查看完整版本: [-- 東京近郊幾問 --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【好友遊蹤】 -> 東京近郊幾問 [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

<<   1   2   3  >>  Pages: ( 3 total )

英俊 2014-01-24 00:48

東京近郊幾問

6月會去東京6日,本身都諗住會預時間去近郊睇下,點知原來東京近郊有咁多地方去(所以好後悔只係去6日)

本身預咗2日1夜係箱根(用箱根周遊券)

即係得返4日,岩岩又知原來江之島同鎌倉都有周遊券可以去玩下

想問下江之島同鎌倉值唔值得去?1日夠唔夠?

同埋得返3日留係東京市會唔會太少?

阿童木 2014-01-24 01:13
江之島同鎌倉1日剛剛好,夜晚可以去埋橫濱晚飯睇夜景再出返東京。

3日東京市區多唔多 ? 睇你行程喎,基本上新宿,池袋之類購物地方周圍差不多,我無乜興趣。

反而我會去下d古色古香既地方,例如川越,青梅,買野就可以去下北澤,高尾山行下山...

英俊 2014-01-24 01:36
阿童木:江之島同鎌倉1日剛剛好,夜晚可以去埋橫濱晚飯睇夜景再出返東京。
3日東京市區多唔多 ? 睇你行程喎,基本上新宿,池袋之類購物地方周圍差不多,我無乜興趣。
反而我會去下d古色古香既地方,例如川越,青梅,買野就可以去下北澤,高尾山行下山...
....... (2014-01-24 01:13) 

即係江之島同鎌倉可以即日來回?

如果我去完江之島同鎌倉之後果兩日係去箱根,咁我好唔好索性係江之島同鎌倉住一晚?

阿童木 2014-01-25 01:37
英俊:即係江之島同鎌倉可以即日來回?
如果我去完江之島同鎌倉之後果兩日係去箱根,咁我好唔好索性係江之島同鎌倉住一晚? (2014-01-24 01:36) 

好小定聽人講住江之島同鎌倉喎,應該會幾貴下。

英俊 2014-01-27 02:13
阿童木:好小定聽人講住江之島同鎌倉喎,應該會幾貴下。 (2014-01-25 01:37) 

咁我唔住了...如果跟返呢個行程住池袋定係上野好?

上野就係羽田一程車就到,來回機場方便

池袋就近新宿,出入市區同郊區方便...

freezefox 2014-01-27 10:32
英俊:咁我唔住了...如果跟返呢個行程住池袋定係上野好?
上野就係羽田一程車就到,來回機場方便
....... (2014-01-27 02:13) 

你唔係應該考慮下一站箱根咩?

英俊 2014-01-27 14:10
freezefox:你唔係應該考慮下一站箱根咩? (2014-01-27 10:32) 

所以咪考慮緊住新宿附近...有車直接去箱根....

阿童木 2014-01-27 15:31
我覺得成田就住新宿搭小田急,羽田唔熟

英俊 2014-01-27 16:40
阿童木:我覺得成田就住新宿搭小田急,羽田唔熟[表情]
[圖片] (2014-01-27 15:31) 

去箱根好似剩係得呢個方法...同埋呢個買pass又平D...

阿童木 2014-01-27 17:33
英俊:去箱根好似剩係得呢個方法...同埋呢個買pass又平D...[表情] (2014-01-27 16:40) 

仲有就係jr小田原站有直達箱根巴士,不過當然搭小田急浪漫號喇

英俊 2014-01-27 17:36
阿童木:仲有就係jr小田原站有直達箱根巴士,不過當然搭小田急浪漫號喇  (2014-01-27 17:33) 

我就係想揀小田急浪漫號,快好多

freezefox 2014-01-28 00:49
阿童木:仲有就係jr小田原站有直達箱根巴士,不過當然搭小田急浪漫號喇  (2014-01-27 17:33) 

我都係搭呢架!朝早六點幾左右出發,八點幾就到了!

阿童木 2014-01-28 01:23
freezefox:我都係搭呢架!朝早六點幾左右出發,八點幾就到了! (2014-01-28 00:49) 

架車普通過普通,唔知點解叫浪漫號

freezefox 2014-01-28 01:25
阿童木:架車普通過普通,唔知點解叫浪漫號 [表情] (2014-01-28 01:23) 

搭左會有浪漫既事發生。

英俊 2014-01-29 19:15
雖然話間間溫泉酒店差唔多,但我想問下住邊度會方便D?

煙花 2014-01-29 21:30
用戶被禁言,該主題自動屏蔽!

英俊 2014-02-03 22:08
一個人係箱根真係好難搵酒店...有無介紹

太伊 2014-02-03 23:09
一個人去溫泉酒店唔係講住邊間,係講邊間會畀你一個人…
因為驚你自殺
所以唔到你揀架啦……

英俊 2014-02-04 02:00
太伊:一個人去溫泉酒店唔係講住邊間,係講邊間會畀你一個人…
因為驚你自殺[表情]
所以唔到你揀架啦……[表情]  (2014-02-03 23:09) 

想試下浸都唔得

阿童木 2014-02-04 21:26
一之湯有一人房,可以上網book

http://www.ichinoyu.co.jp/index.php

太伊 2014-02-04 21:52
英俊:[表情]想試下浸都唔得[表情] (2014-02-04 02:00) 

一定有
基本上都係貴野先有
所以好好享受

我上次去登別同白浜淡季都係去左嗰度最貴嗰間,因為一丁友要一泊二食基本上都冇選擇……
素泊既話附近又唔容易搵食……

英俊 2014-02-05 00:13
太伊:一定有
基本上都係貴野先有
所以好好享受[表情]
....... (2014-02-04 21:52) 

有無可能自己間房有溫泉?

英俊 2014-02-05 00:14
阿童木:一之湯有一人房,可以上網book
http://www.ichinoyu.co.jp/index.php  (2014-02-04 21:26) 

都唔算太貴,本身我都預咗1千蚊

太伊 2014-02-05 02:29
英俊:有無可能自己間房有溫泉?[表情] (2014-02-05 00:13) 

呢樣真係冇可能
佢真係驚你會去自殺

怕咩醜,浸溫泉就人人都係咁架啦
除非你怕自己有反應je

英俊 2014-02-05 02:45
太伊:呢樣真係冇可能
佢真係驚你會去自殺[表情]
怕咩醜,浸溫泉就人人都係咁架啦[表情]
....... (2014-02-05 02:29) 

聽講果邊有男女混浴仲要唔著衫褲...

太伊 2014-02-05 10:05
英俊:聽講果邊有男女混浴仲要唔著衫褲... (2014-02-05 02:45) 

想太多了吧?我知有男女混浴畀一家大細一齊玩,但一定要著泳衣的
裸浸一定分開男女

freezefox 2014-02-05 18:56
太伊:想太多了吧?我知有男女混浴畀一家大細一齊玩,但一定要著泳衣的[表情]
裸浸一定分開男女 (2014-02-05 10:05) 

當真係有男女同浴既裸浸,肯比你睇既都係你唔會想睇既。

真係想睇野,過歐洲D 天體沙灘啦。任你睇呀。

freezefox 2014-02-05 18:58
太伊:一個人去溫泉酒店唔係講住邊間,係講邊間會畀你一個人…
因為驚你自殺[表情]
所以唔到你揀架啦……[表情]  (2014-02-03 23:09) 

唔係呀。我上次去箱根都係一個人自己去。無問題架。大把酒店揀。

freezefox 2014-02-05 19:01
太伊:一定有
基本上都係貴野先有
所以好好享受[表情]
....... (2014-02-04 21:52) 

都唔係哎。只要唔係旺季,大時大節(尤其係日本既本土節日),避開星期五、六,其他日子平一半。我個次去箱根個間都唔錯呀。房夠大,有露天風呂,都唔駛一千。但一到星期六就跳到去千幾二千。

freezefox 2014-02-05 19:03
英俊:有無可能自己間房有溫泉?[表情] (2014-02-05 00:13) 

私家風呂囉。有架!貴之嘛。有D 去到三、四千一夜。你唔會考慮係話?

呢D 情侶先會考慮既者。你一丁友,駛鬼私家風呂咩?

英俊 2014-02-06 01:18
freezefox:都唔係哎。只要唔係旺季,大時大節(尤其係日本既本土節日),避開星期五、六,其他日子平一半。我個次去箱根個間都唔錯呀。房夠大,有露天風呂,都唔駛一千。但一到星期六就跳到去千幾二千。 (2014-02-05 19:01) 

上次你去邊間?我想搵間交通方便+好景的酒店

freezefox 2014-02-06 08:50
英俊:上次你去邊間?我想搵間交通方便+好景的酒店[表情] (2014-02-06 01:18) 

我個間交通好唔方便架喎………

景就好好,對正富士山!

freezefox 2014-02-06 08:51
不過成幾年前,好難搵番D 資料………返香港後再睇睇。

英俊 2014-03-04 06:35
原來箱根都幾大....又強羅又剩咁

住邊度會好d?

freezefox 2014-03-04 12:01
英俊:原來箱根都幾大....又強羅又剩咁
住邊度會好d? (2014-03-04 06:35) 

幾乎唔記得左要答你添………

無記錯應該係呢間,箱根皇宮飯店:

http://www.agoda.com/zh-hk/palace-hotel-hakone/hotel/hakone-jp.html?asq=PNjekqyzc4ToFPhGfYomOt1oI%2b1avJZyPn0ArM6t9LiFebw8ozfF7rZmAm%2b%2fuASBw%2fp4Mv%2b3a6zAiCfLLXz2VDRZA%2fUAece5hrzdMNOp4ltIjErcyJ%2bLGNseqJoWN4GbTd8a%2bp7G5tbfl8Z%2ffSP4VWjISXalGGQXPeru0MiPxANbdGWiViy10xuQz2xA8mhhia5cbbpq1YCB4%2bIkpKUCllyN0ADWaon93tIT%2bKhp7Y%2feHxYdZvzsfLQzVFoJgsmU1HEKjXjmHZIJ3Ub%2fErCDY%2fe%2fbSKnH1m8%2fRNVm1I%2fdKAoNi1V7HHjZU3YJJms%2fXYF&tyra=1|7

freezefox 2014-03-04 12:20
頭先幫你望下,好似呢幾間都幾岩你:

http://www.agoda.com/zh-hk/hotel-senkei/hotel/hakone-jp.html?asq=PNjekqyzc4ToFPhGfYomOt1oI%2b1avJZyPn0ArM6t9LiFebw8ozfF7rZmAm%2b%2fuASBw%2fp4Mv%2b3a6zAiCfLLXz2VDRZA%2fUAece5hrzdMNOp4ltIjErcyJ%2bLGNseqJoWN4GbTd8a%2bp7G5tbfl8Z%2ffSP4VWjISXalGGQXPeru0MiPxANbdGWiViy10xuQz2xA8mhhia5cbbpq1YCB4%2bIkpKUCllyN0ADWaon93tIT%2bKhp7Y%2feHxYdZvzsfLQzVFoJgsmU1HEKjXjmHZIJ3Ub%2fErCDYyGjU5eGzGy6IKpWDmGP%2bwAoNi1V7HHjZU3YJJms%2fXYF&tyra=1|2

http://www.agoda.com/zh-hk/hakone-tenseien-hotel/hotel/hakone-jp.html?asq=PNjekqyzc4ToFPhGfYomOt1oI%2b1avJZyPn0ArM6t9LiFebw8ozfF7rZmAm%2b%2fuASBw%2fp4Mv%2b3a6zAiCfLLXz2VDRZA%2fUAece5hrzdMNOp4ltIjErcyJ%2bLGNseqJoWN4GbTd8a%2bp7G5tbfl8Z%2ffSP4VWjISXalGGQXPeru0MiPxANbdGWiViy10xuQz2xA8mhhia5cbbpq1YCB4%2bIkpKUCllyN0ADWaon93tIT%2bKhp7Y%2feHxYdZvzsfLQzVFoJgsmU1HEKjXjmHZIJ3Ub%2fErCDY1gPaA19OXR%2bG%2fosBONA%2fnprcyNy8nLppDKg0naNPu%2fL&tyra=1|4

http://www.agoda.com/zh-hk/hilton-odawara-resort-spa/hotel/hakone-jp.html?asq=PNjekqyzc4ToFPhGfYomOt1oI%2b1avJZyPn0ArM6t9LiFebw8ozfF7rZmAm%2b%2fuASBw%2fp4Mv%2b3a6zAiCfLLXz2VDRZA%2fUAece5hrzdMNOp4ltIjErcyJ%2bLGNseqJoWN4GbTd8a%2bp7G5tbfl8Z%2ffSP4VWjISXalGGQXPeru0MiPxANbdGWiViy10xuQz2xA8mhhia5cbbpq1YCB4%2bIkpKUCllyN0ADWaon93tIT%2bKhp7Y%2feHxYdZvzsfLQzVFoJgsmU1HEKjXjmHZIJ3Ub%2fErCDY45RCaBDPigeLsrhP9tGIR1rcyNy8nLppDKg0naNPu%2fL&tyra=1|11

英俊 2014-03-04 16:25
你比果D房全部都係雙床房...有無D單床房介紹下...

同埋老狐你覺得住箱根的邊度會比較好?因為我聽講有D地方要自己揸車先去到

freezefox 2014-03-04 16:41
英俊:你比果D房全部都係雙床房...有無D單床房介紹下...[表情]
同埋老狐你覺得住箱根的邊度會比較好?因為我聽講有D地方要自己揸車先去到 (2014-03-04 16:25) 

唔係呀。最出名個幾個景點附近既酒店全部都有巴士或火車直達架。我上次去都無自駕。都係搭巴士咋。

但如果你真係想方便既,最方便當然係箱根湯本。就係火車站隔離。但觀景一定無咁好囉,係條大明渠隔離。同對住蘆之湖呀,富士山呀個D 當然係兩個世界。

freezefox 2014-03-04 16:42
單床雙床你訂房個陣自己要求既者。再唔係訂日式房囉,訓地下,唔駛煩咩床啦。

英俊 2014-03-04 16:46
freezefox:單床雙床你訂房個陣自己要求既者。再唔係訂日式房囉,訓地下,唔駛煩咩床啦。[表情] [表情] [表情]  (2014-03-04 16:42) 

有單人房訓tatami咁爽?我又想試下

freezefox 2014-03-04 16:50
上面四間,箱根湯本仙景同箱根湯本天成園都係位處最方便既箱根湯本區。係火車站搭巴士,甚至你唔介意,行去酒店都仲得。

皇宮飯店係最遠既。去到盧之湖個邊,要誇過中間D山又或者繞個大圈先到。搭巴士都要大半個鐘。但風景甚佳。可以遠眺蘆之湖同富士山!價錢亦都算合理。但入夜後方圓百里鬼影都無隻,想去七仔買個杯面食都唔得,要有心理預備。

小田原希爾頓其實己經遠離箱根的了。可以唔駛考慮呢間。

英俊 2014-03-04 16:51
freezefox:唔係呀。最出名個幾個景點附近既酒店全部都有巴士或火車直達架。我上次去都無自駕。都係搭巴士咋。
但如果你真係想方便既,最方便當然係箱根湯本。就係火車站隔離。但觀景一定無咁好囉,係條大明渠隔離。同對住蘆之湖呀,富士山呀個D 當然係兩個世界。 (2014-03-04 16:41) 

即係住蘆之湖隔離會好景D?如果想睇富士山又應該揀住邊度?

freezefox 2014-03-04 17:12
英俊:即係住蘆之湖隔離會好景D?如果想睇富士山又應該揀住邊度? (2014-03-04 16:51) 

至少個住個間睇到富士山。當然唔係間間房都睇到。我地住最平既房,九成九睇唔到。但行出去都仲睇到的。

英俊 2014-03-04 18:01
http://www.jalan.net/uw/uwp3200/uww3201init.do?callbackHistFlg=1&yadNo=311844&stayCount=1&roomCount=1&stayDay=30&rootCd=04m&stayYear=2014&stayMonth=6&adultNum=1&maxPrice=14000&distCd=01&smlCd=141602&childPriceFlg=0&roomCrack=100000&screenId=UWW3101&planCd=00474537&roomTypeCd=0117053

其實我對呢間有D興趣,不過我唔係幾明,好多酒店的和室都係比4-5個人用,點解呢間又話係一人旅?即係要同人share房?

freezefox 2014-03-04 18:55
英俊:http://www.jalan.net/uw/uwp3200/uww3201init.do?callbackHistFlg=1&yadNo=311844&stayCount=1&roomCount=1&stayDay=30&rootCd=04m&stayYear=2014&stayMonth=6&adultNum=1&maxPrice=14000&distCd=01&smlCd=141602&childPriceFlg .. (2014-03-04 18:01) 

一人旅咪一人既價錢囉。有咩問題?

英俊 2014-03-04 19:38
freezefox:一人旅咪一人既價錢囉。有咩問題? (2014-03-04 18:55) 

我就係驚要同人share房...

freezefox 2014-03-04 22:45
英俊:我就係驚要同人share房... (2014-03-04 19:38) 

SHARE房就唔會收你咁貴啦。

英俊 2014-03-04 23:33
freezefox:SHARE房就唔會收你咁貴啦。 (2014-03-04 22:45) 

一個人用咁大個空間咁爽?

freezefox 2014-03-04 23:56
英俊:一個人用咁大個空間咁爽?[表情] (2014-03-04 23:33) 

你平時BOOK酒店唔係既咩?

英俊 2014-03-05 00:48
freezefox:你平時BOOK酒店唔係既咩? (2014-03-04 23:56) 

有埋和室的空間喎...本身for4-5個人的空間而家收咁平?

查看完整版本: [-- 東京近郊幾問 --] [-- top --]