查看完整版本: [-- 說冠軍,誰是冠軍!最終回! --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【球迷講場】 -> 說冠軍,誰是冠軍!最終回! [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

<<   1   2   3   4  >>  Pages: ( 4 total )

freezefox 2014-07-08 11:36

說冠軍,誰是冠軍!最終回!

八強賽事完成。4 強全部係名牌大熱!李克勤或一眾膚淺球迷如我應該好開心。

今屆四強,暫時無咩邊隊係特別標青,又或者一致睇好。咁即係話,隊隊都有機會爭標。牌面睇,似乎阿根廷同德國既呼聲較高。巴西係重量級球員尼馬傷出,施華缺陣下,天殘地缺。靠費特、候克之流,要再下一城,恐怕難成大業。今晚對德國,睇黎都係佢係今屆世界杯最後一場爭標賽事(季軍爭奪戰唔計啦,例行公事)。阿根廷雖然同樣有迪馬利亞傷出,但勝在後備兵源充裕,荷蘭同樣少左個迪莊,中場搶截恐怕會被比下去。究竟仲可唔可以靠洛賓一個單天保至尊呢?呢場比起巴德大戰,似乎更加引人入勝。

我自己就睇好決賽德國對阿根廷,然後阿根廷奪冠(但其實我支持德國多D 的………),各位好友又如何?最後一次既競猜遊戲。估決賽名單,估冠軍誰屬。

決賽:德國VS 阿根廷
冠軍:阿根廷

估中既好友可以獨得或平分三萬好友元。

特別一提:會員SIUZAC  可以以累進方法競猜。將已得獎金33330 押注,估中可以獨得總獎金十萬好友元。請SIUZAC 係競猜時特別注明。

截止時間,今晚開波前一分鐘。

freezefox 2014-07-08 11:37
呢個時候,應該又係我地既星級賠率顧問提供各隊賠率既時候啦!有請火兄!!!

g3rMan 2014-07-08 11:44
決賽:德國 VS 荷蘭
冠軍:德國

g3rMan 2014-07-08 11:46
Tuesday 8th July 2014

Brazil 7/4  Draw 11/5  Germany 7/4

Wednesday 9th July 2014

Holland 11/5  Draw 11/5  Argentina 7/5

World Cup 2014 Winner

Argentina 12/5  Germany 13/5  
Brazil 13/5  Holland 7/2

火鳳凰 2014-07-08 11:47
freezefox:呢個時候,應該又係我地既星級賠率顧問提供各隊賠率既時候啦!有請火兄!!![表情] [表情] [表情] [表情] [表情] (2014-07-08 11:37)

決賽組合賠率︰
德國-阿根廷    2.90        
巴西-阿根廷    3.15        
德國-荷蘭    3.80        
巴西-荷蘭    4.10

冠軍賠率︰
德國    3.20        
阿根廷    3.30        
巴西    3.45        
荷蘭    4.20

其實四隊都好平均,可見得今屆並無特別特出的一隊……

火鳳凰 2014-07-08 11:50
決賽:巴西 VS 阿根廷

p.s. 其實我捧德、荷既,所以希望估錯……

國球旗 2014-07-08 11:51
冠軍:巴西

PS. 睇完賠率,我買次熱。決賽睇尼馬大戰天使。

freezefox 2014-07-08 11:56
g3rMan:決賽:德國 VS 荷蘭
[表情] [表情] [表情]  (2014-07-08 11:44) 

決賽點造都會造隊南美波入去吧?!無巴西都應該有隊阿根廷掛?

leoleo_leoleo 2014-07-08 11:57

realwayutd. 2014-07-08 12:04
決賽:德國 VS 阿根廷

迪克 2014-07-08 12:05

麻凡 2014-07-08 12:20

羅力亞 2014-07-08 12:41
決賽:巴西 VS 荷蘭
冠軍:荷蘭

Why 2014-07-08 12:52

eve_lbl85 2014-07-08 13:13

Presto 2014-07-08 13:33

frankie 2014-07-08 13:48
其實四隊都好喜歡

麻凡 2014-07-08 13:51
frankie:其實四隊都好喜歡[表情] [表情] [表情]
冠軍:德國 (2014-07-08 13:48) 

咁開心? 你就好啦, 笑到決賽啦~~~

蕃薯廠 2014-07-08 13:55

杜菲斯 2014-07-08 14:25

siuzac 2014-07-08 14:36
估中有十萬

種子隊
累進獎金,繼續作賽

決賽:德國VS 荷蘭

freezefox 2014-07-08 15:04
siuzac:估中有十萬[表情] [表情] [表情] [表情] [表情] [表情]
種子隊
累進獎金,繼續作賽
....... (2014-07-08 14:36) 

買荷蘭?大拿拿三皮幾野喎?呢到無賠率分,買邊隊都係分咁多架喎。

siuzac 2014-07-08 15:06
freezefox:買荷蘭?大拿拿三皮幾野喎?呢到無賠率分,買邊隊都係分咁多架喎。[表情] (2014-07-08 15:04) 

我真係睇好荷蘭架

羅力亞 2014-07-08 15:07
siuzac:我真係睇好荷蘭架[表情] (2014-07-08 15:06) 

荷蘭

國球旗 2014-07-08 15:08
siuzac:我真係睇好荷蘭架[表情] (2014-07-08 15:06) 

如果荷蘭贏左,叫老狐開張好友元 bank cheque 畀你。

啪啪啪啪啪啪 2014-07-08 15:12
決賽

德國對阿根廷

冠軍

德國

火鳳凰 2014-07-08 15:29
freezefox:買荷蘭?大拿拿三皮幾野喎?呢到無賠率分,買邊隊都係分咁多架喎。[表情] (2014-07-08 15:04)

買荷蘭分多的…… 隨時得一、兩注中……

蕃薯廠 2014-07-08 15:55
嘩, 馬會個賠率今日變得幾緊要下, 巴德阿3隊冠軍賠率竟然一模一樣

火鳳凰 2014-07-08 16:00
蕃薯廠:
嘩, 馬會個賠率今日變得幾緊要下, 巴德阿3隊冠軍賠率竟然一模一樣 [表情]  

決賽組合賠率︰
德國-阿根廷    3.05
巴西-阿根廷    3.05        
德國-荷蘭    3.95    
巴西-荷蘭    3.95

冠軍賠率︰
德國    3.30        
阿根廷    3.30        
巴西    3.30        
荷蘭    4.20

變得更加平均……

國球旗 2014-07-08 16:02
火鳳凰:決賽組合賠率︰
德國-阿根廷    3.05
巴西-阿根廷    3.05        
....... (2014-07-08 16:00) 

暗中又抽多左水

火鳳凰 2014-07-08 16:06
國球旗:暗中又抽多左水 [表情] (2014-07-08 16:02)

馬會一向抽水都抽得厲害過人好多……

無計,獨市無競爭既生意就係咁……

外國賠率︰

Winner:
Argentina  3.50
Germany  3.60
Brazil  3.60
Netherlands  4.50

Finalists:
Argentina/Germany  3.40
Brazil/Argentina  3.40
Germany/Netherlands  4.20
Brazil/Netherlands  4.20

ab34 2014-07-08 16:10

劍孤行 2014-07-08 16:14

freezefox 2014-07-08 16:14
火鳳凰:買荷蘭分多的…… 隨時得一、兩注中…… [表情]
 (2014-07-08 15:29) 

宜家都已經有三注了。

火鳳凰 2014-07-08 16:16
freezefox:宜家都已經有三注了。[表情] (2014-07-08 16:14) 

我講完之後會愈來愈多,萬試萬靈……

火鳳凰 2014-07-08 17:05
和勝和負:我不禁倒抽一口涼氣

我今日講呢番說話,事先冇向編輯作出諮詢,亦冇同生果波版朋友知會,呢個純粹係我嘅個人感受。熟識我嘅朋友都知道,我從來都係(一窒)從心而發,直話直說;我唔會故意為巴西講好話,我只會(再窒)講真話。

無論巴西有乜嘢發生,佢都永永遠遠係我最愛(扮流眼淚)嘅球隊。雖然,我對佢今屆嘅排陣、攻擊力有所保留,但我重申,我係會永遠支持巴西(此時編輯打電話嚟,一手撥開)。

好衷心咁呼籲傳媒朋友、網上朋友、球場朋友、球證,畀多啲空間巴西。巴西現時需要嘅,係一個寧靜環境踢波。

今晚場波純粹係巴西自己嘅家事,同社會大眾無關,希望大家唔好睇直播、再騷擾尼馬(圖),唔好再批評巴西。

對於莊家開盤偏向德國,我喺度強烈譴責(戚眉),表示極之憤慨(碌眼),同埋遺憾(眼射電光)。德國Fans涼薄、刻毒,對巴西惡意批評。恕我直言,佢哋唔單止顯露出淺薄、無知,當我知道當中仲有部份係大學講師,我失禁、倒抽一口涼氣,我為莘莘學子有一班咁嘅(手指)老師(手指)覺得擔憂。

呢番說話唔係公關技倆,唔係語言偽術。我再講一次,今日純粹係應傳媒要求出稿。「虎毒不食兒,但莊毒必食閒」,今晚買重德國小心睇路(聽晚荷蘭就更加)。

假如尼馬是你的仔女,你還會睇這篇文章嗎?

文:梁柏堅

http://worldcup2014.appledaily.com/article/all/latest/20140708/18791829

國球旗 2014-07-08 17:06
火鳳凰:和勝和負:我不禁倒抽一口涼氣

我今日講呢番說話,事先冇向編輯作出諮詢,亦冇同生果波版朋友知會,呢個純粹係我嘅個人感受。熟識我嘅朋友都知道,我從來都係(一窒)從心而發,直話直說;我唔會故意為巴西講好話,我只會(再窒)講真話。
.. (2014-07-08 17:05) 

我諗到改咩名鳥 2014-07-08 17:22
Final: Germany vs Argentina
Winner: Argentina

OldSosad 2014-07-08 18:39
Winner: Argentina

可可粉 2014-07-08 19:02

ArSo 2014-07-08 19:30
Winner:  Germany

Chelsea 2014-07-08 20:23
決賽: 德國 VS 阿根廷
冠軍: 德國

CR9 2014-07-08 22:40

reve 2014-07-08 23:23

icemanbergkamp 2014-07-08 23:34
純粹爬冷

決賽:巴西 VS 荷蘭

thmscpl 2014-07-09 02:23

Zxen 2014-07-09 03:17

freezefox 2014-07-09 04:45
買巴西既全部

toptop 2014-07-09 09:28

toptop 2014-07-09 09:29
Lulu 係咪著左巴西隊衫??

查看完整版本: [-- 說冠軍,誰是冠軍!最終回! --] [-- top --]