seven 買左入場票先。
場館內到處都是排隊的人,以神魔之塔同角川的隊最長,隨時排番3、4個鐘先排到你想要既野,而霸得最多位都係神魔之塔...
因為三年無去了,1蚊扭蛋都無咩野扭,唔怪之得少人到核爆
....... (2013-07-27 02:26) 

應該唔係排神魔之塔

似係hottoys o既分流o黎o架
(因為好多黑衫hottoys員工係條人龍隔離)

最多人排相信係hottoys,enterbay同yes

佢地係多人到要分隊去小食亭隔離派籌,等工作人員到時到候接六-七個埋去佢地檔野再排

Presto 2013-07-27 08:35
場內ironman仲量產得多過渣古
周圍檔檔大陸野都係同一堆淘寶野
刀刀叉叉賣左咁多年都有人買
假figure以前得x-zone先有
宜家連入面d大陸檔都賣埋, 仲要見好賣坐地起價($150->180->210)
今次入去都係排左陣line拎袋同貼紙, 之後扭多隻蛋走人

utadahikaru20 2013-07-27 09:10
hottoy 員工又係著黑衫

Ar敬 2013-07-27 09:10
Presto:場內ironman仲量產得多過渣古
周圍檔檔大陸野都係同一堆淘寶野
刀刀叉叉賣左咁多年都有人買
假figure以前得x-zone先有
宜家連入面d大陸檔都賣埋, 仲要見好賣坐地起價($150->180->210)
....... (2013-07-27 08:35) 

啪啪啪啪啪啪 2013-07-29 01:14
妍希原來黎佐

國球旗 2013-07-29 15:30
以前有好多漫畫會留番動漫節至出,但而家就轉晒賣 figure 同扭蛋。

查看完整版本: [-- 2013 香港動漫電玩節 --] [-- top --]