查看完整版本: [-- FM 2015 --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【遊戲討論】 -> FM 2015 [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

<<   1   2   3  >>  Pages: ( 3 total )

ODIN 2014-11-18 14:05

FM 2015

今年有冇人玩?

myrmidon 2014-11-19 11:21
呢個堅想買.
灣仔好似$298

但我真係唔鍾意steam

reve 2014-11-19 12:29
咦,有人開post了喔∼
skip咗2014,今年應該會玩返,諗緊好唔好買手機版

ODIN 2014-11-19 12:42
myrmidon:呢個堅想買.
灣仔好似$298 [表情] [表情] [表情]
但我真係唔鍾意steam [表情]
 (2014-11-19 11:21) 

上年玩返,覺得steam又冇乜野...

bennylau127 2014-11-19 13:23
reve:咦,有人開post了喔∼[表情]
skip咗2014,今年應該會玩返,諗緊好唔好買手機版[表情]  (2014-11-19 12:29) 

手機版試過一年 之後都係玩返pc版

ttaal68 2014-11-19 16:21
玩緊 D人成日傷

myrmidon 2014-11-20 13:55
ODIN:上年玩返,覺得steam又冇乜野... (2014-11-19 12:42) 

我唔鍾意裝咁多野喺部電腦

我又電腦白痴, 記得2013嗰陣開親機都彈個steam login出黎, 又唔識整走佢

myrmidon 2014-11-20 13:56
reve:咦,有人開post了喔∼[表情]
skip咗2014,今年應該會玩返,諗緊好唔好買手機版[表情]  (2014-11-19 12:29) 

手機版有咩唔同?

myrmidon 2014-11-20 13:56
bennylau127:手機版試過一年 之後都係玩返pc版 [表情] (2014-11-19 13:23) 

咩原因?

reve 2014-11-20 19:31
myrmidon:手機版有咩唔同? (2014-11-20 13:56) 

我未玩過手機版的其實呵呵
想買手機版系因為諗到宜家好少會開電腦了,

以前玩電腦版都玩咗十幾年,手機版應該就係簡化好多,應該就唔會咁過癮。

bathingape 2014-12-02 15:00
點解呢.. 我o係sortitoutsi個網到download左D頭像包啦
咁我照paste返去file到update D球員個樣
好多人都update到但點解有d球員會唔得ge??
好似曼聯個james wilson咁見佢前排真實用多左想單機玩下佢
但搵到佢張新相, 擺左落去會冇反應ge?
朗尼 其至blackett 都update到..
係咪因為本身james wilson冇樣就所以唔可以加上去??

ODIN 2014-12-02 16:16
今年轉左新野,我屋企部電腦唔夠力玩...彈game...

bathingape 2014-12-02 18:04
bathingape:點解呢.. 我o係sortitoutsi個網到download左D頭像包啦
咁我照paste返去file到update D球員個樣
好多人都update到但點解有d球員會唔得ge??
好似曼聯個james wilson咁見佢前排真實用多左想單機玩下佢
但搵到佢張新相, 擺左落去會冇反應ge?
....... (2014-12-02 15:00) 

求解決方法

Ajax 2014-12-02 20:20
買左

同幾個FD夾分SHARE...100蚊唔使就玩到

myrmidon 2014-12-03 15:05
Ajax:買左[表情]
同幾個FD夾分SHARE...100蚊唔使就玩到[表情] [表情] [表情]  (2014-12-02 20:20) 

點share?

myrmidon 2014-12-08 12:34
最終都係買咗
聽講口碑唔錯添

最抵死係仲support xp同只需要1gb ram

reve 2014-12-08 19:28
myrmidon:最終都係買咗 [表情] [表情] [表情]
聽講口碑唔錯添 [表情]
最抵死係仲support xp同只需要1gb ram [表情] [表情] [表情] (2014-12-08 12:34)

XP 1GB RAM玩咗唔窒話我知

Numberson 2014-12-08 19:44
老老豆豆...點解網上買SEGA野會BAN HK IP

mkso 2014-12-08 21:47
唔知點解好難防守, 玩熱刺30場聯賽失左差唔多60球

ODIN 2014-12-08 22:02
reve:XP 1GB RAM玩咗唔窒話我知[表情]
 (2014-12-08 19:28) 

我舊電腦fm2014玩到,2015玩唔到...

myrmidon 2014-12-09 12:20
reve:XP 1GB RAM玩咗唔窒話我知[表情]
 (2014-12-08 19:28) 

我部腦....都好舊下

Intel(R) Core(TM) 2Duo CPU E2700@2.53GHz
3GB RAM
Display: NVIDIA GeForce 9500GT
Win XP SP3

玩2D, 3個league, small database, 唔窒

myrmidon 2014-12-09 12:54
mkso:唔知點解好難防守, 玩熱刺30場聯賽失左差唔多60球 (2014-12-08 21:47) 

試下Darren's Wicked Wing 4123
作客打counter, 主場打control.

用個proven個陣唔駛諗

http://www.footballmanagerstory.com/best-fm-2015-tactics-darrens-wicked-wings-4-1-2-3/

ODIN 2014-12-09 14:08
myrmidon:試下Darren's Wicked Wing 4123
作客打counter, 主場打control.
用個proven個陣唔駛諗 [表情]
....... (2014-12-09 12:54) 

有冇人試過上年的泡菜陣?

mkso 2014-12-09 22:30
ODIN:有冇人試過上年的泡菜陣? (2014-12-09 14:08) 

Thanks, 試玩下先

ODIN 2014-12-10 10:57
ODIN:今年轉左新野,我屋企部電腦唔夠力玩...彈game...[表情] [表情]  (2014-12-02 16:16) 

原來係翻版的問題
一玩正版就ok,仲幾順...

myrmidon 2014-12-10 11:24
ODIN:原來係翻版的問題
一玩正版就ok,仲幾順... (2014-12-10 10:57) 

請問今時今日仲可以喺邊度搵到翻版, 真心問.

同埋我玩過D手遊, 見過土豪揮金如土之後我覺得幾舊水玩隻大作好鬼抵

ODIN 2014-12-10 16:25
myrmidon:請問今時今日仲可以喺邊度搵到翻版, 真心問. [表情]
同埋我玩過D手遊, 見過土豪揮金如土之後我覺得幾舊水玩隻大作好鬼抵 [表情] (2014-12-10 11:24) 

遊俠

reve 2014-12-26 11:37
Christmas Sales on STEAM ,仲有三十八個鐘。
33% Off

US$32.83

要入手了

PonG 2014-12-26 12:57
reve:Christmas Sales on STEAM ,仲有三十八個鐘。
33% Off
US$32.83
....... (2014-12-26 11:37) 

見唔到有 , HK 無?

Numberson 2014-12-26 13:14
PonG:見唔到有 , HK 無? (2014-12-26 12:57) 

SEGA GAME BAM HK IP

jov 2014-12-26 13:33

Four-goal comeback

reve 2014-12-26 13:58
J3 你玩desktop定handheld?

reve 2014-12-26 13:59
我想問下,點樣可以買一次,但係分幾架電腦玩?

即係可以分開save,甚至可以聯機??

reve 2014-12-26 14:00
Numberson:SEGA GAME BAM HK IP[表情] (2014-12-26 13:14) 

jov 2014-12-26 14:32
reve:J3 你玩desktop定handheld?[表情]  (2014-12-26 13:58) 

desktop la

reve 2014-12-28 03:34
已入手
遲下炒咗羅sir先

reve 2015-01-15 00:35
第一日認真開game,點解球員名全部唔知麼水???
連我自己都被改名???

咩料?steam賣老翻啊?

ODIN 2015-01-15 09:30
reve:第一日認真開game,點解球員名全部唔知麼水???
連我自己都被改名???
咩料?steam賣老翻啊?[表情] [表情] [表情] [表情]  (2015-01-15 00:35) 

你係咪開game時set錯野ar?

reve 2015-01-15 09:36
ODIN:你係咪開game時set錯野ar?[表情] (2015-01-15 09:30) 

我係開game無tick任何野,揀曬聯賽同set領隊profile就load。。。
但係我click入d唔知麼水既時候,會大概知道佢系隊長啊、史特林啊,邊個邊個咁,睇數值同位置。。

我試過重開game都係咁,每隊都亂碼 sosad

ODIN 2015-01-15 11:19
reve:我係開game無tick任何野,揀曬聯賽同set領隊profile就load。。。
但係我click入d唔知麼水既時候,會大概知道佢系隊長啊、史特林啊,邊個邊個咁,睇數值同位置。。
....... (2015-01-15 09:36) 

有冇個screen cap可以睇下?

reve 2015-01-15 23:30
in game screenshot 禁F12之後又反應,但係去邊度搵返幅圖?

我paste去paint,但係cap到系我電腦既desktop畫面
可能要set FM唔好full screen play 先可以cap卑你睇

reve 2015-01-15 23:31
我諗d球員名亂碼可能系preference--> add-ons --> 其中一個tick系“fake player"

試下唔tick呢個,再load新game睇下先

reve 2015-01-15 23:47
C:\Program Files (x86)\Steam\userdata\120579235\760\remote\295270\screenshots

系steam度有notification先知道screenshot會save系度

我隊利物浦:

呢個系謝拉特黎啊!!!

reve 2015-01-15 23:49
google佐個網頁:
http://www.footballmanagerblog.org/2014/10/how-to-fix-competition-and-player-names.html

試下用呢個方法fix,以前呢個方法系要黎fix德國國家隊既球員名稱問題,宜家估唔到要用黎fix全世界

reve 2015-01-16 00:17
結果唔洗用到上面果個方法:

另一個方法就係去steam --> fm15 (right click) --> properties--> local files ---> verify game cache...

跟住就verify一輪之後我有兩個files壞佐,佢自動幫我re-download,之後再開新game就ok了!

話是話我以前FM13都用過呢個方法黎解決彈game問題,太耐無玩,唔記得

reve 2015-01-16 00:19

myrmidon 2015-01-16 18:14
reve:[圖片]
[表情] [表情] [表情] [表情] [表情]  (2015-01-16 00:19) 

我無呢個問題喎

myrmidon 2015-01-16 18:16
reve:[圖片]
[表情] [表情] [表情] [表情] [表情]  (2015-01-16 00:19) 

我玩親英超利物浦都好勁.
開game一定簽lucas romero, 未來10年防中唔駛煩

ttaal68 2015-01-16 18:21
myrmidon:我玩親英超利物浦都好勁.
開game一定簽lucas romero, 未來10年防中唔駛煩 [表情] (2015-01-16 18:16) 

巴神D遠射好勁

ODIN 2015-01-16 18:58
myrmidon:我玩親英超利物浦都好勁.
開game一定簽lucas romero, 未來10年防中唔駛煩 [表情] (2015-01-16 18:16) 

我仲買左Gil Romero,打雙防中

查看完整版本: [-- FM 2015 --] [-- top --]