查看完整版本: [-- 《變種特攻:未來同盟戰》 --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【劇集影評】 -> 《變種特攻:未來同盟戰》 [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

<<   1   2   3   4  >>  Pages: ( 4 total )

羅力亞 2014-03-25 13:29

《變種特攻:未來同盟戰》

http://www.youtube.com/watch?v=pK2zYHWDZKo
X-MEN: DAYS OF FUTURE PAST - Official Trailer (2014)

http://www.youtube.com/watch?v=6acRHWnfZAE
X-Men: Days of Future Past | Official Trailer 2 [HD]

https://www.youtube.com/watch?v=gsjtg7m1MMM
X-Men: Days of Future Past | Official Trailer 3 [HD]

羅力亞 2014-03-25 13:36

羅力亞 2014-03-25 13:39

羅力亞 2014-03-25 13:41
[我自己的理解,都唔係好清楚,可能有d亂]

TImeline:
First Class>X1-X3>狼人:武士激戰>未來同盟戰

今隻劇情有d平行時空feel
故事係狼人:武士激戰故事兩年之後
最後一幕講professor X同magneto突然出現揾狼人
因為係未來X-MEN比巨型機械人Sentinels追殺

接近滅族,所以要狼人返去過去(X-Men first class故事十年後)
叫後生版professor X 同magneto阻止導致未來X-MEN被追殺的原因(好似話刺殺議員,所以Trask Industry開波追殺?)

未肯定:
1.狼人點回到過去? shadow cat?Blink?(又係狼人做哂主角lol)

2.係未來追殺Xmen既機械人好似有Rogue的吸收能力.....,但由金屬組成,咁咪magneto玩哂?

btw 有哂Jennifer Lawrence, Ellen Page

麻凡 2014-03-25 15:02
我諗, 設定回到過去, 好大原因之一係因為要用Jennifer Lawrence~~~

羅力亞 2014-03-25 16:13
麻凡:我諗, 設定回到過去, 好大原因之一係因為要用Jennifer Lawrence~~~[表情]  (2014-03-25 15:02) 

其實已經公佈左話仲有兩套續集
如果今套回到過去咁就改變左未來
(X1-X3旣野可能冇發生過)
咁死左d人就可以翻生係續集出現
不過諗到回到過去改變未來去reboot
都好過換哂人又拍多次既

鮮吊甬仔 2014-03-25 19:28
X-咩MEN..........我淨係記得之前咁多集X-MEN 只係狼人WITH OTHER X-MEN既故事

阿清 2014-03-25 19:48
范冰冰...

辣椒仔 2014-03-25 21:26
鐳射眼呢....好鍾意佢...

羅力亞 2014-03-25 23:18
辣椒仔:鐳射眼呢....好鍾意佢... (2014-03-25 21:26) 

X3 死左

火鳳凰 2014-03-25 23:21
麻凡:我諗, 設定回到過去, 好大原因之一係因為要用Jennifer Lawrence~~~[表情]  (2014-03-25 15:02) 

Jennifer Lawrence 而家紅成咁,點都實預埋佢,就算唔設定係過去,都會想辦法變佢出黎……

Numberson 2014-03-25 23:37
Jennifer Lawrence正啊

滅羅 2014-03-26 02:52
佢要咁樣出,第3集就唔好整死鐳射眼啦
追唔返漫畫咁出

麻凡 2014-03-26 11:22
火鳳凰:Jennifer Lawrence 而家紅成咁,點都實預埋佢,就算唔設定係過去,都會想辦法變佢出黎……[表情] (2014-03-25 23:21) 

想當日拍前傳幾乎連名都冇~~~
同飢餓遊戲第一集一樣, 諗住求其執個萬零蚊美金片酬既普通女孩, 點知原來執到寶~~~

Gabriel 2014-03-26 12:19
麻凡:想當日拍前傳幾乎連名都冇~~~
同飢餓遊戲第一集一樣, 諗住求其執個萬零蚊美金片酬既普通女孩, 點知原來執到寶~~~[表情] (2014-03-26 11:22) 

我最早認得佢好似係獅子女巫魔衣櫥

麻凡 2014-03-26 12:31
Gabriel:我最早認得佢好似係獅子女巫魔衣櫥[表情] (2014-03-26 12:19) 

呢套冇睇過...........都冇乜興趣睇.........

utadahikaru20 2014-03-26 12:45
但我覺得佢一D都唔靚

麻凡 2014-03-26 13:56
utadahikaru20:但我覺得佢一D都唔靚[表情]  (2014-03-26 12:45) 

的確係唔算好靚, 但演技真係好好, 可索性亦很大~~
演藝團(尤其荷里活)通常最紅的一線女星都係唔算太靚的(如: Sandra Bullock, 我一直懷疑佢係變性人...), 又或者靚得黎係有d古怪的(如Anne Hathaway, 幾咁靚, 但個口大到呢.....).
因為典型的美女, 演藝團其實多到爆炸, 而越靚, 其實個樣就越沒特色, 同埋太靚的話好多角色都唔啱做, 因為冇說服力。
所以如果佢真係好靚, 又能夠紅, 一定有d特色或特別際遇, 如果唔係俾就算俾你唔靚覺意紅左都唔會耐。 又舉個例, Charlize Theron, 非常靚, 又fit又有演技, 但出道後多年來都係路人甲或花瓶角色, 到了"Monster" 呢套終於大紅攞埋影后, 但靠的唔係樣, 佢戲中化到極醜, 仲增肥幾十磅, 完全係破格演出。而之後雖然紅了, 亦一直係女主角, 但真係太靚了, 得到的評價多數都係..."咦? 頭先套戲個女主角幾靚喎, 邊個黎架?" "咪Charlize Theron囉"  "係咩?係喎真係佢喎, 真係幾靚" 然後下一套戲又..."咦? 頭先套戲............."

咦??? 點解打左咁多字......痴線..........唔講了, 做野了.........

火鳳凰 2014-03-26 13:56
Gabriel:我最早認得佢好似係獅子女巫魔衣櫥[表情] (2014-03-26 12:19) 

呢部有佢?睇完都好似無咩印象咁既……

我第一部對佢有印象既係 winter's bone,佢第一次提名 oscar 女主角……

火鳳凰 2014-03-26 14:02
utadahikaru20:但我覺得佢一D都唔靚[表情]  (2014-03-26 12:45) 

佢唔駛好靚,做戲超勁已經夠啦……

佢被譽為下一個 meryl streep。meryl streep 夠係一的都唔靚,但係就係 oscar 提名最多既演員。jennifer lawrence 只係 23歲已經提名過三次 oscar (兩次女主角、一次女配角),仲已經贏過一次。

Gabriel 2014-03-26 14:04
麻凡:呢套冇睇過...........都冇乜興趣睇.........[表情] (2014-03-26 12:31) 

嗯....絕對明智...小朋友睇的

Gabriel 2014-03-26 14:06
火鳳凰:呢部有佢?睇完都好似無咩印象咁既……[表情]
我第一部對佢有印象既係 winter's bone,佢第一次提名 oscar 女主角……[表情] (2014-03-26 13:56) 

上網睇番好似認錯人

wiki都無

火鳳凰 2014-03-26 14:16
麻凡:的確係唔算好靚, 但演技真係好好, 可索性亦很大~~
演藝團(尤其荷里活)通常最紅的一線女星都係唔算太靚的(如: Sandra Bullock, 我一直懷疑佢係變性人...), 又或者靚得黎係有d古怪的(如Anne Hathaway, 幾咁靚, 但個口大到呢.....).
因為典型的美女, 演藝團其實多到爆炸, 而越靚, 其 .. (2014-03-26 13:56) 

anne hathaway 個樣真係好怪,我完全唔可以將個「靚」字同佢擺埋一齊……

羅力亞 2014-03-26 14:33

你地講開Jennifer Lawrence,其實欣賞佢做戲之餘亦欣賞佢個人夠真

http://www.youtube.com/watch?v=0BqtMX46lTk
http://www.youtube.com/watch?v=bG8_QhFcAMM
Jennifer Lawrence Hugs Her Fan at 'The Hunger Games: Catching Fire' London Premiere

麻凡 2014-03-26 14:44
火鳳凰:anne hathaway 個樣真係好怪,我完全唔可以將個「靚」字同佢擺埋一齊……[表情] (2014-03-26 14:16) 

我ok的, 我喜歡大口的~~~

相反傳統話眼大大咀細細至係靚女, 其實個咀越細我越唔鍾意..............

火鳳凰 2014-03-26 14:45
羅力亞:

.......

呢個亦都係我欣賞佢原因之一,佢出名好 down-to-earth,唔似得其他一的人未紅先驕……

當人地問佢點解可以咁「平民化」,佢既答案︰

Not to sound rude, but [acting] is stupid. Everybody's like, 'How can you remain with a level head?' And I'm like, 'Why would I ever get cocky? I'm not saving anybody's life. There are doctors who save lives and firemen who run into burning buildings. I'm making movies. It's stupid.'

火鳳凰 2014-03-26 14:47
麻凡:我ok的, 我喜歡大口的~~~[表情]
相反傳統話眼大大咀細細至係靚女, 其實個咀越細我越唔鍾意..............[表情] (2014-03-26 14:44) 

大口的話,julia roberts 無人能及……

麻凡 2014-03-26 14:49
火鳳凰:佢唔駛好靚,做戲超勁已經夠啦……
佢被譽為下一個 meryl streep。meryl streep 夠係一的都唔靚,但係就係 oscar 提名最多既演員。jennifer lawrence 只係 23歲已經提名過三次 oscar (兩次女主角、一次女配角),仲已經贏過一次。[表情] (2014-03-26 14:02) 

我都有搵返一d佢以前的戲睇, 真係好強, 係天生的演技派先可以做到咁收發自如, 入形入格........
不過佢太年輕了, 希望唔好變萬梓良或私生活玩完.............如果唔係順利發展的話, 或者係提名紀錄上未必破到提名王梅麗史翠普, 但獎項上超越佢一d都唔出奇~~~

麻凡 2014-03-26 14:51
火鳳凰:大口的話,julia roberts 無人能及……[表情] (2014-03-26 14:47)

我覺得佢兩個有得揮, 可能要搵尺量一量先分到勝負.........

羅力亞 2014-03-26 14:52
火鳳凰:呢個亦都係我欣賞佢原因之一,佢出名好 down-to-earth,唔似得其他一的人未紅先驕……[表情]
當人地問佢點解可以咁「平民化」,佢既答案︰
....... (2014-03-26 14:45) 

utadahikaru20 2014-03-26 14:53
Gabriel:嗯....絕對明智...[表情]小朋友睇的 (2014-03-26 14:04) 

依套戲有3集, 但我次次睇第一集睇到一半, 就訓左了~

utadahikaru20 2014-03-26 14:56
其實佢唔靚姐, 我冇話過佢演技唔好, 不過我覺得饑餓遊戲個故事太怪了, 所以可能影響對佢既印象

麻凡 2014-03-26 14:59
utadahikaru20:其實佢唔靚姐, 我冇話過佢演技唔好, 不過我覺得饑餓遊戲個故事太怪了, 所以可能影響對佢既印象[表情]  (2014-03-26 14:56) 

死, 我又唔認同, 飢餓遊戲故事怪咩? 我反而覺得佢唔夠怪, 基本上係一條直線而且往可預見的途徑發展, 太簡單了, 純係滿足官能刺激的節奏娛樂片王~~~~~~~

火鳳凰 2014-03-26 15:02
utadahikaru20:其實佢唔靚姐, 我冇話過佢演技唔好, 不過我覺得饑餓遊戲個故事太怪了, 所以可能影響對佢既印象[表情]  (2014-03-26 14:56) 

我睇法有的唔同……

hunger games 我「被迫」睇晒成套書,講真佢真係做得好好,將書中人既性格活型活現咁做晒出黎,又無過火……

其實兩部 hunger games 我覺得都唔算拍得太好,兩部都可以係美國狂收,我覺得好大程度係因為佢一個人「咩」起成部戲,由頭帶到尾。

麻凡 2014-03-26 15:11
火鳳凰:我睇法有的唔同……
hunger games 我「被迫」睇晒成套書,講真佢真係做得好好,將書中人既性格活型活現咁做晒出黎,又無過火……[表情]
....... (2014-03-26 15:02)

係~~~極度成功, 本來選角選中佢, 單憑外型已經好似, 一個唔靚的唔顯眼的普通窮家低下女子, 佢已經入型入格, 點知佢真係可以係一套無腦的娛樂片中的唔太立體的角色變成咁有層次, 好野, 肯定超越導演預期~~

滅羅 2014-03-28 19:37
我頂,變左講演員既

麻凡 2014-03-28 20:11
滅羅:我頂,變左講演員既[表情]  (2014-03-28 19:37) 

唔駛頂下話? 好過靜英英啦~~~~

火鳳凰 2014-03-28 20:26
演員都係部戲既一部份,唔算 off topic 既……

滅羅 2014-03-29 00:08
我諗住x-men應該多d人講野架嘛

Why 2014-03-29 00:42
[自high] 見前面提起獅子女巫魔衣櫥, 最早認得James McAvoy就係呢套, 上半身人型下半身山羊嗰個角色 [/自high]

估唔到今次又搵返bryan singer做導演, 仲以為上套前傳開始想試多d唔同人拍

滅羅 2014-03-29 01:48
其實後期x-men開始絕種個故事好好睇,不過好難拍出黎

麻凡 2014-03-29 11:40
滅羅:我諗住x-men應該多d人講野架嘛[表情]  (2014-03-29 00:08) 

未上嘛, 咪亂吹住先囉~~~

你都可以發表下你既睇法, 帶D話題出架~~~

滅羅 2014-03-30 09:44
其實有冇人追過漫畫?

羅力亞 2014-03-30 09:51
滅羅:其實有冇人追過漫畫? (2014-03-30 09:44) 

冇追過漫畫,本身e個故仔漫畫劇情係點?

滅羅 2014-03-30 18:34
羅力亞:冇追過漫畫,本身e個故仔漫畫劇情係點? (2014-03-30 09:51) 

後期講到磁力王個女(變種人女巫)因位上一次既鳳凰力量再黎地球,害死左佢既唔記得左邊個
佢講左一句世上再無變種人而令到世上再無變種人出生
雷射眼就同僅存既變種人(已經無好同壞,磁力王都係到)係舊金山有個島上生存,但係同狼人出現分歧(一個主張和平,一個主張打)
佢地張世上最考一個出生既變種人送左去未來黎保護佢,但係鳳凰力量再一次黎左地球,但係琴已經死左,就附身左係雷射眼,鑽石女,鋼鐵人同仲有一個人身上,同時間復仇者成班黎問佢地拎人(因鳳凰揀左最後一個出世既變種人做宿主)
最後係雷射眼失控,殺左其他個3個有鳳凰力量既人(d力量去晒佢一個到)再開始屠殺正常人再同成班復仇者打(其實復仇者係無一個夠打),,之後磁力王個女救所有人個時講左句再無鳳凰,之後一d應該本身應該係變種人既正常人就有番佢地既變種能力(蜘蛛仔救緊一個跌落海既人,既時候,個人無啦啦生左對翼出黎飛走左)
之後雷射眼醒覺,掉低副眼鏡投降而完

滅羅 2014-03-30 18:35
http://www.dm5.com/manhua-fuchouzhe-vsx-zhanjing/
尼個就係我所講,我亦覺得幾好睇

羅力亞 2014-03-30 19:21
滅羅:http://www.dm5.com/manhua-fuchouzhe-vsx-zhanjing/
尼個就係我所講,我亦覺得幾好睇 (2014-03-30 18:35) 

謝拉傑 2014-03-30 21:43
如果之前無認真睇過X-men,我應該點樣睇番會岩timeline???

羅力亞 2014-03-30 21:46
謝拉傑:如果之前無認真睇過X-men,我應該點樣睇番會岩timeline??? (2014-03-30 21:43) 

TImeline:
First Class>X1-X3>狼人:武士激戰>未來同盟戰

謝拉傑 2014-03-30 21:51
羅力亞:TImeline:
[表情] (2014-03-30 21:46) 

Thanks!

查看完整版本: [-- 《變種特攻:未來同盟戰》 --] [-- top --]