查看完整版本: [-- 重鋪地板價錢一問 --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【消費特區】 -> 重鋪地板價錢一問 [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

三郎 2013-10-01 21:33

重鋪地板價錢一問

因為屋企想重鋪地板,搜尋過網上都無咩有用資訊。(其實老豆老母伏已中)

有無好友試過重鋪屋企地板

我想大約價錢..

包括..屋企大細..用咩地板...完晒所有工程價錢~

vdick 2013-10-04 02:13
我果陣就係新屋自己舖地板...唔係重舖
用膠地板, 約250呎啦,地板+膠水用左1500-1600左右
我見個地下新淨都唔係太凹凹凸凸~所以冇掃平就咁舖上去

始希 2013-10-26 17:08
你可以往旺角那些裝潢店子詢問...
打價.....不過..地板..搬來搬去傢俱..好辛苦....
建議不要舖膠地板...很快會蝕.....雲石地易花.....

Elvis 2013-10-29 12:49
要睇你鋪咩地板, 咩料啵~
料價可以問, 但係人工呢d野要睇個別師傅~

freezefox 2013-10-29 14:36
木地板有好多種架喎。價錢有平有貴,好難就咁講個價架喎。

如果幾百尺單位,十幾廿年前全屋重鋪都講緊萬萬聲,仲要係用最普通最平個隻地柀。今時今日………我都唔知會貴左幾多了。

如果D 木地板仲用得,通常慳慳地就咁磨左面個浸然後重新打蠟!咁就幾千蚊都仲可以搵到人做既。

freezefox 2013-10-29 14:38
如果你鋪雲石就完全係另一回事了。又貴D!

鋪地氈又係另一個價。不過宜家已經無咩人係屋企鋪地氈的了。

ODIN 2013-10-29 15:40
我之前都係搵師父報價~
最多貨比3家,但最好搵d朋友介紹的會好d~
反正平未必係最好~

價錢方面我真係唔知~
有d師父會連工包料咁報價~
但亦有好多人自己返大陸買料,比師父自己砌~
btw,秋冬好多人會裝修屋企,你係就快手d搞掂佢~

kevin6543 2013-10-29 16:11
屋企木地板用左十幾年都開始變黑同脹脹地

hkpremierleague 2013-10-29 23:22
數量吳多可考慮街鋪門口的貨尾

查看完整版本: [-- 重鋪地板價錢一問 --] [-- top --]