查看完整版本: [-- 【1314世界盃】報名區 - 規則見2樓:) (Full!!) --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【遊戲區】 -> 【1314世界盃】報名區 - 規則見2樓:) (Full!!) [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

<<   1   2  >>  Pages: ( 2 total )

wongfanshing 2013-08-29 10:59

【1314世界盃】報名區 - 規則見2樓:) (Full!!)

名額:48隊(先到先得)
資格:好友論壇初級會員以上

世界盃獎金
冠軍: 好友元50,000元
亞軍: 好友元25,000元
季軍: 好友元10,000元
殿軍: 好友元5,000元

報名格式如下:

1. 按照以下格式回覆

好友名稱:wongfanshing
YFF名稱:[hkbff.net]TomShing United

2. 入組
ID: 59919
PW: 9d0m2z

選隊細節會係報名截止/額滿之後另行公佈

wongfanshing 2013-08-29 10:59
詳細玩法:

1.48隊分6個小組進行分組雙循環比賽
2.每組8隊打雙循環(14週),有主客制讓分(作客讓13分)
.主客制讓分的計法(主隊)-如果主隊經理人得分相等或高過於客隊,主隊直接勝出(得3分),如果低過就用客隊讓球計法
.主客制讓分的計法(客隊)-客隊要贏多於13分,才算勝出(得3分),否則算打和(和各1分,輸0分)
.所有分數都會以每週出完所有球隊的分數後,香港時間早上十一時(英國時間大約零晨四五點)為準。直至第二週開波前一日的香港時間早上十時五十九分。最後,會以Yahoo最後出乜野分,就用乜野分數,並不會理該週曾經發生任何事或賽程的改期或取消,特別係有時Yahoo唔記得計分或計錯。但如果全部球隊的分數都沒有在限期內更新,該週則當取消,延期一週
.如果該週英超比賽場次少於4場,則當取消,延遲1週
.如果打完雙循環後,總分相同,則以得失分計算;再相同,則以勝出場次計算;再相同,則以14週的經理人總得分計算
.係每週大家可以選出你隊中一個球員做【每週隊長】,得分會乘倍,負分不作倍乘!
.【每週隊長】的得分為,前鋒(2倍)、中場(2.5倍)、後衛(3倍)、龍門(3倍)
.以作客揀【每週隊長】為優先,固只需作出一個選擇。但主場的,必需提供正副隊長,以供選擇。
.【每週隊長】的選擇時間為出分後至每週YFF截止時間前一小時或英超聯第一場開波前二小時,以最早的時間為準,以好友的系統時鐘為準。出了的post唔可以edit,要改的就開個新post,計最後個post。
.連續三週沒有轉陣(希望各小組組員自行監察)或連續兩週有empty球員的球隊,除非有事先聲明外,否則均當中途退出論。所有分組賽的對賽(未打或已經完成的),對手都視作贏波論。
.但若然自動提出提出的隊伍,之前所有比賽均視作有效,其餘賽事則為輸波論。
.組長(我)當然保留所有問題的最終決察權
.賽事流程

【每週隊長】,請大家用以下形式出post:

Week 3 (Yahoo第4週)
Yahoo名稱:[hkbff.net)
每週隊長(正選):T. Henry (ARS - F)
每週隊長(副選):F. Lampard (CHE - M)

wongfanshing 2013-08-29 11:00
注意:有咩唔明,請PM我/係度問。

已報名玩家:
siuzac
Why
Rafer
realwayutd.
lamho
reyes1718
HINNNS
g3rMan

bbq903
廢托
杜菲斯
alan1439
怒射角球旗
ab34
sikingthegreat

kcwjames25
羅力亞
鬼影炎光
waing
saxo
kyo7532
alan0502
TuNg

nealtsang
torres08
神秘人
KeL
carlos足球會
貓相士
辣椒仔
科高蘭尼紐約人

yoshra11
CR9
呀威
艾殊利楊格
kevin6543
klinsmannabc
ttaal68
魚蛋

reve
加歷查
david819918
stp75711
Rave
muron10
mt44
十六號前峰

siuzac 2013-08-29 11:12
好友名稱:siuzac
YFF名稱:[hkbff.net] HKD- siuzac

已入組

Why 2013-08-29 11:16
好友名稱:Why
YFF名稱:[hkbff.net] Dfbm

入組ed

朗尼 2013-08-29 11:26
呢個老遊戲,終於可以玩得番,公起。

Rafer 2013-08-29 11:29
好友名稱:Rafer
YFF名稱:[hkbff.net] 馬達

已入組

realwayutd. 2013-08-29 11:51
好友名稱:realwayutd.
YFF名稱:[hkbff] Real Way United

已入組

lamho 2013-08-29 11:51
已經入組! 唔該哂

好友名稱:lamho
YFF名稱:[hkbff.net] lamho

朗尼:
呢個老遊戲,終於可以玩得番,公起。

參加???

reyes1718 2013-08-29 11:52
好友名稱:reyes1718
YFF名稱:HKD-Arsenal-TY

已入組

HINNNS 2013-08-29 11:59
好友名稱:HINNNS
YFF名稱: BFF]HINNNS

朗尼 2013-08-29 12:04
lamho:已經入組! 唔該哂[表情]
好友名稱:lamho
YFF名稱:[hkbff.net] lamho
....... (2013-08-29 11:51) 

我唔玩喇,留番俾你地,我只係開心可以繼續辦落去者。

g3rMan 2013-08-29 12:20
好友名稱:g3rMan
YFF名稱:[hkbff.net]☆╮g3rMan╯★

bbq903 2013-08-29 12:31
今晚入組 !

廢托 2013-08-29 12:47
好友名稱:廢托
FF名稱:[BFF] Faitok

已入

杜菲斯 2013-08-29 14:28
好友名稱:杜菲斯
YFF名稱:[hkbff.net] Dofields

619 2013-08-29 14:45
好友名稱:619
YFF名稱:[hkbff.net]619

已入

bbq903 2013-08-29 23:09
好友名稱:bbq903
YFF名稱:hkbff bbq903

IN !

alan1439 2013-08-29 23:20
好友名稱:alan1439
YFF名稱:hkbff alan1439

alan1439 2013-08-29 23:21
reyes1718:好友名稱:reyes1718
YFF名稱:HKD-Arsenal-TY
已入組 (2013-08-29 11:52) 

原來你係theo兄

怒射角球旗 2013-08-29 23:29
可粉同sam哥唔好跟住我報...我唔想同你地2個一組
好友名稱:怒射角球旗
YFF名稱:[HKBFF]紅軍利物浦

可可粉 2013-08-29 23:39
怒射角球旗:
可粉同sam哥唔好跟住我報...我唔想同你地2個一組[表情] [表情] [表情]

貌似見到d唔應該見到既野

@sikingthegreat      

ab34 2013-08-30 01:37
好友名稱:ab34
YFF名稱:[hkbff.net] The Best Team

朗尼 2013-08-30 09:52
暫時十五個.............大家快的報名喇!!

Rafer 2013-08-30 10:19
怒射角球旗:可粉同sam哥唔好跟住我報...我唔想同你地2個一組[表情] [表情] [表情]
 (2013-08-29 23:29) 

原來有得咁樣走線架?!

sikingthegreat 2013-08-30 10:27
驚死冇位,報左先
好友名稱: sikingthegreat
yff名稱: liverlona

至於那個唔應該見到嘅msg……
今晚回家再說

lamho 2013-08-30 10:37
Rafer:
原來有得咁樣走線架?! [表情]

哈哈~我又無所謂,走去邊都係好大機會出局。

kcwjames25 2013-08-30 11:12
好友名稱:kcwjames25
YFF名稱:[HKBFF] kcwjames25

tomorrow join group !

羅力亞 2013-08-30 11:20
好友名稱:羅力亞
YFF名稱:[hkbff.net]羅力亞

已入組

怒射角球旗 2013-08-30 17:35
bbq903
廢托
杜菲斯
alan1439
怒射角球旗
ab34
sikingthegreat

b組應該係咁....
我頂...6個虎寨

怒射角球旗 2013-08-30 17:37
Rafer:原來有得咁樣走線架?! [表情] (2013-08-30 10:19) 

緊係

鬼影炎光 2013-08-30 17:51
好友名稱:鬼影炎光
YFF名稱:[hkbff.net] Light

waing 2013-08-30 21:08
好友名稱:Waing
YFF名稱:[hkbff.net] Blue x Waing

join

saxo 2013-08-30 22:48
好友名稱:saxo
YFF名稱:HKD-Aman

kyo7532 2013-08-30 23:01
好友名稱:kyo7532
YFF名稱:HKD-車仔人

入組ed

619 2013-08-30 23:06
怒射角球旗:bbq903
廢托
杜菲斯
alan1439
....... (2013-08-30 17:35) 

內訌

Alan0502 2013-08-30 23:43
JOIN

好友名稱:alan0502
YFF名稱:HKD-LFC[YNWA]

Alan0502 2013-08-30 23:43
已入組

sikingthegreat 2013-08-30 23:54
怒射角球旗:bbq903
廢托
杜菲斯
alan1439
....... (2013-08-30 17:35) 

瓦虎小組~~

又或者唔係咁分呢, 新人事新作風, 懶醒啦你~~

怒射角球旗 2013-08-31 00:23
sikingthegreat:瓦虎小組~~[表情]
又或者唔係咁分呢, 新人事新作風, 懶醒啦你~~ (2013-08-30 23:54) 

自己望下2樓

TuNg 2013-08-31 00:23
好友名稱:TuNg
YFF名稱:LOL TuNg

sikingthegreat 2013-08-31 00:43
怒射角球旗:自己望下2樓[表情] (2013-08-31 00:23) 

跟住佢可能話a1 b2 c3 d4 一組~~

俾你恨到啦, 呢組得我, 冇可粉

nealtsang 2013-08-31 11:44
好友名稱:nealtsang
YFF名稱:[hkbff] nealtsang

已入組

torres08 2013-08-31 13:20
好友名稱:torres08
YFF名稱:HKD-Redpool

神秘人 2013-08-31 13:22
好友名稱:神秘人
FF名稱:[hkbff.net] 神秘人

星日入

KeL 2013-08-31 16:15
好友名稱:KeL
YFF名稱:[hkbff.net] Rainie

carlos足球會 2013-08-31 17:16
好友名稱:carlos足球會
YFF名稱:hkbff Carlos

貓相士 2013-08-31 17:19
好友名稱:貓相士
FF名稱:[hkbff.net] 貓相士

已入組

辣椒仔 2013-08-31 18:08
[好友名稱] :辣椒仔
[YFF 名稱]:(hkbff.net) kezman 9@.@

科高蘭尼紐約人 2013-08-31 18:52
[好友名稱] :科高蘭尼紐約人
[YFF 名稱]:[hkbff.net]FORCO stars United

查看完整版本: [-- 【1314世界盃】報名區 - 規則見2樓:) (Full!!) --] [-- top --]