查看完整版本: [-- 島主 -- 向 Top 10 出發 wk29 --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【YAHOO足球經理人大賽 - 遊戲資料】 -> 島主 -- 向 Top 10 出發 wk29 [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

<<   1   2   3   4  >>  Pages: ( 4 total )

bbq903 2015-03-12 16:28

島主 -- 向 Top 10 出發 wk29

今屆估唔到可以殺上13位 , 希望今週出POST,  睇下可否刺激下進軍TOP 10

GK

正選 courtois $6.95  -- 歐聯出局後, 聯賽似乎不存在輪換可能, 應該可以KEEP 到尾.
後備 Schwarzer $1  -- 今週最佳後備, 本來都打算找佢打正選, 但都係已穩陣行先 !
進取可試
guzan 3.31 (雖然作客, 但fa cup 入四強後,整隊信心增強, sun雖有主場, 但缺少aj 下 (defoe 好似回歸美職), 入球也難求..

DF
正選
cresswell $1 --  冇傷冇痛可以長放正選, 有助功力, 有射門慾, 而且間中有罰球射, 完全唔須要擔心失去cs.
caulker $ 10.34 (暫時) -- 上週執24分, 有少許不捨得放, 仍然考慮中, 不過應該九成會放
kelly $1.04  --  呢粒crystal 狀態時好時壞,  但對手qpr 真係好弱, 倘若頂到austin , 就可以得cs .
後備
upson $1.17 -- 考慮放正選中, 睇埋preview 有冇正選再決定.
lowton $3.42 -- 考慮放正選中, 今週連hutton 都可能出唔到. 正選更加穩陣. 上場正選表現不是太好, 期望今場更好發揮, 而且有cs 機會.
考慮中
garbutt $6.56 --  真係睇睇bianes 傷完未, preview 及歐洲後再想想
coleman $11.12 -- 助功力開始回復上屆水平, 今場對手不強, 值得一試, 但仍少許擔心eve 今屆賽事心態
schlupp $9.67 -- 大b哥推介, 積極考慮,  基本上球員質數真係好一般, 攻強守弱, 但竟然安排打df ,  今週位置上真係幾有利取分, 奈何被sub 機會大
huth $ 6.77 -- 其實佢係李斯特城有少許超班, 今場可以博佢入球.

MF
正選
Hazard  $16.32 -- 今季其實冇太多機會比佢表現, 同車仔整體打法有關. 但佢表現已經好穩陣, 歐聯出局後更加唔使放, 可以長期放係正選..
yaya $7.46 -- 近兩場開始見佢有返少少態, 呢個價錢真係好吸引, 暫時可以keep 多一兩週睇睇
young $9.12 -- 睇黎現時位置真係fit 晒比佢屈分, 對熱刺應該係大比數賽果, 希望佢都可以分到 assist / goal
januzaj $6.53 -- 多得天使停賽一場, 見雲生去到生死關頭都信佢都唔信falcao , 今場應該正硬. 預左今場大比數, young 屈唔到, 就比januzaj 屈吧.
後備
cuadrado $2.85 --  其實都想放, 但呢個價錢keep 住先冇壞. 個人覺得今屆佢難以回復係費倫/哥倫比亞表現. 下屆另計.
考慮中
puncheon $12.03 --  任何球隊主場對qpr , 所有射門慾大球員都好吸引.  
bolasie $8.45 --   感覺上佢今週會好過puncheon,  可能qpr左邊yun 速度較高且狀態佳, 右邊防線isla /onuoha 難令人有信心
mahrez $9.12 --   今週值博之一, 但難以達爆分水平, 只可以講較易回本
brunt $9.33 --  下遊球隊殺手, 今週比mahrez 更值博, 考慮中....

FW ( no choice)
sanchez $6.01, kun $14.73  &  sturridge $10.11  --  冇大傷應該keep 到尾. 其他暫時都不會考慮  

國球旗 2015-03-12 16:32
留名學野

KeL 2015-03-12 16:37
留名學野

無偷courtois

麻凡 2015-03-12 16:38
嘩~! 正post~~~~抄抄抄~~~

freezefox 2015-03-12 16:39
島主加油了!好友牌頭靠你啦!

bbq903 2015-03-12 16:47
freezefox:島主加油了!好友牌頭靠你啦![表情] [表情] [表情] [表情]  (2015-03-12 16:39) 

呢方面大b哥好快達到 !

bbq903 2015-03-12 16:50
KeL:留名學野[表情]
無偷courtois[表情] [表情] [表情]  (2015-03-12 16:37) 

無偷, 今週用舒華沙吧 , 今週邊隊有cs 都好難講 . 暫時覺得 車仔/vila / crystal/ lei 較為似d 機會.

國球旗 2015-03-12 16:53
中場推介兩個曼聯.....結果死肥仔走去中場搶晒 d 波踢.....

KeL 2015-03-12 16:53
bbq903:無偷, 今週用舒華沙吧 , 今週邊隊有cs 都好難講 . 暫時覺得 車仔/vila / crystal/ lei 較為似d 機會.  (2015-03-12 16:50) 

我唔會信弱隊龍門
偷左HART應該照用

freezefox 2015-03-12 17:20
bbq903:呢方面大b哥好快達到 !
[表情] (2015-03-12 16:47) 

愈多人上TOP 10 愈好啦梗係!

KeL 2015-03-12 17:23
國球旗:中場推介兩個曼聯.....結果死肥仔走去中場搶晒 d 波踢.....[表情] [表情] [表情]  (2015-03-12 16:53) 

無人會買垃圾曼架啦

freezefox 2015-03-12 17:25
國球旗:中場推介兩個曼聯.....結果死肥仔走去中場搶晒 d 波踢.....[表情] [表情] [表情]  (2015-03-12 16:53) 

贊奴沙我唔知啦。但如果無天使既話,左羊真係幾吸引架。

bbq903 2015-03-12 17:47

應該唔會, 肥仔只識中場傳黎傳去, 唔識做其他突破

國球旗 2015-03-12 17:48
bbq903:應該唔會, 肥仔只識中場傳黎傳去, 唔識做其他突破 [表情] (2015-03-12 17:47) 

肥仔最叻.......有破壞,無建設,日日好似聖誕節

bbq903 2015-03-12 17:48
KeL:我唔會信弱隊龍門[表情]
偷左HART應該照用 (2015-03-12 16:53) 

個人認為, hart 今週很定失波 , 只係最終應該可以食到贏波3分

bbq903 2015-03-12 17:51
freezefox:贊奴沙我唔知啦。但如果無天使既話,左羊真係幾吸引架。 (2015-03-12 17:25) 

我通常會揀選一場最多波入賽事 , 呢場同般尼vs曼城都好大機會多波入,  所以呢兩暫時各兩件中前場 , 其實熱刺中場都吸引, 但以主場為先, 所以暫時揀兩件曼聯中場

國球旗 2015-03-12 17:53
bbq903:我通常會揀選一場最多波入賽事 , 呢場同般尼vs曼城都好大機會多波入,  所以呢兩暫時各兩件中前場 , 其實熱刺中場都吸引, 但以主場為先, 所以暫時揀兩件曼聯中場  (2015-03-12 17:51) 

熱刺唔係作客醒神過主場咩

alan1439 2015-03-12 18:02
DEFOE應該係買斷左  吾會返美國

國球旗 2015-03-12 18:05
alan1439:DEFOE應該係買斷左  吾會返美國 (2015-03-12 18:02) 

我都諗緊用唔用敵科

eve_lbl85 2015-03-12 18:06

Injury could rule Ashley Young out of Man Utd's crunch clash with Tottenham

http://www.manchestereveningnews.co.uk/sport/football/injury-could-rule-ashley-young-8814269

bbq903 2015-03-12 18:10
alan1439:DEFOE應該係買斷左  吾會返美國 (2015-03-12 18:02) 

咁對新特蘭算係good news, 但今年真係難睇好

bbq903 2015-03-12 18:11
國球旗:熱刺唔係作客醒神過主場咩 [表情] [表情] [表情] (2015-03-12 17:53) 

玩完雙賽週,證明我真係唔識揀熱刺中場

eve_lbl85 2015-03-12 18:16
West Bromwich Albion midfielder Chris Brunt charged
http://www.thefa.com/news/governance/2015/mar/chris-brunt-charged-090315

eve_lbl85 2015-03-12 18:59
lowton∼唔建议放正選,得分低兼作客,後備ok
garbutt∼baines二號,负责角球和死球,近几場得分唔错,baines未傷好可以考慮
upson,schlupp,huth∼李斯特城今周主場,三选一
hazard∼我反而想放,車仔踢到加时又输波,士氣受到打擊,車仔中場可搏7蚊Willian,下半場才上陣,踢得唔错
yaya∼對手弱可用,我选择silva
young∼留意有傷
januzaj∼我宁愿搏正选唔高的mata都唔想买januzaj
cuadrado∼在意甲很屈分,可惜可惜
puncheon,bolasie∼今周對手弱,二选一,我选puncheon
mahrez∼我比较想用的中場之一,李斯特城最有威胁的球员
brunt∼有机会停赛,留意最新消息。近几場踢左閘,推介隊友gardner,brunt停赛,gardner开晒角球和死球

少人用的Larsson∼主場加上AJ停赛,开晒角球和死球,考慮中

bbq903 2015-03-12 19:03
eve_lbl85:lowton∼唔建议放正選,得分低兼作客,後備ok
garbutt∼baines二號,负责角球和死球,近几場得分唔错,baines未傷好可以考慮
upson,schlupp,huth∼李斯特城今周主場,三选一
hazard∼我反而想放,車仔踢到加时又输波,士氣受到打擊, .. (2015-03-12 18:59) 

大b哥  

g3rMan 2015-03-12 19:06
Netherlands have indicated that Robin van Persie will not be fit for Manchester United's crucial matches against Tottenham and Liverpool by omitting him from their squad to face Turkey and Spain.

http://www.espnfc.us/netherlands/story/2343785/robin-van-persie-likely-to-sit-out-key-manchester-united-clashes

國球旗 2015-03-12 19:14
eve_lbl85:lowton∼唔建议放正選,得分低兼作客,後備ok
hazard∼我反而想放,車仔踢到加时又输波,士氣受到打擊, .. (2015-03-12 18:59) 

留名學野

eve_lbl85 2015-03-12 19:15
另外前锋有位可试下6蚊Kramaric,两个SOT回本

bbq903 2015-03-12 19:19
eve_lbl85:另外前锋有位可试下6蚊Kramaric,两个SOT回本 (2015-03-12 19:15) 

如果轉前鋒, 要換走stu ,  諗緊是否值得放 .

今週你睇好 lei 嗎 ?

eve_lbl85 2015-03-12 19:39
bbq903:如果轉前鋒, 要換走stu ,  諗緊是否值得放 .
今週你睇好 lei 嗎 ? (2015-03-12 19:19) 

Sturridge偷价值用,無入波都有唔少SOT

李斯特城今週一定要赢,保级戰

國球旗 2015-03-12 19:42
eve_lbl85:Sturridge偷价值用,無入波都有唔少SOT
李斯特城今週一定要赢,保级戰 (2015-03-12 19:39) 

一定要赢但未必一定能贏呀

eve_lbl85 2015-03-12 19:54
國球旗:一定要赢但未必一定能贏呀 [表情] [表情] (2015-03-12 19:42) 

我知道,但是其他够分保级隊Newcastle, West Ham , Swansea and Stoke完全可以hea踢

李斯特城就一定攻,攻,攻。未必贏也有很多攻势

bbq903 2015-03-12 20:55
eve_lbl85:我知道,但是其他够分保级隊Newcastle, West Ham , Swansea and Stoke完全可以hea踢
李斯特城就一定攻,攻,攻。未必贏也有很多攻势 (2015-03-12 19:54) 

最緊要係M攻攻攻,怎樣都要用一件,

Seefood 2015-03-12 21:38
留名抄功課

bbq903 2015-03-12 21:55

暫時我唔睇好sun , 但相信larsson 應該多雜分. 今場兩隊都好關鍵, 相信會踢得好小心. 所以比我揀 , 我會避開呢場, 預計有機會0:0 或 yff 最unllike 比數 1:1

bbq903 2015-03-12 22:06
Seefood:留名抄功課[表情]  (2015-03-12 21:38) 

齊齊研究下吧

Seefood 2015-03-12 23:36
zouma 今場機會大唔大??

kseries626 2015-03-12 23:57
軒神用唔用得過?

bbq903 2015-03-13 00:15
Seefood:zouma 今場機會大唔大?? (2015-03-12 23:36) 

好難講, 都係50/50 , 但就算正都冇乜分數可言, 又係只等cs, 好似唔係太值...

bbq903 2015-03-13 00:17
kseries626:軒神用唔用得過? (2015-03-12 23:57) 

偷價都值試, 但今場作客史雲斯唔易打, 相信會偏重防守多, 後上射門機會應該冇之前咁多.

Seefood 2015-03-13 00:21
bbq903:好難講, 都係50/50 , 但就算正都冇乜分數可言, 又係只等cs, 好似唔係太值... (2015-03-13 00:15)

$3 買黎對沖che cs分

bbq903 2015-03-13 00:28
Seefood:$3 買黎對沖che cs分[表情]
 (2015-03-13 00:21) 

不過車仔 cs 機會真係幾大, 對手shn近期入球能力真係差到冇朋友

Seefood 2015-03-13 00:31
bbq903:不過車仔 cs 機會真係幾大, 對手shn近期入球能力真係差到冇朋友 [表情] (2015-03-13 00:28) 

有浪射mane 博下bs分都好

bbq903 2015-03-13 00:40
Seefood:有浪射mane 博下bs分都好 (2015-03-13 00:31) 

有正都唔怕用, 但暫時都幾難估計車仔作戰狀態 .  

佢會否一反常態狂攻呢 ? 但真係好難估計...

Seefood 2015-03-13 00:42
bbq903:有正都唔怕用, 但暫時都幾難估計車仔作戰狀態 .  
佢會否一反常態狂攻呢 ? 但真係好難估計...  (2015-03-13 00:40) 

$3 無咩要求

bbq903 2015-03-13 00:45
Seefood:$3 無咩要求[表情] (2015-03-13 00:42) 

現價 $3 ??

Seefood 2015-03-13 00:48
bbq903:現價 $3 ?? (2015-03-13 00:45) 

偷價

bbq903 2015-03-13 00:52
Seefood:偷價 (2015-03-13 00:48) 

羅力亞 2015-03-13 06:59
Leicester's Kasper Schmeichel free to face Hull this weekend

Leicester goalkeeper Kasper Schmeichel could return for their vital match with Hull on Saturday, having recovered from a broken foot.

The Denmark international has been out since December after breaking a metatarsal in training but is fully fit ahead of the visit of the Tigers.

He will battle for the No 1 jersey with Mark Schwarzer, who was signed from Chelsea as cover in January, and Ben Hamer, who has also deputised for Schmeichel on occasion.

Leicester manager Nigel Pearson said: “Kasper is back in contention, which is good. We have three keepers available, which is always nice.

"It is only really Dean Hammond (calf) who is out, although he is back in training now, and Anthony (Knockaert) is not available because he has gone back to France to see his dad, who is not very well. Those players apart, we are pretty much a full squad."

http://www1.skysports.com/football/news/11712/9755668/leicesters-kasper-schmeichel-free-to-face-hull-this-weekend

bbq903 2015-03-13 09:05
羅力亞:Leicester's Kasper Schmeichel free to face Hull this weekend
Leicester goalkeeper Kasper Schmeichel could return for their vital match with Hull on Saturday, having recovered from a broken foot.
The Denmark international has been out since December afte .. (2015-03-13 06:59) 

不過繼續貪舒華沙 $1 keep , thanks yr info.

今日要消化下d 資訊, 再調整陣容

查看完整版本: [-- 島主 -- 向 Top 10 出發 wk29 --] [-- top --]