查看完整版本: [-- Sam哥,你件褸著咗十幾年,好環保! --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【趣味貼圖】 -> Sam哥,你件褸著咗十幾年,好環保! [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

PireS_ThE_GoD 2013-07-25 01:49

Sam哥,你件褸著咗十幾年,好環保!

迪克 2013-07-25 03:03

國球旗 2013-07-25 08:48

reve 2013-07-25 09:10

Ar敬 2013-07-25 09:18
十幾年     

蕃薯廠 2013-07-25 09:24
D摩擦力有冇咁強呀

朗尼 2013-07-25 09:24

迪神 2013-07-25 09:31
難兄難弟好似96定97年

myrmidon 2013-07-25 10:43
邊個神人留意到, 仲要cap埋圖

CopoeL 2013-07-25 10:43
唔知SAM GOR 自己知唔知

魚蛋 2013-07-25 10:55
好似Fit過以前

阿清 2013-07-25 11:30
厲害

件褸其實係無線定係sam gor自己架...?

國球旗 2013-07-25 11:39
唔係啩?一件衫,可以著足16年?

一件係97年吳鎮宇《難兄難弟》著過,一件係《衝上雲霄II》Sam哥(即又係吳鎮宇),都係同款同色棒球褸,頸、手袖同衫腳都係有兩條間,都係拉鏈款,有眼利網民發現咗呢個「16年的秘密」之後,驚嘆道:「TVB真係咁慳家?一件褸著足16年?」亦有人話:「這肯定是穿越劇!!!」

節儉是美德,TVB將同一件戲服翻著十幾年都唔係問題——最重要係,件戲服會洗就得喇。而且驟眼望落去,《難兄難弟》件褸個款,都好追得上潮流,五十年代著又得,2013年著都得。

但係,睇真啲,唔一樣0架!《難兄難弟》嗰件係冇袋,而且冇修腰;《衝II》嗰件,有格仔,而且有袋袋0架。

一個美麗的誤會,但係,又真係幾得意的巧合!

PireS_ThE_GoD 2013-07-25 15:02
國球旗:唔係啩?一件衫,可以著足16年?
一件係97年吳鎮宇《難兄難弟》著過,一件係《衝上雲霄II》Sam哥(即又係吳鎮宇),都係同款同色棒球褸,頸、手袖同衫腳都係有兩條間,都係拉鏈款,有眼利網民發現咗呢個「16年的秘密」之後,驚嘆道:「TVB真係咁慳家?一件褸著足16年? .. (2013-07-25 11:39) 

NO~~!!

杜菲斯 2013-07-25 16:05

alan1439 2013-07-25 16:07

麻凡 2013-07-26 23:20
我相信唔係TVB的問題, 就算有戲服, 都應該有至少三幾件選擇, 應該係吳生的品味冇乜變過~~~

barrin 2013-07-29 01:58

查看完整版本: [-- Sam哥,你件褸著咗十幾年,好環保! --] [-- top --]