查看完整版本: [-- [轉貼]千場在即,專家評雲格時期最佳11人 --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【球迷講場】 -> [轉貼]千場在即,專家評雲格時期最佳11人 [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

<<   1   2  >>  Pages: ( 2 total )

迪克 2014-03-21 15:47

[轉貼]千場在即,專家評雲格時期最佳11人

本週末阿仙奴將在作客挑戰聯賽榜首球隊車路士,而今場比賽也將會是雲格在阿仙奴所執教的第1000場正式比賽。在此關頭,各路英國媒體均作出特別企劃以慶賀教授即將完成這一里程碑。《天空體育》的著名足球專家阿倫-史密夫也特別撰文選出了他心中的雲格帳下阿仙奴最佳11人。

門將:列文
列文是阿仙奴49場不敗賽季的主力門將。他的確有過頭腦充血的衝動時刻,但你無法否認他的出色。他在阿仙奴時,正逢自己的職業黃金期,沒有犯下太多的過錯。

右閘:沙格拿
最佳右閘的位置上沙格拿和羅倫有的一拼。我選擇沙格拿的理由是他在相當的一段時間內都出色的完成了自己的工作。他是個很棒的球員、富有進取心並且隨時準備好了為球隊去拚命。

中堅:甘寶
選擇最佳中堅不是件容易的事,目前現役阿仙奴的後衛們也做得很不錯,但我覺得甘寶有理由佔據一席之地。當他在他的高峰期時,他是一個怪物、一個野獸,富有力量和節奏感。

中堅:哥斯尼
我選擇哥斯尼做甘寶的搭檔,他的機動性會讓他成為後衛們的好夥伴。當然,我覺得梅迪薩卡也有機會躋身最佳之列。

左閘:艾殊利高爾
艾殊利高爾的入選毫無爭議。他是世界上最佳左閘之一,他長期處於自己的競技巔峰中。對阿仙奴來說,沒能更長時間地留住他,這著實讓人遺憾。

右中場:禾確特
最佳右中場的位置上,龍格堡也有機會入選。但為了平衡我選出的這套陣容,我選擇了速度和球場覆蓋面更大的「小老虎」。

中場:韋拉
韋拉出現在這裡在正常不過了,他理應是這套陣容的隊長。他是天生的領袖,並對阿仙奴更衣室有著絕對的控制力。當他帶球向前,你無法阻止他。

中場:法比加斯
韋舒亞和藍斯也是出色的年輕球員,但他們目前還沒有拿出持續多年的優異表現。法比加斯是一名一流的球員,我們很幸運見証了他的成長。

左中場:皮利斯
皮利斯同樣是必須入選這套最佳陣容的。當他拿球時,他就像是魔術師一樣,他的速度也非常的快。他技術出眾,並且也是一名出色的射手。

前鋒:雲佩斯 及 亨利
在他們的巔峰狀態下,他倆絕對成為很好的鋒線搭檔,並且完成無數的入球。實際上,他們的確也在阿仙奴曾經搭檔過,第一次是在亨利轉會巴塞隆拿前,第二次是在亨利重新成為兵工廠之後。這兩位都是阿仙奴歷史長河中的名宿卓越球員。

P.S.

However, we made his task a little trickier by excluding those whomade their Arsenal debuts BEFORE Wenger took charge at the club - so noplaces for the likes of Dennis Bergkamp, Ian Wright and David Seaman inthis particular line-up.

迪克 2014-03-21 15:50
作為阿迷,

我prefer柏金多過雲佩斯,lauren多過sagna,adams多過k6

迪克 2014-03-21 15:51
個人喜好,overmars>walcott

posouth 2014-03-21 16:03
迪克:作為阿迷,
我prefer柏金多過雲佩斯,lauren多過sagna,adams多過k6 (2014-03-21 15:50) 

一樣, Lauren > Sagna. 龍門竟唔係Seaman.

前面覺得Henry >> Ian Wright / Bergkamp > Van Persie.

utadahikaru20 2014-03-21 16:10
沙格拿有份我都笑而不語了.....

羅力亞 2014-03-21 16:11
柏金X亨利 the best       

火鳳凰 2014-03-21 16:14
我prefer柏金多過雲佩斯,lauren多過sagna,adams多過k6 (2014-03-21 15:50) 

bergkamp, adams 兩個傳奇人物真係無咩理由無……

http://www.arsenal.com/history/gunners-greatest-50-players

greatest 50 players 既二、三位都唔入選……

麻凡 2014-03-21 16:14
大部份不認同................

麻凡 2014-03-21 16:15
我地自己都選啦不如~~~~~~~~

火鳳凰 2014-03-21 16:19
迪克:個人喜好,overmars>walcott (2014-03-21 15:51) 

overmars / ljungberg 你會揀邊個?

國球旗 2014-03-21 16:22
禁區之狐呢

麻凡 2014-03-21 16:27
國球旗:禁區之狐呢[表情]  (2014-03-21 16:22) 

你個人喜好啫~~~~
快d選11個啦~~~

麻凡 2014-03-21 16:27
火鳳凰:overmars / ljungberg 你會揀邊個? (2014-03-21 16:19) 

你呢?

火鳳凰 2014-03-21 16:32
麻凡:你呢?
 (2014-03-21 16:27) 

我會揀 ljungberg,覺得佢對阿仙奴既貢獻大過 overmars……

國球旗 2014-03-21 16:33
麻凡:你個人喜好啫~~~~
快d選11個啦~~~[表情] (2014-03-21 16:27) 

叫個車迷揀 11 個,我好有興趣你會點揀 11 個最佳車陣。

國球旗 2014-03-21 16:34
火鳳凰:我會揀 ljungberg,覺得佢對阿仙奴既貢獻大過 overmars…… (2014-03-21 16:32) 

x2

揀 Walcott 果個真係得啖笑

KeL 2014-03-21 16:48
柏金都無

麻凡 2014-03-21 16:50
國球旗:叫個車迷揀 11 個,我好有興趣你會點揀 11 個最佳車陣。[表情] [表情] (2014-03-21 16:33) 

呵~~~~~
你地開左個topic先啦~~~

stevewong_20 2014-03-21 16:53
ljungberg 以前成日爆分GA

麻凡 2014-03-21 16:56
我的選擇~~

~~~~~~~~~~~施文~~~~~~~~
羅倫~~~阿當斯~~~蘇金保~~~A.高爾
龍格堡~~~韋拉~~~比提~~~皮利斯
~~~~~~柏金~~~~~亨利~~~~~~~

fatman 2014-03-21 17:24
無柏金

啪啪啪啪啪啪 2014-03-21 17:39

嘩,完全同我一樣

不過我覺得龍格堡應該代替禾確特

火鳳凰 2014-03-21 17:55
ESPN 揀既 best 11 同 worst 11:

subs: seaman, dixon, toure, petit, ljungberg, ian wright, van persie

subs: manninger, squillaci, cygan, denilson, park chu-young, danilevicius, chamakh

國球旗 2014-03-21 18:02
火鳳凰:ESPN 揀既 best 11 同 worst 11:
[圖片]
subs: seaman, dixon, toure, petit, ljungberg, ian wright, van persie
....... (2014-03-21 17:55) 

Senderos 無份

fatman 2014-03-21 18:03
worst 11 : eboue arshavin

羅力亞 2014-03-21 18:34
國球旗:x2
揀 Walcott 果個真係得啖笑 [表情] [表情] (2014-03-21 16:34) 

X3

thmscpl 2014-03-21 18:56
冇bergkamp, seaman, adams可能係因為佢地係雲加黎之前已經踢緊,所以唔計.....

thmscpl 2014-03-21 18:59
國球旗:Senderos 無份 [表情] (2014-03-21 18:02) 

冇djourou

迪克 2014-03-21 22:21
我都有諗個專家係咪計埋要由雲加買入
如果係,無阿當斯同施文就合理。

迪克 2014-03-21 22:22
火鳳凰:overmars / ljungberg 你會揀邊個? (2014-03-21 16:19) 

我一定揀OVERMARS

我係因為OVERMARS而愛上ARSENAL

迪克 2014-03-21 22:27
國球旗:叫個車迷揀 11 個,我好有興趣你會點揀 11 個最佳車陣。[表情] [表情] (2014-03-21 16:33) 

ALL TIME?

洛賓--杜奧巴--蘇拿
林伯-馬基利尼-艾辛
A.COLE-泰利-拿保夫/迪西里-彼得斯古/伊雲洛域
施治

要拿保夫/迪西里因為覺得迪西里係AC時先係高峰
o黎到已經開始走下坡

迪克 2014-03-21 22:29
原來真係只計WENGER簽入

However, we made his task a little trickier by excluding those who made their Arsenal debuts BEFORE Wenger took charge at the club - so no places for the likes of Dennis Bergkamp, Ian Wright and David Seaman in this particular line-up.

迪克 2014-03-21 22:33
如果只計由雲加簽入/升上一隊o既

咁我o既選擇係:

列文
羅倫-SOL-梅迪薩卡-A.COLE
OVERMARS-韋拉-路斯基-法比-皮里斯
亨利

火鳳凰 2014-03-21 22:43
迪克:如果只計由雲加簽入/升上一隊o既
咁我o既選擇係:
列文
....... (2014-03-21 22:33) 

揀 rosicky 都唔揀 ljungberg / van persie?

睇黎你好唔妥佢兩個……

鮮吊甬仔 2014-03-21 22:50
無龍格堡............

迪克 2014-03-21 23:04
火鳳凰:揀 rosicky 都唔揀 ljungberg / van persie?[表情]
睇黎你好唔妥佢兩個……[表情] (2014-03-21 22:43) 

路斯基係FANS心目中係加晒分

繼柏金後,佢係第2個大家好希望好希望佢可以係阿記掛靴o既球員

唔係唔妥龍格寶
但位置上我揀左overmars就唔可能要埋佢
佢打中路唔及係邊路再入楔咁堅抽

啪啪啪啪啪啪 2014-03-22 07:10
迪克,我地真係眼光好似

不過我會唔要洛賓,換哈索賓基

右閘會用彼得斯古

迪克 2014-03-22 09:35
哈索賓基都係車仔名將
不過我見放左杜奧巴,想平衡下,所以揀左隻快翼

迪克 2014-03-22 09:37
左閘有諗過拿索斯
但再諗深一層,a.Cole比佢應該更具級數

麻凡 2014-03-22 11:11

ok, 車仔冇乜情意結, 諗左個人喜歡的, 唔理實際作用了~~~~

怪陣:

~~~~~~~~~~~~杜奧巴~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~KUN~~~~~~~蘇拿~~~~~~~~
~~~洛賓~~~~林伯~~~~韋斯~~~~~杜夫~~~
~~~~A.COLE~~~~泰利~~~~伊雲洛域~~~~~
~~~~~~~~~~~~~施治~~~~~~~~~~~~~

後備: 胡禮仔, 老孫, 艾辛, 拿保夫, 馬基利尼 (龍門諗唔到了)

迪克 2014-03-22 11:37
KUN??
SUN??

羅力亞 2014-03-22 11:38
麻凡:ok, 車仔冇乜情意結, 諗左個人喜歡的, 唔理實際作用了~~~~[表情]
怪陣:
....... (2014-03-22 11:11) 

老孫?

迪克 2014-03-22 11:40
羅力亞:老孫? (2014-03-22 11:38) 

明顯係曼城車仔聯...大家都係藍軍...

麻凡 2014-03-22 11:44
迪克:KUN??
SUN??[表情] [表情] [表情]
 (2014-03-22 11:37) 

係喎, 訓未醒~~~~
唔係同一隊架咩?

迪克 2014-03-22 11:45
麻凡:係喎, 訓未醒~~~~
唔係同一隊架咩? [表情] (2014-03-22 11:44) 

明既...曼城同車仔都藍色
最衰都係佢地啦!撞色!

羅力亞 2014-03-22 11:46
迪克:明顯係曼城車仔聯...大家都係藍軍... (2014-03-22 11:40)

咁唔怪得之有胡禮仔

麻凡 2014-03-22 11:47
迪克:KUN??
SUN??[表情] [表情] [表情]
 (2014-03-22 11:37) 

胡禮仔有冇踢過車仔呀咁...........

羅力亞 2014-03-22 11:47
麻凡:胡禮仔有冇踢過車仔呀咁...........[表情] (2014-03-22 11:47)

Senior career*
Years                      Team      
1999–2005        Manchester City      
2005–2008        Chelsea      
2008–2011        Manchester City        

迪克 2014-03-22 11:53
麻凡:胡禮仔有冇踢過車仔呀咁...........[表情] (2014-03-22 11:47) 

有。可能就係佢搞亂左你啦

麻凡 2014-03-22 12:06
迪克:有。可能就係佢搞亂左你啦 (2014-03-22 11:53)

可能係, 因為我好鍾意睇胡禮仔同老孫的組合, 佢地好有默契, 而我又有印象胡禮仔踢過車仔....
KUN就冇藉口了, 或者.............我撈亂左基斯普啩..............

查看完整版本: [-- [轉貼]千場在即,專家評雲格時期最佳11人 --] [-- top --]