查看完整版本: [-- 耳機一問 --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【消費特區】 -> 耳機一問 [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

figo815 2013-10-03 08:57

耳機一問

有冇人熟悉耳機? 1000蚊内有咩推介?
我對耳機冇乜硏究!
人聲, 現場感...  ?

05cw2 2013-10-03 09:17
shure215

figo815 2013-10-03 16:24
好似有special edition? 有咩分別?

icemanbergkamp 2013-10-03 19:32
可以睇睇:
http://www.mingo-hmw.net/forum/forum.php?mod=forumdisplay&fid=94

新手$500內其實已經唔錯, 聽慣知自己要求再逐步升級會好d...

用咩機, 聽歌格式, 聽咩歌, 要bass/ 柔和/ 層次/ 現場感.....

鮮吊甬仔 2013-10-03 21:17
一千BUDGET 有標準答案, SE215/UM1/W1

主要睇你睇咩歌多, 例如聽ROCK既, SE215 BASS會好D
最緊要都係你試清楚先買, 音質其一要試啦, 同埋耳機線都要諗諗(可能你會覺得好唔方便) 又或者你帶到耳仔痛既, 又例如SE215...繞過成隻耳仔咁帶既, 你唔知會唔會接受唔到
講咩都假, 拎埋你個MP3.帶上隻耳仔試下

最出名係X軒, 擺晒出黎畀人試, 但係果度買好貴, 依家金X都有得試(好似係), 我上次上過一次金X佢都肯拎畀我試

figo815 2013-10-03 23:56
icemanbergkamp:
可以睇睇:
http://www.mingo-hmw.net/forum/forum.php?mod=forumdisplay&fid=94
新手$500內其實已經唔錯, 聽慣知自己要求再逐步升級會好d...
.......

鮮吊甬仔:
一千BUDGET 有標準答案, SE215/UM1/W1

主要睇你睇咩歌多, 例如聽ROCK既, SE215 BASS會好D
最緊要都係你試清楚先買, 音質其一要試啦, 同埋耳機線都要諗諗(可能你會覺得好唔方便) 又或者你帶到耳仔痛既, 又例如SE215...繞過成隻耳仔咁帶既, 你唔知會唔會接受唔到
講咩都假, 拎埋你個MP3.帶上隻耳仔試下
.......

我會要黎聽 女聲(中、高音), 低音不太重要, 現場感,
上網搵過資料, d人話 SE315聽女聲好d, 係咪貴少少買隻SE315 好d?
thx 兩位 !

赤迪 2013-10-04 12:24
耳機我都用過 westone 1 同 SONY 既 xb90ex
唔知係咪因為我用手機聽~定係耳仔問題~其實分別唔大
但係WESTONE 1 真係超舒服

Elvis 2013-11-19 11:56
如果500蚊內有無子好介紹?
我之前聽開UE既, 但係跌左之後就無買返啦~

最近想買返條FOR電話聽歌, 如果要連埋CONTROL TALK, 有無好介紹?
感謝

chun1424 2013-11-20 00:28
用緊SE215

Ajax 2013-11-20 02:21
我用左幾年brainwavz m2....4百幾蚊

唔係新款黎..但見亦軒咩咩推介..就買左...之前唔見左都唔買新出果D m3,4,5....

Elvis 2013-11-20 11:59
我上香討有人勁谷Bonnaire MX 310, 價錢又唔貴, 二百幾, 好似幾抵玩

Desmond 2013-11-20 17:16
um1/westone1/shure sp.5

查看完整版本: [-- 耳機一問 --] [-- top --]