查看完整版本: [-- [LIVE]2014年度叱咤樂壇流行頒獎典禮 (叱咤樂壇我最喜愛歌曲: 撐起雨傘) --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【音樂頻道】 -> [LIVE]2014年度叱咤樂壇流行頒獎典禮 (叱咤樂壇我最喜愛歌曲: 撐起雨傘) [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

<<   1   2   3  >>  Pages: ( 3 total )

g3rMan 2014-12-23 01:03

[LIVE]2014年度叱咤樂壇流行頒獎典禮 (叱咤樂壇我最喜愛歌曲: 撐起雨傘)

叱咤樂壇我最喜愛的歌曲大獎
撐起雨傘
歌手: 群星 作曲: Pan 填詞: Pan卅林夕

叱咤樂壇我最喜愛的女歌手
謝安琪

叱咤樂壇我最喜愛的男歌手
張敬軒

叱咤樂壇我最喜愛的組合
C AllStar

叱咤樂壇女歌手金獎
楊千嬅

叱咤樂壇女歌手銀獎
容祖兒

叱咤樂壇女歌手銅獎
薛凱琪

叱咤樂壇男歌手金獎
周柏豪

叱咤樂壇男歌手銀獎
許志安

叱咤樂壇男歌手銅獎
陳奕迅

叱咤樂壇組合金獎
RubberBand

叱咤樂壇組合銀獎
C AllStar

叱咤樂壇組合銅獎
Dear Jane

叱咤樂壇至尊唱片大獎
FRANK
歌手: RubberBand 監製: RubberBand

叱咤樂壇監製大獎
舒文

叱咤樂壇填詞人大獎
陳詠謙

叱咤樂壇編曲人大獎
Johnny Yim

叱咤樂壇作曲人大獎
Eric Kwok

叱咤樂壇唱作人金獎
王菀之

叱咤樂壇唱作人銀獎
林奕匡

叱咤樂壇唱作人銅獎
方大同

叱咤樂壇生力軍金獎
SiS樂印姊妹

叱咤樂壇生力軍銀獎
GJ 蔣卓嘉

叱咤樂壇生力軍銅獎
鄭俊弘

叱咤樂壇至尊歌曲大獎
流淚行勝利道
歌手: 許志安 作曲: Larry Wong 填詞: 周耀輝 編曲: Larry Wong 監製: 舒文

專業推介叱咤十大 第二位
青春常駐
歌手: 張敬軒 作曲: 張敬軒 / Johnny Yim 填詞: 黃偉文 編曲: Johnny Yim 監製: 張敬軒 / Johnny Yim

專業推介叱咤十大 第三位

歌手: AGA 作曲: AGA 填詞: 林若寧 編曲: Johnny Yim 監製: 舒文

專業推介叱咤十大 第四位
樂觀
歌手: 容祖兒 作曲: 五輪真弓 填詞: 黃偉文 編曲: 何秉舜 監製: 黃偉文 / 何秉舜 / 舒文

專業推介叱咤十大 第五位
好不容易遇見愛
歌手: 楊千嬅 作曲: Eric Kwok / 張子堅 填詞: 林夕 編曲: 張子堅 監製: Eric Kwok

專業推介叱咤十大 第六位
獨家村
歌手: 謝安琪 作曲: Christopher Chak 填詞: 林夕 編曲: Ted Lo 監製: Alvin Leong

專業推介叱咤十大 第七位
豔羨
歌手: 吳雨霏 作曲: Kelvin Avon / Jessica Bennett 填詞: 周耀輝 編曲: Kelvin Avon 監製: Kelvin Avon / Jun Kung / Sandy Lam

專業推介叱咤十大 第八位
無朋友
歌手: 李克勤 作曲: Eric Kwok 填詞: 黃偉文 編曲: 張子堅 監製: Eric Kwok

專業推介叱咤十大 第九位
分手總約在雨天
歌手: 方皓玟 作曲: 方皓玟 填詞: 林夕 編曲: Larry Wong 監製: 舒文 / 古巨基

專業推介叱咤十大 第十位
高山低谷
歌手: 林奕匡 作曲: 林奕匡 填詞: 陳詠謙 編曲: Edward Chan / 黃兆銘 監製: Edward Chan

g3rMan 2014-12-23 01:06
第1階段
11月17日至11月24日
叱咤樂壇我最喜愛的男、女歌手及組合最後五強
從「叱咤樂壇流行榜 - 903專業推介」曾上榜的男、女歌手及組合中,
一人一票揀選最愛,決定男、女歌手及組合最後五強,進入第2階段投票。

第2階段
11月24日至12月1日
叱咤樂壇我最喜愛的男、女歌手及組合
分別從男、女歌手及組合最後五強中,一人一票揀選最愛,
決定叱咤樂壇我最喜愛的男、女歌手及組合。

第3階段
12月1日至12月5日
叱咤樂壇我最喜愛的歌曲最後20強
從「叱咤樂壇流行榜 - 903專業推介」曾上榜的歌曲中,
一人一票揀選最愛,決定最後二十強, 進入第4階段投票。

第4階段
12月8日至12月15日
叱咤樂壇我最喜愛的歌曲最後10強
從「叱咤樂壇流行榜 - 903專業推介」曾上榜的歌曲中,
一人一票揀選最愛,決定最後十強, 進入最後階段投票。

第5階段
12月22日至12月29日
叱咤樂壇我最喜愛的歌曲最後5強
從最後十強歌曲中,一人一票揀選你的最愛,決定最後五強,
於2015年1月1日頒獎典禮,由現場觀眾即場投票表決最愛。

#第2階段投票開始時間為香港時間下午六時,結束時間為香港時間中午12時
*其餘投票開始及結束時間均為香港時間中午12時

http://www.my903.com/my903/usc2014/web/main.jsp

=============================================================

【2014年度叱咤樂壇流行頒獎典禮】第一階段已經投票截止,以下係 #叱咤樂壇「我最喜愛的男、女歌手及組合」最後五強:

「#我最喜愛的男歌手」 #張智霖 、 #羅力威 、 #周柏豪 、 #張敬軒 、 #陳奕迅
「#我最喜愛的女歌手」 #謝安琪 、 #何韻詩 、 #容祖兒 、 #吳雨霏 、 #楊千嬅
「#我最喜愛的組合」 #CAllStar 、 #DearJane 、 #Mr 、 #RubberBand、 #SupperMoment

叱咤樂壇我最喜愛的歌曲最後10強:

一 - AGA
少年遊 - 羅力威
好不容易遇見愛 - 楊千嬅
青春常駐 - 張敬軒
流淚行勝利道 - 許志安
高山低谷 - 林奕匡
傳聞 - 周柏豪
熊貓 - 鄭俊弘
撐起雨傘 - 群星
獨家村 - 謝安琪

叱咤樂壇我最喜愛的歌曲最後5強:

一 - AGA
青春常駐 - 張敬軒
撐起雨傘 - 群星
獨家村 - 謝安琪

g3rMan 2014-12-23 01:11
我投左

「#我最喜愛的男歌手」 #張敬軒
「#我最喜愛的女歌手」 #何韻詩
「#我最喜愛的組合」 #RubberBand

叱咤樂壇我最喜愛的歌曲最後5強:

一 - AGA
青春常駐 - 張敬軒
高山低谷 - 林奕匡
撐起雨傘 - 群星
獨家村 - 謝安琪

大家點睇?投邊個?

啪啪啪啪啪啪 2014-12-23 02:53
撐起雨傘

可可粉 2014-12-23 08:35
你快樂過生活 我拼命去生存

wongfanshing 2014-12-23 13:13
我最喜愛的男歌手 -> hins
我最喜愛的女歌手 -> Rd1 shiga, Rd2 kay
我最喜愛的組合 -> rubberband

我最喜愛的歌曲 -> 3 rd都係高山低谷

杜菲斯 2014-12-23 13:56
淨係投左柏豪男歌手,女歌手同組合唔知揀邊個

最喜愛歌曲第一次投「還記得」但係入唔到二十強,估計最後五強入面支持軒仔「青春常駐」

麻凡 2014-12-23 14:27
撐起雨傘~

Numberson 2014-12-24 03:09
g3rMan:我投左 [表情]
「#我最喜愛的男歌手」 #張敬軒
「#我最喜愛的女歌手」 #何韻詩
「#我最喜愛的組合」 #RubberBand
....... (2014-12-23 01:11) 

一 - AGA
青春常駐 - 張敬軒
高山低谷 - 林奕匡
撐起雨傘 - 群星
獨家村 - 謝安琪

SAME

OldSosad 2014-12-24 04:12
羅力威隻歌入五強是常識

yanyan 2014-12-28 15:17
你已經成功投了 高山低谷 - 林奕匡一票

chun1424 2014-12-28 17:57
淨係聽過傳聞

carlos足球會 2014-12-28 18:43
叱咤樂壇我最喜愛的歌曲最後10強:

一 - AGA
青春常駐 - 張敬軒
傳聞 - 周柏豪
撐起雨傘 - 群星

呢5首有聽過

OldSosad 2014-12-29 12:16
五強名單

流淚行勝利道
青春常駐
撐起雨傘
獨家村

g3rMan 2014-12-29 12:55
高山低谷

Numberson 2014-12-29 13:08
新制度下成功ko fans鐵票       

可可粉 2014-12-29 13:29
個人希望,只要唔係雨傘拎就得了

可可粉 2014-12-29 13:30
不過睇黎都係雨傘拎

g3rMan 2015-01-01 14:56
今晚

Dickson 2015-01-01 19:04
又話hk toolbar有視像直播嘅

g3rMan 2015-01-01 19:06
Dickson:又話hk toolbar有視像直播嘅 (2015-01-01 19:04) 

http://www.my903.com/index.html

i watch this

Ajax 2015-01-01 19:20
頒雨傘先睇

星淺 2015-01-01 19:50
條link係睇直播?

g3rMan 2015-01-01 19:54
星淺:條link係睇直播? (2015-01-01 19:50) 

alan1439 2015-01-01 19:56
g3rMan:http://www.my903.com/index.html
i watch this [表情] (2015-01-01 19:06) 

星淺 2015-01-01 19:56
g3rMan:係 [表情] (2015-01-01 19:54) 

good 今年終於唔洗迫hktoolbar

g3rMan 2015-01-01 20:00
你地睇標清定高清?

OldSosad 2015-01-01 20:00
g3rMan:你地睇標清定高清? [表情]  (2015-01-01 20:00) 

識睇緊係睇高清..

alan1439 2015-01-01 20:03
g3rMan:你地睇標清定高清? [表情]  (2015-01-01 20:00) 

高清

星淺 2015-01-01 20:08
OldSosad:識睇緊係睇高清.. [表情] (2015-01-01 20:00) 

o 上網咩plan

g3rMan 2015-01-01 20:09
星淺:o 上網咩plan (2015-01-01 20:08) 

用電話睇?

g3rMan 2015-01-01 20:10

Hins

星淺 2015-01-01 20:10
g3rMan:用電話睇? (2015-01-01 20:09) 

我都係用高清咋

OldSosad 2015-01-01 20:10
星淺:o 上網咩plan (2015-01-01 20:08) 

電腦睇, 學校宿舍wifi

OldSosad 2015-01-01 20:11
g3rMan:[圖片]
Hins [表情] [表情]  (2015-01-01 20:10) 

譚姐姐

fong711 2015-01-01 20:12
仲未開始???

g3rMan 2015-01-01 20:12
fong711:仲未開始??? (2015-01-01 20:12) 

g3rMan 2015-01-01 20:14
【叱咤頒獎禮】《撐起雨傘》支持者派黃遮 遭會展保安驅趕

最後更新: 0101 19:35 / 建立時間: 0101 18:31

由何韻詩、黃耀明、謝安琪、葉德嫻、6號和泥鯭等群星合唱嘅《撐起雨傘》,打入叱咤我最喜愛的歌曲最後五強,將於今日假灣仔會展舉行嘅商台「叱咤樂壇頒獎典禮」上,同許志安《流淚行勝利道》、張敬軒《青春常駐》、謝安琪《獨家村》和AGA《一》爭獎項。該獎項由現場8,000多位觀眾投票,《撐》相信冇得輸!

而約二、三十名支持《撐起雨傘》嘅歌迷,夾埋約三四千元左右,買咗100把黃遮(每把成本約二十元),於6點半開始於會展場內其中一條通道向觀眾派發,每兩張飛一把遮。眾人並舉起分別有「撐起雨傘」及黃遮logo嘅燈牌,當中還有坐輪椅的市民。派傘之前已有會展嘅外籍保安提醒眾人勿阻路,否則會請佢哋離開。

六點半開始眾人正式派遮,但派咗十把左右,即有會展保安來,先用手機影低眾人,再表示:「會展範圍內唔可以派遮。」之後又改口為「喺會展範圍內唔可以派任何嘢。」有成員即質疑何以另一邊有歌迷可以於會展內派燈牌而不被驅趕,雙方正在交涉中。

此外,何韻詩與黃耀明早前已答應出席頒獎禮,希望《撐起雨傘》能奪「我最喜愛歌曲獎」,於頒獎禮現場再演繹此歌。

g3rMan 2015-01-01 20:15
15分啦 仲未開始

fong711 2015-01-01 20:17
g3rMan:15分啦 仲未開始 [表情] (2015-01-01 20:15)

係咁loop a b c d e

g3rMan 2015-01-01 20:17
再唔開波就夠鐘睇曼聯了

g3rMan 2015-01-01 20:18
fong711:[表情]係咁lopp a b c d e[表情] (2015-01-01 20:17) 

D/E

g3rMan 2015-01-01 20:21
黑畫面

fong711 2015-01-01 20:21
黎lo

g3rMan 2015-01-01 20:21
開始LAG

杜菲斯 2015-01-01 20:21
啱啱返屋企

g3rMan 2015-01-01 20:23
Kay 心口隻碟

g3rMan 2015-01-01 20:25

g3rMan 2015-01-01 20:25
去到鄭融LAG左, 你地呢?

星淺 2015-01-01 20:26
fabel點解係女仔歌 出黎既就係得一個男仔既

查看完整版本: [-- [LIVE]2014年度叱咤樂壇流行頒獎典禮 (叱咤樂壇我最喜愛歌曲: 撐起雨傘) --] [-- top --]