查看完整版本: [-- 渣打銀行經理協助洗黑錢,獲利近五千 --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【I Q 笑話】 -> 渣打銀行經理協助洗黑錢,獲利近五千 [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

啪啪啪啪啪啪 2014-09-23 16:05

渣打銀行經理協助洗黑錢,獲利近五千

http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/news/20140922/52929074

大馬珠寶商人疑為逃避向大馬政府交稅,向香港渣打稱名下公司經營食品生意,獲香港渣打一名客戶經理開立公司戶口。經理被指於一年間協助珠寶商人,將共1.7億元貨款存入銀行戶口後不斷轉帳,並向渣打隱瞞公司的真正業務,他於事件中得益4,704元。

經理被告張財興(30歲)在區域法院否認洗黑錢等共三罪受審,案發2011年7月至2012年10月。同案兩名馬來西亞籍被告Tan Lok Seng及其私人助理Low Seow Yan Grace則已棄保潛逃,成為被通輯人士。

啪啪啪啪啪啪 2014-09-23 16:06
五千蚊唔係五千萬

仲要未夠五千添

真無大志

迪克 2014-09-23 16:41
真係笑左……

freezefox 2014-09-23 17:43
幫人洗成億黑錢………收五千咁平?!

佢會唔會太過睇小自己呀?

啪啪啪啪啪啪 2014-09-24 03:56
唔搵返幾千粒都唔做啦

OldSosad 2014-09-24 06:29
五千

KeL 2014-09-24 11:52
5000蚊

leoleo_leoleo 2014-09-24 12:11
0.0027%  

朗尼 2014-09-24 13:51
leoleo_leoleo:0.0027%  [表情] [表情] [表情]  (2014-09-24 12:11) 

同活期差唔多。

extra 2014-09-24 21:33
冇腦都做到經理?

啪啪啪啪啪啪 2014-09-24 22:33
extra:冇腦都做到經理?[表情]  (2014-09-24 21:33) 

依家果啲所謂銷售經理都係方便前線容易 SELL 客,個排頭好睇啲者

個名叫咩有咩所謂

siuling337 2014-10-31 11:20
傻的嗎=.=

推薦連結:
海外升學
businessenglish

查看完整版本: [-- 渣打銀行經理協助洗黑錢,獲利近五千 --] [-- top --]