查看完整版本: [-- 去英國睇英超既話有咩途徑買波飛? --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【好友遊蹤】 -> 去英國睇英超既話有咩途徑買波飛? [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

<<   1   2  >>  Pages: ( 2 total )

freezefox 2013-10-29 20:57

去英國睇英超既話有咩途徑買波飛?

雖然我之前都去過曼聯同阿仙奴睇波,但因為都係其橋識人,可以同佢買全年飛!但其他球隊既門票我就唔知可以點買了。

12月頭會過英國見客,有時間可以睇下波,想睇呢場:

Wednesday 4th December 2013
Fulham V Tottenham

同一個星期既周末都可以睇多場,諗緊以下賽事中揀一場:

Week15, Saturday 7th December 2013

Arsenal V Everton
Liverpool V West Ham

阿仙奴我有辦法,但利記就無計了。唔知大家知唔知有咩方法(除左去到即場買黃牛之外)可以買到呢兩場波既波飛呢?

煙花 2013-10-29 23:18
用戶被禁言,該主題自動屏蔽!

煙花 2013-10-29 23:18

stevewong_20 2013-10-29 23:54
你BOOK o左酒店未?
試下問酒店可唔可以幫到你買
你講低你要求, 例如可以接受euro 140或以下一張飛, 坐stadium 東南西北邊面, 連位!

我上兩個星期去咗馬德里, 想睇皇家馬德里vs馬拉加, 一直用ticketmaster 都訂唔到! 因為個payment system 有問題

跟住我就試揾酒店幫手, 最後都幫我買到! 仲要係超靚位!   因為原來酒店係一直有同一d持有季票o既人有聯繫o既! 佢地未必會over price 咁賣ga, 我就係euro 140 蚊o既飛就俾euro 140, 因為佢地買季票本身已經有平, 所以已經有差額! 去到酒店, 收飛俾錢! 未收都唔好俾!
不過呢個方法唔多人知, 唔係d香港代理真係
祝你好運!

tc2218 2013-10-30 03:50
之前睇巴塞對馬拉加,網上買,當地拎飛
但系當地人話睇巴塞,除左大戰,其實唔世預訂,甘系因為魯營多位
英國就唔知lu~

hkpremierleague 2013-10-30 06:11
太開心,去現場看波

freezefox 2013-10-30 11:07
煙花:真係唔識,只係知香港有D 旅行社可代買,但唔知同正價差幾遠 (2013-10-29 23:18) 

超貴…………佢地賣套票既多。

freezefox 2013-10-30 11:09
stevewong_20:你BOOK o左酒店未?
你講低你要求, 例如可以接受euro 140或以下一張飛, 坐stadium 東南西北邊面, 連位!
我上兩個星期去咗馬德里, 想睇皇家馬德里vs馬拉加, 一直用ticketmaster 都訂唔到! 因為個payment system 有問題[表情] [表情]
....... (2013-10-29 23:54) 

原來有呢招!

我未BOOK 酒店。但如果我住倫敦,去利物浦睇波,酒店方面會唔會幫我唔到?定係一定要住番係利物浦巿既酒店先得?

freezefox 2013-10-30 11:12
hkpremierleague:太開心,去現場看波 (2013-10-30 06:11) 

因為我年年都去英國見客。以前有朋友住係曼巿,可以托佢幫手搵飛。後尾又識到個朋友有阿仙奴季飛。所以以前都大安旨意,無咩留意有咩買飛既方法。

家下想睇其他球隊既比賽,即時企左係到………

stevewong_20 2013-10-30 11:17
freezefox:原來有呢招!
我未BOOK 酒店。但如果我住倫敦,去利物浦睇波,酒店方面會唔會幫我唔到?定係一定要住番係利物浦巿既酒店先得? (2013-10-30 11:09) 

咁你可能真係要試下! 如果你住間酒店係連鎖式, 利物浦有分店, 分分鐘有意外收獲!

freezefox 2013-10-30 11:27
stevewong_20:咁你可能真係要試下! 如果你住間酒店係連鎖式, 利物浦有分店, 分分鐘有意外收獲!
 (2013-10-30 11:17) 

係喎!有呢個可能喎!

freezefox 2013-10-30 11:35
同埋我發覺,12月4 日原來唔止得富咸一場,個周大部分賽事都係係4號,包括阿仙奴。咁我又多好多選擇囉喎。

ODIN 2013-10-30 11:39
stevewong_20:你BOOK o左酒店未?
我上兩個星期去咗馬德里, 想睇皇家馬德里vs馬拉加, 一直用ticketmaster 都訂唔到! 因為個payment system 有問題[表情] [表情]
....... (2013-10-29 23:54) 

咁佢點同你做錢銀交收?
見飛先收錢?
事關你黎到唔要佢要責任上身ga wor...

我之前托英國的酒店幫我收件~
但份件英國政府要收稅,叫佢預付住先,點知一蚊都唔肯俾~

ODIN 2013-10-30 11:40
freezefox:因為我年年都去英國見客。以前有朋友住係曼巿,可以托佢幫手搵飛。後尾又識到個朋友有阿仙奴季飛。所以以前都大安旨意,無咩留意有咩買飛既方法。
家下想睇其他球隊既比賽,即時企左係到……… (2013-10-30 11:12) 

下年我都想同班frd搵個 long weekend 去英國睇波~

留名學野~~

freezefox 2013-10-30 11:45
ODIN:下年我都想同班frd搵個 long weekend 去英國睇波~
留名學野~~[表情] (2013-10-30 11:40) 

嘩!來回飛成三十個鐘都有喎,搵個LONG WEEKEND 去睇波咁型?

ODIN 2013-10-30 13:18
freezefox:嘩!來回飛成三十個鐘都有喎,搵個LONG WEEKEND 去睇波咁型? (2013-10-30 11:45) 

都係3-4日ja~
long weekend 加請一日假~~
當中有一程係凌晨機ga ma,唔係真係要硬食30個鐘既~~

同埋只係得仔去~~
唔多shopping~
其實1-2日一個 city 咩都夠~
可能1晚入場,1 晚落酒吧睇,正ah~~~

stevewong_20 2013-10-30 13:27
ODIN:咁佢點同你做錢銀交收?
見飛先收錢?
....... (2013-10-30 11:39)

係呀! 我去到酒店, 佢張季票飛已經係度, 佢仲SHOW 埋個seating plan 位俾我睇, ok咗先俾錢酒店! 現金交收!
咁老實講, 只要佢唔係110 位o既飛賣140, 咁都唔會唔要o既!
之後佢地自己搞掂, 睇完最緊要還返張季票飛俾酒店
咁就攪掂!

stevewong_20 2013-10-30 13:28
ODIN:咁佢點同你做錢銀交收?
見飛先收錢?
....... (2013-10-30 11:39) 

咁間酒店又衰d wor! 計落酒店fee lor!

ODIN 2013-10-30 14:16
stevewong_20:係呀! 我去到酒店, 佢張季票飛已經係度, 佢仲SHOW 埋個seating plan 位俾我睇, ok咗先俾錢酒店! 現金交收!
咁老實講, 只要佢唔係110 位o既飛賣140, 咁都唔會唔要o既!
咁就攪掂!
....... (2013-10-30 13:27) 

嘩! 正呀喂~

隨風 2013-10-30 15:45
利物浦可以就咁上網買架喎

留意住佢幾時公開賣就得

freezefox 2013-10-30 19:51
隨風:利物浦可以就咁上網買架喎
留意住佢幾時公開賣就得 (2013-10-30 15:45) 

咁簡單?官網?

如果12月頭既波大概幾時開賣?

freezefox 2013-10-30 19:55
ODIN:都係3-4日ja~
long weekend 加請一日假~~
當中有一程係凌晨機ga ma,唔係真係要硬食30個鐘既~~
....... (2013-10-30 13:18) 

凌晨機都係要飛十幾個鐘。你係可以慳到假咁解者。一樣辛苦架。而且來回倫敦既機票一般都要七千蚊樓上(特價另計),飛成三十個鐘,比成七八千蚊,只係留幾日,好唔化算喎!

freezefox 2013-10-30 19:56
stevewong_20:係呀! 我去到酒店, 佢張季票飛已經係度, 佢仲SHOW 埋個seating plan 位俾我睇, ok咗先俾錢酒店! 現金交收!
咁就攪掂!
....... (2013-10-30 13:27) 

原來係季票飛黎架!

文仔 2013-10-30 20:33
freezefox:凌晨機都係要飛十幾個鐘。你係可以慳到假咁解者。一樣辛苦架。而且來回倫敦既機票一般都要七千蚊樓上(特價另計),飛成三十個鐘,比成七八千蚊,只係留幾日,好唔化算喎! (2013-10-30 19:55) 

點解零晏飛就唔洗30個鐘???

freezefox 2013-10-30 20:49
文仔:點解零晏飛就唔洗30個鐘??? (2013-10-30 20:33) 

30 個鐘係講來回。其實講得準確D 27,28 個鐘到者。

一程飛13,4個鐘到啦。凌晨機好處係你上到機就訓,訓醒就差唔多到埗,時間易過D 咁解者。但唔係好多人可以係飛機上訓到。訓到亦未必訓得好。可能訓得三五個鐘都會醒,一樣要諗計打發剩番個七八個鐘。

freezefox 2013-10-30 21:00
隨風:利物浦可以就咁上網買架喎
留意住佢幾時公開賣就得 (2013-10-30 15:45) 

好似要做左會員先。未買飛先收你三百幾!

睇資料就話比賽前21日可以買飛。

我係擔心做左會員都未必買到飛者。有冇咁多散飛賣呀?唔係比D 季票霸哂架啦咩?

freezefox 2013-10-30 21:06
原來已經賣緊啦!!!

freezefox 2013-10-30 21:09
坐上層好定係下層好呀?!

hkpremierleague 2013-10-30 21:11
我成日想星期五晚去,當地星期六看完即走,星期一番工...哈哈

freezefox 2013-10-30 21:19
hkpremierleague:我成日想星期五晚去,當地星期六看完即走,星期一番工...哈哈 (2013-10-30 21:11) 

睇場波咪要成皮野?!

隨風 2013-10-30 22:52
freezefox:坐上層好定係下層好呀?! (2013-10-30 21:09) 

我個陣好似坐main stand AC

freezefox 2013-10-30 22:56
隨風:我個陣好似坐main stand AC
 (2013-10-30 22:52) 

上定下?

freezefox 2013-10-30 23:03
宜家得番anfield road 個邊看台,即籠門後既位。下層係124區,比較正中間,上層係227區,偏角落。

隨風 2013-10-30 23:28
freezefox:上定下? (2013-10-30 22:56) 

上面黎 都睇得幾清楚

隨風 2013-10-30 23:28
freezefox:宜家得番anfield road 個邊看台,即籠門後既位。下層係124區,比較正中間,上層係227區,偏角落。 (2013-10-30 23:03) 

咁下好似好D@@?

ODIN 2013-10-31 09:54
freezefox:凌晨機都係要飛十幾個鐘。你係可以慳到假咁解者。一樣辛苦架。而且來回倫敦既機票一般都要七千蚊樓上(特價另計),飛成三十個鐘,比成七八千蚊,只係留幾日,好唔化算喎! (2013-10-30 19:55) 

呢個極有可能係醉爆伴郎團,冇計~

freezefox 2013-10-31 14:25
隨風:咁下好似好D@@? (2013-10-30 23:28) 

下面近球場,臨場感會好D,就就肯定睇唔到對面做梗咩,太遠了。又幾乎係水平角度。

上面偏角可以睇哂成個場,但臨場感會差D 囉。因為真係離得好遠。

freezefox 2013-10-31 15:47
頂你………倫敦過利物浦,車費都已經成千蚊有多!

計埋入會費,波飛,睇場波要兩千蚊!

隨風 2013-10-31 18:54
早一個月就貴咁多?

我個陣早左兩個月到買 Exeter->Liverpool->London都係廿磅多d咋喎

一係考慮下搭巴士?

freezefox 2013-10-31 19:14
隨風:早一個月就貴咁多?
我個陣早左兩個月到買 Exeter->Liverpool->London都係廿磅多d咋喎
一係考慮下搭巴士? (2013-10-31 18:54) 

係呀!嚇左我一跳!我個陣去曼巿都係三十幾磅之嘛!

火車都要搭成三個鐘………巴士要搭幾耐?

咁既價值,我包架車都得囉。

隨風 2013-10-31 20:49
freezefox:係呀!嚇左我一跳!我個陣去曼巿都係三十幾磅之嘛!
火車都要搭成三個鐘………巴士要搭幾耐?
....... (2013-10-31 19:14) 

http://www.nationalexpress.com/home.aspx

幫你search過十二月頭個D 搭五至六個鐘 十鎊有找

坐過一次都算舒服 如果唔介意搭咁耐可以諗諗

hkpremierleague 2013-10-31 21:59
巴士6個鐘太費時,火車轉眼就到,不如早點去行下好過

隨風 2013-10-31 22:17
hkpremierleague:巴士6個鐘太費時,火車轉眼就到,不如早點去行下好過 (2013-10-31 21:59) 

有錢緊係搭火車 但比成千蚊搭火車真係唔係個個好似你咁afford到

煙花 2013-11-01 00:31

hkpremierleague 2013-11-01 08:08
無錯,難得去旅行牙麻,不過都係用錢換時間

freezefox 2013-11-01 09:57
隨風:http://www.nationalexpress.com/home.aspx
幫你search過十二月頭個D 搭五至六個鐘 十鎊有找
....... (2013-10-31 20:49) 

唔該哂!

不過成六個鐘,我又要即日來回,睇怕都無咩可能搭巴士了………

煙花 2013-11-01 23:05

freezefox 2013-11-02 12:28
煙花:後生仔例外XD.....
老人家就通常用錢換時間 (2013-11-01 23:05) 

好明顯我係老人家啦!

隨風 2013-11-02 15:22
好明顯我就係後生仔

freezefox 2013-11-02 15:28
隨風:好明顯我就係後生仔[表情] [表情] [表情]  (2013-11-02 15:22) 

唔知去曼巿會唔會平D。可唔可以先去曼巿,再去利巿?曼巿去利巿應該唔會太貴。

查看完整版本: [-- 去英國睇英超既話有咩途徑買波飛? --] [-- top --]