查看完整版本: [-- (頭帖有各組抽籤結果)世界杯32強分組抽籤討論區 --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【球迷講場】 -> (頭帖有各組抽籤結果)世界杯32強分組抽籤討論區 [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

<<   1   2   3   4   5  >>  Pages: ( 6 total )

啪啪啪啪啪啪 2013-12-06 01:46

(頭帖有各組抽籤結果)世界杯32強分組抽籤討論區

====================================================================

香港時間 23:55 開始了

http://www.fifa.com/worldcup/index.html

啪啪啪啪啪啪 2013-12-06 01:48
仲有22個鐘左右就抽籤

仲有189日就開幕了

大家一齊黎討論下

啪啪啪啪啪啪 2013-12-06 01:52
歐洲有9隊非種子隊列入第4檔,

今次會先抽其中一隊歐洲非種子隊轉至第二檔

之前睇報導話今次既抽籤有內定之嫌,

話巴西、英格蘭、法國、墨西哥被編為A組。

巴西,肯定會成為A組種子隊,而且肯定會係揭幕戰上場。

啪啪啪啪啪啪 2013-12-06 02:03
http://hk.apple.nextmedia.com/sports/art/20131205/18537302

何輝講世界排名既評論

法羅群島、關島、列支敦士登

siuzac 2013-12-06 10:30
啪啪啪啪啪啪:歐洲有9隊非種子隊列入第4檔,
今次會先抽其中一隊歐洲非種子隊轉至第二檔
之前睇報導話今次既抽籤有內定之嫌,
....... (2013-12-06 01:52) 

英格蘭會唔會連16強都入唔到

HINNNS 2013-12-06 10:35
siuzac:英格蘭會唔會連16強都入唔到[表情] (2013-12-06 10:30) 

會唔會一分都拎唔到

火鳳凰 2013-12-06 12:26
siuzac:英格蘭會唔會連16強都入唔到[表情] (2013-12-06 10:30) 

英格蘭就算抽到瑞士、阿爾及利亞、伊朗都未必入到 16強啦……

蕃薯廠 2013-12-06 13:07
只要將意, 法, 荷是但一隊抽上POT 2 就9成有死亡之組睇

阿根廷, 荷蘭, 墨西哥, 法國

火鳳凰 2013-12-06 13:09
蕃薯廠:只要將意, 法, 荷是但一隊抽上POT 2 就9成有死亡之組睇 [表情]  (2013-12-06 13:07) 

基本上除非抽到希臘、波斯尼亞入 POT 2,是但抽到邊隊都可以叫死亡之組……

蕃薯廠 2013-12-06 13:16
火鳳凰:基本上除非抽到希臘、波斯尼亞入 POT 2,是但抽到邊隊都可以叫死亡之組……[表情] (2013-12-06 13:09) 

咁我覺得要意, 法, 荷, 葡其中兩隊抽埋同巴西/ 阿根廷一組先夠死亡, 其他5隊最多都係8強份子。

但我覺得個抽籤9成會做阿根廷一鑊

麻凡 2013-12-06 13:59

入到先奇怪~~可以算係超額完成開PARTY~~~

啪啪啪啪啪啪 2013-12-06 14:58
上屆英格蘭咁好既籤都次名出線,

今次可能小組賽出局

啪啪啪啪啪啪 2013-12-06 15:00
我係德粉,最唔想抽到既對手係意大利,

同意大利踢真係下風波。

ArSo 2013-12-06 15:31
火鳳凰:基本上除非抽到希臘、波斯尼亞入 POT 2,是但抽到邊隊都可以叫死亡之組……[表情] (2013-12-06 13:09) 

呢兩隊都唔易踢

啪啪啪啪啪啪 2013-12-06 15:44
如果係巴西對意大利或荷蘭,

啪啪啪啪啪啪 2013-12-06 22:59
仲有一個鐘

啪啪啪啪啪啪 2013-12-06 23:01
FIFA 官網同 TVB 會全程直播

啪啪啪啪啪啪 2013-12-06 23:52
http://www.fifa.com/worldcup/final-draw/live-blog.html

原來 app store 金同 google play 都可以收睇到

KeL 2013-12-06 23:58
READY

啪啪啪啪啪啪 2013-12-06 23:59
之前傳聞有黑客已經睇到內定抽籤結果

啪啪啪啪啪啪 2013-12-07 00:00
KeL:READY[表情] [表情] [表情]  (2013-12-06 23:58) 

今次 Pot 2 / 3 被人無視

thmscpl 2013-12-07 00:01
come on

CopoeL 2013-12-07 00:01
啪啪啪啪啪啪:FIFA 官網同 TVB 會全程直播
 (2013-12-06 23:01) 

咁TBB 既轉播可有可冇了

啪啪啪啪啪啪 2013-12-07 00:01

魚蛋 2013-12-07 00:01

啪啪啪啪啪啪 2013-12-07 00:01

Delighted to personally meet Brazil's Head of State @dilmabr before the #FinalDraw. Good Luck to every team!
11:55 PM - 6 Dec 2013

怒射角球旗 2013-12-07 00:02

啪啪啪啪啪啪 2013-12-07 00:02
CopoeL:咁TBB 既轉播可有可冇了[表情] (2013-12-07 00:01) 

我屋企有 TVB 收費台

唔知會唔會包埋有得睇

依家好似 $120 包體育台

啪啪啪啪啪啪 2013-12-07 00:03
鏡頭到會場啦

CopoeL 2013-12-07 00:03
啪啪啪啪啪啪:我屋企有 TVB 收費台
唔知會唔會包埋有得睇
....... (2013-12-07 00:02) 

MYTV 都有...

啪啪啪啪啪啪 2013-12-07 00:04

thmscpl 2013-12-07 00:04
CopoeL:咁TBB 既轉播可有可冇了[表情] (2013-12-07 00:01) 

有桂神

CopoeL 2013-12-07 00:05
thmscpl:有桂神[表情] (2013-12-07 00:04) 

........................................PETER 講野好難頂

啪啪啪啪啪啪 2013-12-07 00:06
TVB 原來明珠同翡翠都有

我睇緊既收費體育台反而無桂神

迪克 2013-12-07 00:06
Watching.

啪啪啪啪啪啪 2013-12-07 00:07
CopoeL:MYTV 都有...  (2013-12-07 00:03) 

你指今次抽籤定係到時直播

啪啪啪啪啪啪 2013-12-07 00:07

啪啪啪啪啪啪 2013-12-07 00:08
抽籤都要唱歌助慶 ??

ArreatSummit 2013-12-07 00:13
幾點先正式開始?

CopoeL 2013-12-07 00:13
啪啪啪啪啪啪:你指今次抽籤定係到時直播 (2013-12-07 00:07) 

到時?到時唔知,我指係依家.,

啪啪啪啪啪啪 2013-12-07 00:15
ArreatSummit:幾點先正式開始? (2013-12-07 00:13) 

抽籤典禮已經開始緊

正式抽籤真係唔知,

通常呢 D 都要等廿分鐘走唔甩

thmscpl 2013-12-07 00:15
ArreatSummit:幾點先正式開始? (2013-12-07 00:13) 

我都想知

啪啪啪啪啪啪 2013-12-07 00:16
CopoeL:到時?到時唔知,我指係依家., (2013-12-07 00:13) 

我記得收費台一定全程直播

免費台好似唔少過 22 場

香港廣大的球迷有福了, 無線電視今天宣布,正式獲得國際足協委任為「2014巴西世界盃」大會指定的香港廣播機構,全香港的觀眾從此將可以透過五條電視頻道,包括,翡翠台、高清翡翠台、明珠台、J2和互動新聞台,免費欣賞到全球最為矚目的足球盛事。

另外,國際足協首次發放的網絡及流動傳送獨家廣播權,亦由無線電視所獲得,這代表著在「2014巴西世界盃」舉行期間,各位觀眾只要能接通互聯網,不論在電腦、智能手機或平板電腦上都能夠隨時隨地緊貼每一場比賽的即時動態,感受足球帶給大家的熾熱氣氛。

無線電視將於2014年6月12日至7月13日期間,在免費數碼地面電視頻道及模擬制式電視網絡直播22場世界杯賽事,包括6場主要賽事,及每日賽事精華,而一眾球迷亦可於「無線網絡電視」收費電視平台,欣賞全部64場直播賽事。

雖然離「2014巴西世界盃」正式上演賽期尚有一年多,但大家也不用等太久,因為無電視會在6月15日開始,直播16場的「2013洲際國家盃」及「世青盃2013」,讓大家率先感受足球的神奇魔力,齊來迎接「2014巴西世界盃」。

啪啪啪啪啪啪 2013-12-07 00:18
不過好似無講過計唔計 myTV

thmscpl 2013-12-07 00:18
TVB 係度吹水拖時間

啪啪啪啪啪啪 2013-12-07 00:19
TVB 收費體育台 + 明珠台都去哂會場現場

翡翠台仲係吹緊水

啪啪啪啪啪啪 2013-12-07 00:23
回顧哂咁多屆決賽

係咪即係就開始

啪啪啪啪啪啪 2013-12-07 00:24
THE POTS
Pot 1:
Argentina, Brazil, Belgium, Colombia, Germany, Spain, Switzerland, Uruguay

Pot 2:
Algeria, Cameroon, Chile, Côte d’Ivoire, Ecuador, Ghana, Nigeria

Pot 3:
Australia, Costa Rica, Honduras, Iran, Japan, Korea Republic, Mexico, USA

Pot 4:
Bosnia-Herzegovina, Croatia, England, France, Greece, Italy, Netherlands, Portugal, Russia

A reminder that one team from Pot 4 will be drawn into Pot 2 to make all four pots even.

啪啪啪啪啪啪 2013-12-07 00:25
西班牙領隊迪保斯基拎返隻世界杯出黎

德國要報仇

thmscpl 2013-12-07 00:25
叫del bosque出黎做咩

查看完整版本: [-- (頭帖有各組抽籤結果)世界杯32強分組抽籤討論區 --] [-- top --]