查看完整版本: [-- 2015/16季度球衣睇相區! --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【球迷講場】 -> 2015/16季度球衣睇相區! [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

posouth 2015-07-21 20:11

2015/16季度球衣睇相區!

Scan咗兩三頁, 今年好似都未有人post新波衫睇? 歡迎share下自已隊波D新波衫.

記住8月8日開季了!!

利記2015/16球衣, 轉番New Balance, 唔使再頂Warrior果D出位設計, 太好了.

主場:

作客:

第三kit:

整體簡單, 大方, 正路, 唔大喜又唔大驚, 起碼著得出街. 個人覺得有7/10分, 始終中意有領多D, 同埋想個章多D顏色.

今季焦點之一, Norwich波衫..................

主:

客:

第三客(嚇):

甜品, 龍門衫:

睇表情已經知咩事.........

英俊 2015-07-21 20:18
好似錯區...一向都好似貼開係球迷講場到

posouth 2015-07-21 20:38
英俊:好似錯區...一向都好似貼開係球迷講場到[表情]  (2015-07-21 20:18) 

有冇得轉區?      

羅力亞 2015-07-21 21:08
咩區都冇所謂啦,最緊要有得睇
靠哂你啦posouth兄,等你po多d新波3相

freezefox 2015-07-21 23:57
posouth:有冇得轉區?  [表情]  [表情]  [表情]  (2015-07-21 20:38) 

有。幫你攪攪。

freezefox 2015-07-21 23:58
諾域治會唔會潮過籠?

posouth 2015-07-22 06:14
freezefox:有。幫你攪攪。 (2015-07-21 23:57) 

謝謝大大的幫忙

posouth 2015-07-22 06:17
羅力亞:咩區都冇所謂啦,最緊要有得睇[表情]
靠哂你啦posouth兄,等你po多d新波3相[表情] [表情] [表情]  (2015-07-21 21:08) 

唏, 自己隊波就話貼多D啫. 我等其他高人出手咋

posouth 2015-07-22 07:04
唔得, 啱啱見到呢個, 點都要post一post. Swansea迷莫怪, 設計都幾出位........

主:

客:

龍門:

好明白點解大家咁既樣!

(by the way, 金道賣咩? 24k金? 啤酒?)

羅力亞 2015-07-22 11:45
posouth:唏, 自己隊波就話貼多D啫. [表情] 我等其他高人出手咋 (2015-07-22 06:17) 

大家happy share la

freezefox 2015-07-23 10:43
posouth:唔得, 啱啱見到呢個, 點都要post一post. Swansea迷莫怪, 設計都幾出位........[表情]
主:
[圖片]
[圖片]
....... (2015-07-22 07:04) 

金道?!咩國家公司黎架?韓國?

ODIN 2015-07-23 11:58
freezefox:金道?!咩國家公司黎架?韓國? (2015-07-23 10:43) 

香港

freezefox 2015-07-23 12:07
ODIN:香港 (2015-07-23 11:58) 

竟然係香港?!咩公司黎架?!

ODIN 2015-07-23 14:16
freezefox:竟然係香港?!咩公司黎架?![表情] (2015-07-23 12:07) 

買賣貴金屬,網上比人炒貴金屬期貨的公司

簡單D,即係賭場...

呢類型公司好鍾意sponsor有D名氣的球會,比人知佢財力雄厚,上網賭錢都唔會走數...

freezefox 2015-07-23 14:45
ODIN:買賣貴金屬,網上比人炒貴金屬期貨的公司
簡單D,即係賭場...
....... (2015-07-23 14:16) 

真係孤陋寡聞。香港有間咁既野都唔知。

不過件球衣真係娘到爆………

posouth 2015-07-23 19:17
ODIN:買賣貴金屬,網上比人炒貴金屬期貨的公司
簡單D,即係賭場...
....... (2015-07-23 14:16) 

估佢唔到. 宜家英超成1/3的球衣贊助都係中文, 好鬼樣衰!  

ok, 中文問題都唔大, 但可唔可以design得好D.........

freezefox 2015-07-23 19:28
posouth:估佢唔到. 宜家英超成1/3的球衣贊助都係中文, 好鬼樣衰!  [表情]
ok, 中文問題都唔大, 但可唔可以design得好D......... (2015-07-23 19:17) 

有三分一咁多咩?

posouth 2015-07-23 20:17
freezefox:有三分一咁多咩?[表情] (2015-07-23 19:28) 

直覺咋  

posouth 2015-07-23 20:17

數到咁多, 青島啤都算埋佢

posouth 2015-07-23 20:46
可能因為英超受中國人注目, 比人「入侵」得最嚴重, 英國外真係唔多.......

其實相比下, 球衣被賭波公司入侵個勢先得人驚

丹尼屎 2015-07-23 22:16
posouth:[圖片]
[圖片]
[圖片]
[圖片]
[圖片]
....... (2015-07-23 20:17) 

拖肥係泰國象啤 不過都係亞洲

羅力亞 2015-07-23 22:18
posouth:可能因為英超受中國人注目, 比人「入侵」得最嚴重, 英國外真係唔多.......
[圖片]
[圖片]
[圖片]
....... (2015-07-23 20:46) 

殘體字

阿佘 2015-07-28 05:04
ODIN:香港 (2015-07-23 11:58) 

網頁default係簡體字
資金背景同客戶目標好明顯唔係香港人

阿佘 2015-07-28 05:18
posouth:估佢唔到. 宜家英超成1/3的球衣贊助都係中文, 好鬼樣衰!  [表情]
ok, 中文問題都唔大, 但可唔可以design得好D......... (2015-07-23 19:17) 

但求用正體同唔好太大隻字已偷笑, 仲敢苛求有設計

Btw, 泰馬贊助商都係用返英文名, 好少逼人心口掛本國文字

ODIN 2015-07-30 09:49
阿佘:網頁default係簡體字
資金背景同客戶目標好明顯唔係香港人 (2015-07-28 05:04) 

香港公司都可以做外國生意既,依家全球一體化,又唔可以用資金來源判斷佢係咩地方的公司既~

香港的市場咁細,唔做中國人生意,又點會做到可以贊助英超球會?

講多少少,有D貴金屬投"機"公司以香港註冊為名去推銷自己,就係睇中客戶對香港法律制度有信心,唔怕走數。

http://www.24k.hk/zh/aboutus.html

posouth 2015-08-04 08:11
貼埋呢張收工, 期待新一季開鑼!!

CopoeL 2015-08-10 14:53
posouth:貼埋呢張收工, 期待新一季開鑼!! [表情] [表情]
[圖片] (2015-08-04 08:11) 

細心睇NIKE 得返MAN CITY 一間

羅力亞 2015-08-13 10:55

【now.com體育】西丙球隊圭久洛推出火腿作客波衫,可能是史上最肉酸的波衫之一。

西班牙丙一聯賽球隊圭久洛(CD Guijuelo)推出新球季的作客波衫,整個波衫設計佈滿火腿,如此密集恐怕再喜歡吃火腿的人都會感到吃不消,西班牙《阿斯報》的圖片說明就寫道:「想不想吃?還是要一件特別的足球波衫?先生們、女士們,我們給你圭久洛的作客波衫!」

不過,這已經不是圭久洛第一次以食物為波衫設計,只是每一次都令人不安,2013/14年球季,他們的作客波衫以青豆為主角,看上去比火腿更加密集,驚嚇程度比火腿版更厲害。

圭久洛來自西班牙中部的薩拉曼卡省,當地以生產伊比利亞火腿聞名,其中生火腿最得食客青睞。因此,圭久洛以火腿為波衫主角也無可厚非,但設計上看來可稍微改善,不然恐怕反效果。

國球旗 2015-08-13 10:58
羅力亞:[圖片]
【now.com體育】西丙球隊圭久洛推出火腿作客波衫,可能是史上最肉酸的波衫之一。
....... (2015-08-13 10:55) 

啪啪啪啪啪啪 2015-11-23 23:55
香港隊既波衫有邊度有

勁難買

廢托 2015-11-24 09:29
啪啪啪啪啪啪:香港隊既波衫有邊度有
勁難買 (2015-11-23 23:55) 

我都想整返件

迪神 2015-11-24 10:41
之前NIKE STORE一出幾個字就冇哂

廢托 2015-11-24 11:13
岩岩淘左件飛腳.....

但S碼太細,著唔到

羅力亞 2016-01-29 19:27

羅力亞 2016-02-06 12:04

查看完整版本: [-- 2015/16季度球衣睇相區! --] [-- top --]