查看完整版本: [-- Monster Hunter Explore --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【遊戲討論】 -> Monster Hunter Explore [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

<<   1   2   3   4   5  >>  Pages: ( 9 total )

英俊 2015-11-09 16:52

Monster Hunter Explore

有無好友有玩?我覺得算移植得唔錯

又唔會話重課先玩到既GAME

utadahikaru20 2015-11-10 09:28
原來有人玩, 有冇好友團.

依家打緊巨人裝, 不過冇打依個活動幾日了.....要追返D點數

utadahikaru20 2015-11-10 09:29
其實依隻科金都冇咩用, 用石開箱都係搵笨.....好燒石

英俊 2015-11-10 13:57
巨人D裝唔難打既...係+20先難

但值唔值得用幾倍既時間換多幾十攻/防,見人見致

utadahikaru20 2015-11-10 14:21
英俊:
巨人D裝唔難打既...係+20先難
但值唔值得用幾倍既時間換多幾十攻/防,見人見致[表情]  

追返點數 <---我咪就係指20+

劍士裝就升爆.

我對射箭裝情有獨鐘, 所以都會要多套, 但2套都要20+就有難度.

同埋我依家覺得佢又較低左個機率 (出親都細野)

打街場D人又係睇下有冇撞到D聰明少少既, 好多時有落穴,佢地都鐘意沖沖沖, 都唔知做嘜.

一係呢就放落穴起隻怪度, 一開始又要跑過去, 跑到去人地都起返身........

utadahikaru20 2015-11-10 14:23
我打halloween果個就沖到弓腳20+  , 但好累......

utadahikaru20 2015-11-10 14:27
入團有個好處就係完成佢既任務, 可以多一個寶箱, 不過我個團冇咩人打個任務....

英俊 2015-11-10 14:30
utadahikaru20:追返點數 <---我咪就係指20+ [表情]
劍士裝就升爆.
....... (2015-11-10 14:21) 

果D係開咗auto...

我應該打唔到+20嫁啦...+5-6都應該無問題

其實個3星頭好有用,根性,用黎配低防既弓手裝好有用

http://www.mobilesetting.com.hk/2015/11/monstermhxr-%E5%B7%A8%E4%BA%BA%E8%A3%9D%E5%82%99%E9%BB%9E%E8%A9%95-%E5%9B%9E%E8%A1%80%E6%A0%B9%E6%80%A7%E5%BC%93%E8%A3%9D%E7%9A%84%E5%AF%A6%E5%9C%A8%E6%80%A7.html

片手劍我懶得換,無咩用...弓手裝我都係換咗3星頭同4星衫...

英俊 2015-11-10 14:33
utadahikaru20:我打halloween果個就沖到弓腳20+  , 但好累...... (2015-11-10 14:23) 

halloween我都係岩岩夠換到一套衫...

btw之前mhp3咁多好友玩我仲以為呢隻game會好受歡迎

utadahikaru20 2015-11-10 15:05
英俊:
果D係開咗auto...
我應該打唔到+20嫁啦...+5-6都應該無問題
.......

其實auto 功能係點, 上網睇講都要自己手動入場, 但就auto自己打?

咁有咩特別???

我都係睇依個網, 仲有刷秘寶, 我就冇咩動力刷 (不過最重要係用哂時間升裝同打裝)

20+ 係我自己打, 果時冇AUTO

我好似換左劍士頭 (升到lv.3X), 身(未升過), 腳(升到lv.3X)
弓就頭(升到lv.4X), 身冇換到, 腳就升爆左同20+

因為我冇有水珠的四星頭, 所以換頭. 腳就係最正(有水珠), 所以兩個都換, 身冇技珠,所以換左劍士(一來怕之後可以加珠, 二來因為有自動回血50).

目標係弓裝有一千防, 咁就可以刷特級亞種火龍.

utadahikaru20 2015-11-10 15:06
英俊:halloween我都係岩岩夠換到一套衫...[表情]
btw之前mhp3咁多好友玩我仲以為呢隻game會好受歡迎[表情] (2015-11-10 14:33) 

係啦, 唔知點解冇人講......

個人覺得幾好玩. 又唔駛錢, 又方面, 不過就好食電

英俊 2015-11-10 15:26
utadahikaru20:其實auto 功能係點, 上網睇講都要自己手動入場, 但就auto自己打?
咁有咩特別???
....... (2015-11-10 15:05) 

自己打

開auto即係入場之後個人識自己斬龍

auto 1次2石,auto 30個鐘第一次20石第2次開始30石

30石auto 30個鐘,如果計中間有8個鐘訓教即係有22個鐘

22個鐘每個鐘有一萬point呢度都講緊成22萬....

睇你覺得抵唔抵買...

利申南瓜買咗次今次巨人都買咗次

utadahikaru20 2015-11-10 15:51
英俊:
自己打[表情]
開auto即係入場之後個人識自己斬龍
.......
係AR, 自己打.....打到好累 (打團, 4個人打, 但基本上D血都係我扣, 爆鎚行黎行去D人都斬唔到佢, 我係用水弓射佢, 好快打完, 講緊打上級)

開auto即係入場之後個人識自己斬龍 <-- 姐係都要自己入場, 咁做咩唔打埋佢??? 打一場都唔駛兩分鐘 (南瓜)
巨人仲未諗到點樣自己刷會快D

Auto 嘜一開始已經有既咩

utadahikaru20 2015-11-10 16:07
話時話過左豪火未???

果時想升弓裝打佢, 點知次次打國團,入場唔夠攻就比人踢(但我防幾高下) , 都唔明D人踢咩, 高攻又點, 丐防底咪又係比人打兩下死......打上級, 有1000防都係中得幾招, 但D人就死沖, 最後死埋......咁要我好過啦.

用回血既又係, 一見到就比人踢, 回血夠防基本上係屈機(但我打單機通常唔夠時間打)。但打團就冇問題 

英俊 2015-11-11 12:42
我最勁果套野得千零攻九百防到,打唔到特級,4星上級都炆水

仲有D裝用緊2星裝

英俊 2015-11-11 12:43
utadahikaru20:係AR, 自己打.....打到好累[表情] (打團, 4個人打, 但基本上D血都係我扣, 爆鎚行黎行去D人都斬唔到佢, 我係用水弓射佢, 好快打完, 講緊打上級)
開auto即係入場之後個人識自己斬龍 <-- 姐係都要自己入場, 咁做咩唔打埋佢??? 打一場都唔駛兩分鐘 (南瓜)
巨人仲未諗到點樣自己 .. (2015-11-10 15:51) 

打要用時間...auto剩係入場就ok...

如果成程人手打呢兩個禮拜要完全唔返工返學先有+20

utadahikaru20 2015-11-11 13:40
英俊:
我最勁果套野得千零攻九百防到,打唔到特級,4星上級都炆水[表情] [表情]
仲有D裝用緊2星裝

個人覺得防重要過攻, 如果搵到個ROOM而冇踢你, 唔死就得.
冇人帶我覺我係會卡住.

當初我都係咁用石, +120% 同開佢箱, 希望有返一兩件4星裝加防, 點知原來上級係冇裝出......
浪費左唔少石..

不過一有4星裝或武器, 就開始慢慢順...

之前打3星, 死都唔出裝比我, 冇心機刷.....

utadahikaru20 2015-11-11 13:41
英俊:
打要用時間...auto剩係入場就ok...
如果成程人手打呢兩個禮拜要完全唔返工返學先有+20[表情]

咁都要每一場都要入場..... 同冇AUTO 分別唔大, 對我黎講

英俊 2015-11-11 14:07
utadahikaru20:個人覺得防重要過攻, 如果搵到個ROOM而冇踢你, 唔死就得.
冇人帶我覺我係會卡住.
當初我都係咁用石, +120% 同開佢箱, 希望有返一兩件4星裝加防, 點知原來上級係冇裝出......
....... (2015-11-11 13:40) 

防都唔易砌得高

話時話隻巨人雙劍真係幾有用

鬼人+開技斬一下可以去到千幾

英俊 2015-11-11 14:07
utadahikaru20:咁都要每一場都要入場..... 同冇AUTO 分別唔大, 對我黎講
 (2015-11-11 13:41) 

開auto只係單手禁個mon

唔開要雙手屠龍

utadahikaru20 2015-11-11 14:46
英俊:防都唔易砌得高
話時話隻巨人雙劍真係幾有用
....... (2015-11-11 14:07) 

佢個4星防都唔差, 個衫我都升到lv.49 白搭

雙刀, 開技打上級風牙我過2000

utadahikaru20 2015-11-11 14:47
英俊:開auto只係單手禁個mon
唔開要雙手屠龍[表情] (2015-11-11 14:07) 

對於返工既我, 冇分別,因為都要每次按.

到放工, 按得入場,不差在自己打

英俊 2015-11-11 15:31
utadahikaru20:佢個4星防都唔差, 個衫我都升到lv.49 白搭
雙刀, 開技打上級風牙我過2000[表情] (2015-11-11 14:46) 

佢隻冰雙刀如果無冰碎手同腰係開唔到技

要用2星眠狗手同1星腰先齊珠

utadahikaru20 2015-11-11 15:51
英俊:
佢隻冰雙刀如果無冰碎手同腰係開唔到技[表情]
要用2星眠狗手同1星腰先齊珠

冇人叫人開技, 升爆防裝入場先, 入左場佢點踢你走, D人睇你夠唔夠高攻同防(主要都係攻)

4星爆LV身, 加哂其他3星, 頂高個防先.

依家打巨人, 早幾日都好多人裝假狗.

成身巨人裝, 但有1200防, 我不停爆升都係得1200左右, 佢咁快手....打落點知原來係假, 唔開得技的

索女 2015-11-12 21:02
del.......

utadahikaru20 2015-11-17 11:31
索女:
del.......

你都有玩 ???

utadahikaru20 2015-11-17 11:34
巨人活動就黎完......

離目標差好遠....同一關.打得耐太悶 同埋好難先入到場, 個個都要1500+ 或以上
一係入到去就冇落穴或有唔識放.....打特級有死的風險

英俊 2015-11-17 11:50
utadahikaru20:巨人活動就黎完......
離目標差好遠....同一關.打得耐太悶 同埋好難先入到場, 個個都要1500+ 或以上
一係入到去就冇落穴或有唔識放.....打特級有死的風險 (2015-11-17 11:34) 

我入街場有人勁到係一分鐘倒數果一關已經放岩個落穴位

隻青熊獸一出場就中伏

巨人活動我本身諗住剩係+20隻雙劍就算,睇黎都係唔得...

utadahikaru20 2015-11-17 12:07
我入街場有人勁到係一分鐘倒數果一關已經放岩個落穴位 <-- 其實係好冇用咁樣落法

你跑埋去冇左2,3秒, 按出技硬直又冇左2,3秒
一個落穴得13秒, 你冇左一半時間......

相反一開始時個位放, 一黎D人唔會到BOSS關又係咁沖 (如果識玩, 好多時見到D人都係咁沖去, 浪費時間), 二黎個BOSS過黎果時可以按技, 咁就多1,2時間打

utadahikaru20 2015-11-17 12:09
我個身7 + , 劍都7 +

本身唔想升住, 睇下最尾打到幾多分先再諗, 但個個ROMM都要1500+ , 迫個一野換哂升劍, 不過都過唔到1500攻.......

冇興趣同時間刷秘寶

英俊 2015-11-17 12:41
utadahikaru20:我個身7 + , 劍都7 +
本身唔想升住, 睇下最尾打到幾多分先再諗, 但個個ROMM都要1500+ , 迫個一野換哂升劍, 不過都過唔到1500攻.......[表情]
冇興趣同時間刷秘寶 (2015-11-17 12:09) 

防具+1只係加1防...

所以D人走曬去升武器

而家搞到成個裝勁高攻但係唔夠防....岩岩打風牙龍就死鬼咗

utadahikaru20 2015-11-17 14:23
打風牙特級 ?

防具 每加1防都好辛苦......

不過升爆左又會打起上黎易好多

英俊 2015-11-17 15:35
utadahikaru20:打風牙特級 ?
防具 每加1防都好辛苦......
不過升爆左又會打起上黎易好多 (2015-11-17 14:23) 

上級都死,得850防

而家剩係打到一D雷屬既4星上級...我得套爆鎚裝係升好...

utadahikaru20 2015-11-17 15:41
爆鎚亞種, 打上級都比佢一下秒

有冇得組個好友團, 有得一齊打下

我依家果個團冇人打任務, 上次我一個差唔多打哂

utadahikaru20 2015-11-17 16:46
850防真係好易死, 佢計法好怪, 差少少防都會差好遠, 我弓裝982防打特級火亞, 比佢打一野, 冇左7百幾血. 但見過一個10XX 既弓裝, 比火球噴中一野都係扣得3份1 , 比著我應該一下死左了, 可能過千又唔同計法, 不過打亞種爆鎚上級比佢掂一下都死, 冇心機再升

一心諗住用弓打特級, 希望落空.

依家希望升到冰裝打角龍.

英俊 2015-11-17 16:52
utadahikaru20:850防真係好易死, 佢計法好怪, 差少少防都會差好遠, 我弓裝982防打特級火亞, 比佢打一野, 冇左7百幾血. 但見過一個10XX 既弓裝, 比火球噴中一野都係扣得3份1 , 比著我應該一下死左了, 可能過千又唔同計法, 不過打亞種爆鎚上級比佢掂一下都死, 冇心機再升[表情]
一心諗住用弓打 .. (2015-11-17 16:46) 

弓裝可以谷到去成千防?

同埋D裝有耐性...即係海龍裝有水耐性,咁水屬打埋黎都扣少D

不過呢隻game玩遠攻就係原罪,特級比怪掃一下都死

英俊 2015-11-17 16:53
冰裝最大熱都係巨人裝

打齊之後4個雙劍入場,3分鐘完場

utadahikaru20 2015-11-17 17:28
英俊:弓裝可以谷到去成千防?[表情]
同埋D裝有耐性...即係海龍裝有水耐性,咁水屬打埋黎都扣少D
....... (2015-11-17 16:52) 

係AR, 可以谷到成千防, 當然你都要有去刷下HR , 我就冇刷出現機會極少果D

弓全4星防應該有600 + 秘寶 + 重複 , 可以上到一千

耐性果D好衰, 大多數都冇玉, 所以升果時唔會係首選,好似巨人雙劍要6粒, 升左冇玉既都冇用, 4星裝要打4星又有料去升, 但掉落率差到呢.............所以我通常升左有玉先, 好似風牙咁, 我可以顯示巨人裝(手同腰被蓋過),但又可以有3粒玉出技 (4星片手), 所以我先頭升, 咁睇落去就靚D

utadahikaru20 2015-11-17 17:29
櫻大劍先難, 要4玉, 冇得SHOW巨人裝, 又多裝要升, 慢慢長路

utadahikaru20 2015-11-17 17:31
英俊:冰裝最大熱都係巨人裝
打齊之後4個雙劍入場,3分鐘完場[表情]  (2015-11-17 16:53) 

YES, 試過一場特級, 風牙起唔到身就GOGO

不過要頭3關大家唔出技, 到第4關一齊出技先夠力令佢起唔到身

英俊 2015-11-17 17:41
岩岩1落穴3雙劍,隻風牙龍跳返起身已經無咗4分3血

utadahikaru20 2015-11-17 17:46
剛剛入廁所打左場, 落穴都未過就死了 ~ 仲要係特級, 所以好睇人, 留技最尾一關先出,可以出技兩次, 第一次打到鬼人化, 第二次就真係火力全開, 但出技硬直果時要有人KEEP住打唔好比佢起身, 所以好講運氣

utadahikaru20 2015-11-17 17:48
utadahikaru20:YES, 試過一場特級, 風牙起唔到身就GOGO
不過要頭3關大家唔出技, 到第4關一齊出技先夠力令佢起唔到身 (2015-11-17 17:31) 

果次冇落穴,不過有大劍, 大劍儲力都可以令佢起唔到身, 不過又係睇彩數

utadahikaru20 2015-11-17 17:49
打算買AUTO 沖, 買完之後係咪就咁按入場就得??? (按入場選AUTO 好似一日3次咁?

英俊 2015-11-17 19:07
utadahikaru20:打算買AUTO 沖, 買完之後係咪就咁按入場就得??? (按入場選AUTO 好似一日3次咁? (2015-11-17 17:49) 

買咗唔洗選

utadahikaru20 2015-11-17 23:25
仲未捨得用石沖,但已經沖到+ 15  ,希望有力沖到去20

英俊 2015-11-18 13:52
utadahikaru20:仲未捨得用石沖,但已經沖到+ 15  ,希望有力沖到去20[表情]  (2015-11-17 23:25) 

D石留黎做咩...

utadahikaru20 2015-11-18 14:15
英俊:
D石留黎做咩...[表情]
之前白痴地用左幾百石, 依家唔大捨得用, 不過今日用左了, 但發覺刷都好慢

英俊 2015-11-18 15:34
utadahikaru20:之前白痴地用左幾百石, 依家唔大捨得用, 不過今日用左了, 但發覺刷都好慢[表情]
 (2015-11-18 14:15) 

我而家剩係用咗d力肉佢就算了...

專心打料升裝...

巨人裝用2星手1星腰真係低防好多...

utadahikaru20 2015-11-18 15:45
我尋日先發現原來仲有好多力肉未食, 所以可以爆到上+15 , 不過好黑仔地超級多次冇金,銀貓打......唔係應該可以再多2把....

你唔夠打特級又係好鬼慘, 佢個設定冇得偷雞, 一定要慢慢升

我都係差唔多爆哂3星裝先可以慢慢打4星

查看完整版本: [-- Monster Hunter Explore --] [-- top --]