查看完整版本: [-- 香港快運取消每周兩班往來大阪航班 --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【好友遊蹤】 -> 香港快運取消每周兩班往來大阪航班 [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

煙花 2015-11-10 19:42

香港快運取消每周兩班往來大阪航班

用戶被禁言,該主題自動屏蔽!

煙花 2015-11-10 19:42

英俊 2015-11-10 20:31
中咗真係無語問蒼天

掉第2個班次要補差價

煙花 2015-11-10 20:39

英俊 2015-11-10 20:57
煙花:好N 多人中~ (2015-11-10 20:39) 

我有程去名古屋都比佢郁咗2次...

0920>>>0815>>>1215

無咗半日...

英俊 2015-11-10 21:08
嘩原來我都爭D中 爭一日

ArreatSummit 2015-11-10 21:34
一月去九州,希望唔好郁

煙花 2015-11-10 22:03

英俊 2015-11-12 10:42
“尊敬的旅客,您好!
鑑於公司營運調整因素,原訂於2015年12月02日1415從大阪飛往香港的航班UO1687到達時間將有所更改。
新的起飛時間為2015年12月02日1415,於2015年12月02日1800到達香港。
我們辦理登機手續的櫃台將於航機起飛前60分鐘關閉。
不便之處,敬請見諒。

我有無睇錯...兩個期一樣既

同埋岩岩又收到SMS,去名古屋果程又改咗做8點鐘

索女 2015-11-12 20:59
英俊:“尊敬的旅客,您好!
鑑於公司營運調整因素,原訂於2015年12月02日1415從大阪飛往香港的航班UO1687到達時間將有所更改。
新的起飛時間為2015年12月02日1415,於2015年12月02日1800到達香港。
不便之處,敬請見諒。
....... (2015-11-12 10:42) 

“尊敬的旅客,您好!
鑑於公司營運調整因素,從2015年11月30日-2015年12月06日從大阪飛往香港的航班號UO687將會更改為新的航班號為UO1687。
不便之處,敬請見諒。

鑑於公司營運調整因素,原訂於2015年12月06日1415從大阪飛往香港的航班UO1687到達時間將有所更改。
新的起飛時間為2015年12月06日1415,於2015年12月06日1800到達香港。
不便之處,敬請見諒。

睇黎全部都轉...收倒果時嚇得我.....

阿童木 2015-11-12 23:01
有無得回水,定局改時間

freezefox 2015-11-13 10:28
阿童木:有無得回水,定局改時間 [表情]  (2015-11-12 23:01) 

太多「個別例子」,好難一概而論。

有人成功爭取,免費改番早機。有人被迫補錢,金額由一千到千五不等。似乎個個CASE 都唔同。

英俊 2015-11-13 10:34
其實佢咁改,只係話將你班機既時間調早/調遲,無改到你既航班號碼

正常就應該唔可以唔洗錢轉第2個航班號碼

freezefox 2015-11-13 10:48
英俊:其實佢咁改,只係話將你班機既時間調早/調遲,無改到你既航班號碼
正常就應該唔可以唔洗錢轉第2個航班號碼 (2015-11-13 10:34) 

當然唔可以咁講啦。有某個時間限制架嘛。例如調動超過4小時,你有權要求取消機票退錢。呢個係佢地自己公司咁講的。但呢個CASE 佢又唔肯當係同類情況黎處理。因為涉及既航班太多。

但無理由早機去,比你調去凌晨機你都無得反對者。你早機同凌晨機都唔同票價啦。

佢明係睇人黎恰。如果唔係就唔會出現人人唔同既處理手法啦。

英俊 2015-11-13 13:54
freezefox:當然唔可以咁講啦。有某個時間限制架嘛。例如調動超過4小時,你有權要求取消機票退錢。呢個係佢地自己公司咁講的。但呢個CASE 佢又唔肯當係同類情況黎處理。因為涉及既航班太多。
但無理由早機去,比你調去凌晨機你都無得反對者。你早機同凌晨機都唔同票價啦。
....... (2015-11-13 10:48) 

咁佢8點鐘調到去12點我可唔可以開佢波?

freezefox 2015-11-13 15:26
英俊:咁佢8點鐘調到去12點我可唔可以開佢波?[表情] (2015-11-13 13:54) 

當然啦,但你要諗清楚你有咩要求先?你有其他時間想轉?定係你想退錢取消行程?

阿童木 2015-11-13 18:25
呢間嘢真係幾麻煩,但嚟緊2次我都仲用緊佢

freezefox 2015-11-13 19:26
阿童木:呢間嘢真係幾麻煩,但嚟緊2次我都仲用緊佢 [表情]  (2015-11-13 18:25) 

兩次咁少?

查看完整版本: [-- 香港快運取消每周兩班往來大阪航班 --] [-- top --]