查看完整版本: [-- HP Stream Mini --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【消費特區】 -> HP Stream Mini [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

阿童木 2015-11-12 12:53

HP Stream Mini

如果想買平平地mini電腦,PCCW 客戶價真係堅平,HKD$999 only ,我買咗一隻玩下,但打機呢部就應該唔掂了,文書睇片應該ok

啪啪啪啪啪啪 2015-11-12 14:32
感覺買呢舊野不如用 Notebook

煙花 2015-11-12 14:41
用戶被禁言,該主題自動屏蔽!

阿童木 2015-11-12 17:43
睇需要啦,屋企真係唔想再用notebook

freezefox 2015-11-12 18:17
但又要另外買個MON 喎……

阿童木 2015-11-12 23:00
freezefox:但又要另外買個MON 喎…… (2015-11-12 18:17) 

mon已經有,原廠desktop嚟講999真係無敵,正版windows 8.1 連2G RAM有keyboard有mouse有SSD內置WIFI,當然無notebook咁方便啦。

波友 2015-11-13 11:29
係好慳位既

內置埋hard disk?

KeL 2015-11-13 11:41
波友:係好慳位既
內置埋hard disk? (2015-11-13 11:29) 

之前睇過依部
內置32GB

波友 2015-11-13 13:26
32G
好唔夠

不過咁既價錢
就預左係咁

要求高既人都唔會買呢部

咁既價錢,重想點

英俊 2015-11-13 14:15
唔知點解,呢幾年去D朋友屋企個個都將部desktop轉咗做laptop

其實laptop好易壞...同價錢黎講desktop配置又勁好多

唔知點解個個轉曬

波友 2015-11-13 14:22
我就desktop 又有用

notebook 又有..我淨用thinkpad nb
都襟用
上果部用左7年半

剛剛定唔順太慢又唔夠hard disk

所以剛買左部部thinkpad...

阿童木 2015-11-13 18:22
內置32GB SSD,只可裝OS + apps ,佢個SSD唔係普通2.5"而係 M2,正常唔會花錢再換大D,用USB hard disk 或者用NAS 放DATA會實際一點。

freezefox 2015-11-14 10:26
阿童木:mon已經有,原廠desktop嚟講999真係無敵,正版windows 8.1 連2G RAM有keyboard有mouse有SSD內置WIFI,當然無notebook咁方便啦。 (2015-11-12 23:00) 

你意思係包埋MON?定係你自己有多個MON?

阿童木 2015-11-14 11:56
freezefox:你意思係包埋MON?定係你自己有多個MON? (2015-11-14 10:26) 

無包

freezefox 2015-11-14 12:11
阿童木:無包  (2015-11-14 11:56) 

又係,999 如果包埋MON 真係唔得掂。

啪啪啪啪啪啪 2015-11-14 15:28
英俊:唔知點解,呢幾年去D朋友屋企個個都將部desktop轉咗做laptop
其實laptop好易壞...同價錢黎講desktop配置又勁好多
唔知點解個個轉曬[表情]  (2015-11-13 14:15) 

Notebook 慳位慳電好多

而且性能強佐好多

查看完整版本: [-- HP Stream Mini --] [-- top --]