查看完整版本: [-- 有無好友或友人最近去過南非? --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【好友遊蹤】 -> 有無好友或友人最近去過南非? [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

tc2218 2015-06-13 12:44

有無好友或友人最近去過南非?

想知xenophobia attack 之後安唔安全?
打算9月去,上網check 過好平,機票$800美金。兩個人,$5000玩jnb+cpt, 2week (+frankfurt half day)

freezefox 2015-06-13 16:46
你留意新聞好過上好友問啦。

tc2218 2015-06-14 04:27
我有keep 住check啊。。。但係呢期比單獅子咬死遊客新聞蓋過晒
都無xenophobia attack 既update
中國有發warning, 但係美國無
你知啦,我係一個中國樣既美國人黎架嘛

freezefox 2015-06-14 07:52
邊到又有獅子咬死人?

freezefox 2015-06-14 07:53
我同事既親人係南非住。但問到佢佢都唔係咁清楚。

tc2218 2015-06-14 11:53
上個禮拜lion park 咬死咗個美籍女遊客
不過係個遊客唔小心。。。
我最擔心係反外籍居民單暴動。。。

Mak88 2015-06-15 07:26
四月尾五月頭過左去jnb8日做野,當地人就叫我邊度都唔好去。買野係mandela square 最安全,我都住係個區。

tc2218 2015-06-15 21:26
4月正正係暴動啵!!
有無原遇到咩麻煩!?!?

Mak88 2015-06-15 23:55
未出發先驚驚,焗去,當地同事出入接送,唔去金鐘,旺角唔會有事。

tc2218 2015-06-16 02:13

唔該晒!!

Mak88 2015-06-17 11:57
JNB 住呢間
http://www.radissonblu.com/hotelsandton-johannesburg

對面SANDTON站, 搭AIRPORT EXPRESS 去好方面, 我座過感覺安全. 成個區OK

tc2218 2015-06-18 11:15
Mak88:JNB 住呢間
http://www.radissonblu.com/hotelsandton-johannesburg
對面SANDTON站, 搭AIRPORT EXPRESS 去好方面, 我座過感覺安全. 成個區OK (2015-06-17 11:57) 

Thanks!!  呢間有d貴,但係都睇緊同區既!!

查看完整版本: [-- 有無好友或友人最近去過南非? --] [-- top --]